Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy na początku atakować całym arsenałem?
Autor Wiadomość
rafklim

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 9:40 am   Czy na początku atakować całym arsenałem?

Mam takie pytanie: Czy w poczatkowych fazach łuszczycy nalezy używac wszelkich dostępnych metod aby ją zwalczać? Czy też powinno się stopniowac środki w zalezności od stadium. Nie wiem czy rozwój łuszczycy mozna powstrzymac? Na raziem mam zmiany na stopach, łokciach i w uszach. Niestety pojedyńcza plamka pojawiła się też na twarzy i nie wiem co robić.
Atakować lekami jakie tylko są dotępne czy stosować same smarowania?

EWaa

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 11:41 am   

Łuszczyce można zaleczyć, przede wszystkim nie w padaj w panikę z tego co czytam to jesteś szczęściarzem, że tylko tyle masz wysypu . Nie nalezy "atakować" z grubej rury jesli to nie jest potzrebne, twarz smaruj np. kremem nivea, stopy kremami do stóp np. dobry jest garniera czerwony , lub lirene nowa linia do stop , na popekane stopy , tymi kremami mozesz rowniez smarować łokcie . Nie wiem jaki masz stadium tej luszczycy , jesli to jest tylko suchość skóry bez nadmiernej luski to to powinno wystarczyć.

szater 

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 11:44 am   Re: Czy na początku atakować całym arsenałem?

Przede wszystkim podejsc do tematu spokojnie!.To nie jest tak ze łuszczyca w miare upływu lat coraz bardziej sie rozwija.Moga byc okresy silniejszego wysypu ale także i remisjii.Proponuje poczytac spokojnie np.co ludzie pisza o diecie-podobno eliminowanie niektorych skladników pokarmowych bardzo pomaga,dermokosmetyki-podobno takze pomagaja jak rowniez ciekawy jest dział o metodach naturalnych.Bardzo duzo informacji mozesz takze znalesc na innych forach np; www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl i nowe bardzo interesujace pod wzgledem bazy danych o chorobie www.biedronkowo.info :mrgreen:

rafklim

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 12:08 pm   

stadium jest takie że rok temu była jedna zmiana na lewej stopie, po pół roku pojawiła się na drugiej, od miesiaca na łokaciach (swędzące małe krostki, ale na jednym zmieniaja się na łuskowe zaczerwienienia) a 2 tygodnie temu plamka na poliku.
Nic nie znika tylko przybywa więc się niepokoję.
Uzywam cały czas specjalnych balsamów natłuszczających Oilatum , kupiłem olej z wiesiołka 0,25l z Efavitu i piję oraz smaruję. Do tego Balsam do skóry atopowej i suchej bez konserwantów , linoderm, termentiol, Diprobase - i nic !!!!
Tylko na sterydy reaguje.

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 5:11 pm   

tylko spokojnie,łuszczyca nie lubi pośpiechu.Jak radzi Szater poczytaj poszukaj a na pewno coś znajdziesz.Trochę cierpliwości i będzie dobrze.Stearydy to nie najlepsze wyjście.To ostateczność.Powodzenia

Odpowiedz do tematu