revitol..przeczytalem wszystkie twoje posty..i nie gniewaj sie ale cos ci napisze..otoz.. staramy sie tu czytac wszystkie nowe posty z tej prostej przyczyny iz najczesciej niosa one (poza tzw,,towarzyskim,, pisaniem) jakies stotne rzeczy..a czesto tez prosby o pomoc..ty pisales tak w sumie o duperelach.. zajales kupe tematow ..odpisywales bez ladu i skladu na posty napisane czasem i ponad rok temu.. zajales mi prawie pol godziny czasu... wiec sadze iz przyda ci sie dobra rada..sprawdzj kiedy post zostal napisany..i odpisuj na niego jesli mozesz dodac cos rzeczowego..czego niestety nie doczytalem sie w zadnym z twoich postow.. wybacz za szcerosc..ale tak niestety jest..
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
hej.Byłam wczoraj u dermatologa z prosba o skierowanie na naswieltenia...ale niestety niedostalam poniewaz pani stwierdzila ze mam male zmiany i nie warto:( i wypiusala mi poraz chyba setny nowate;/ a ja niechce juz sterydów a jestem wysypana niemal cale nogi i troche rece;/ a dla niej to mało:(:(:(: poradzcie cos prosze:(
_________________ .. "Zupełnie inaczej jest ,jeśli masz kogoś,kto Cie kocha. To Ci daje setkę powodów,aby żyć"
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 6:36 pm
Jeżeli masz takiego lekarza dla którego to mało to ja bym radził zmienić, bo ją to nie swędzi nie piecze a być może szuka tylko oszczędności nie dając skierowań
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 8:55 pm
Powiedz doktorkowi że chcesz lampy ,niech pisze skierowanie na lampy,łaski nie robi
Sterydy poraz ? pogieło go.
Też chodziłem do doktorka ,powinien być na emeryturze,nieprzyjemny,buc,też nie chciał dać na lampy ,trochę nerwa i wypisał 5 pózniej 10.
(na lampy chciałem po 3 latach)
Pozdrawiam
Ja jestem naświetlana od 6-7 lat i mam nadzieje że w tym roku nie będzie takiej konieczności. Dzięki zielonej herbacie i cignolinie łuszczyca na nogach zaczęła ginąć, a lampy na nogi nie działają wcale tak dobrze. W zeszłym roku po 30 lampach PUVA plamy na nogach nie zginęły. Owszem trochę zbladły ale po herbacie i cignolinie są lepsze efekty. Po za tym nie rozwalam sobie żołądka i wątroby tabletkami.
Pozdrawiam.
a co robicie tą Herbatą??oj wątpie że mi pomorze...ale spróbuje pić i okladać się:) a cygnoliny też nigdy nieużywałam...... tylko przez 5 lat sterydy i sterydy ..bo niewiedzialam jakie są tego konsekwencje:( moją siostre wyleczyli w szpitalu a byla cala wysypana i już 10 lat niema ani śladu:)ale niepamieta czym sie smarowala tam:( a szkoda...
pozdrowionka
_________________ .. "Zupełnie inaczej jest ,jeśli masz kogoś,kto Cie kocha. To Ci daje setkę powodów,aby żyć"
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 6:26 am
herbatę zieloną zaparzasz i po ostygnięciu nakładasz na zmiany liście z tej herbaty i wijasz folią, dobrze będzie jak potrzymasz to jak najdłużej, możesz nawet godzinę lub ponad.
Dzięki temu pozbędziesz się łuski i zmiany będą wyglądać lepiej.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 7:55 am
Blanka_aa89 napisał/a:
a co robicie tą Herbatą??oj wątpie że mi pomorze...ale spróbuje pić i okladać się:) a cygnoliny też nigdy nieużywałam...... tylko przez 5 lat sterydy i sterydy ..bo niewiedzialam jakie są tego konsekwencje:( moją siostre wyleczyli w szpitalu a byla cala wysypana i już 10 lat niema ani śladu:)ale niepamieta czym sie smarowala tam:( a szkoda...
pozdrowionka
Kochanie siostre tylko mogli zaleczyc a nie wyleczyc(swoja droga fajnie że tak długo ma remisję )
W szpitalu (przynajmniej kiedys zanim zaczęto reformy,) leczono tylko i wyłacznie cygnolina i dziegciami-sterydy stosowano tylko w wyjatkowych przypadkach i juz masz odpowiedz czym zaleczono siostre!
sorki się pomylilam ona już 20 lat niema śladu po łuszczycy:) bo ma teraz 29 lat a jak miala 8 latek to byla cala wysypana: ale jej dobrze.... niomka ...zalezcyla a niewyleczyla ale nazwalam tak to bo ona nic nierobi a niema ł...... niewiem jakim cudem:) ja może raz w życiu zaleczylam tylko na ok 4 miesiace i to troszke mialam jescze:) muszę spróbować koniecznie tej cygnoliny a ona jest na recepte tak?;/ oj bo ja nienawidze chodzic do swojej dermatolog;/ a te dzięgciny to co to jest ?:) troche to może głupie ale naprawde niewiem:);-) hehe
dziękuje Daro;-) napewno wypróbuję;-) dzis lece po herbate w liściach;-) a tak pozatym jak smaruję sie balsamem z garniera tym czerwonym i biorę skrzyp w tabletkach to zmainy mam ciut jakby bledsze :):)) może dolącze do tego te oklady to bedzie jesczez lepiej;-)
A tam bzdury gadają, od wszystkiego dziś można dostać nowotory. Dziegcie są bardzo bezpieczną formą leczenia. Ich głównym skutkiem ubocznym jest fototoksyczność - uwrażliwiają skórę na działania promieni, dlatego nie należy stosować preparatów dziegciowych przed nasłonecznieniem, żeby się nie sparzyć. Jedną z maści dziegciowych, która jeszcze jest dostępna to Cocois, którą sobie chwalę
już wiem mniej wiecej co to te dziegcin....cos tam czytalam że zostały wycofane leki z tym dziegciem bo skutkiem ubocznym może być nowotwór:O
Blanka, większe prawdopodobieństwo dostania nowotworu jest po naświetlaniach niz po dziegciu. Cygnolina owszem jest na recepte (nie wszędzie) u mnie robią bez ale muszę im podać cały "przepis" na maśc bo oni nie wiedzą na czym ją robić.
Co do naświetlań, to już kolejny raz byłam w klinice i usłyszałam, że nie ma miejsc. A poza tym pani dr stwierdziła, że mam mało ł...wrrrrrrrrrrr. Nie wzruszył jej fakt, że nic innego nie mogę stosować, z powodu karmienia...Oświadczyła mi, że "na ł nie mlekarstwa, bo to jest choroba imunologiczna". Normalnie Amerykę odkryła!!!
A co do lamp, to na mnie PUVA też nie działają w ogóle. Kiedyś chodziłąm chyba z miesiąc, łykałam tabletki i nic nie pomogło!Na mnie działają lampy UVB. Za każdym razem miałam po nich spokój, ostatnio nawet na dwa lata...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum