Wiek: 38 Dołączyła: 10 Mar 2010 Posty: 11 Skąd: zochodniopomorskie
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 10:17 pm
Fiu,fiu... ale się tu naczytałam Witam wszystkich!!! Widzę że troszkę tu napięta atmosfera się wdrążyła UŚMIECHNIJCIE się-wiosna tuż,tuż... a słoneczko na pewno dobrze zrobi na łuszczycę.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 12:33 pm
No !
Dobrze że sie wyjasniło że to o młodosc postów chodzi bo już żem sie lekko nakręciła
Wszystko tu młode,jędrne,dorodne a poniektórzy to nawet niesmiertelni som!
Witaj dziewcze i pisz co chcesz i gdzie chcesz!
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 5:42 pm
Biedronko mila ja sie nakrecilam a nie zezłoscilam-czytaj dziewcze dalej aż sie ze wszystkim zapoznasz wtedy łatwiej nas rozgryziesz bylebys tylko ten okres próbny w nieskonczonosc nie rozłozyła
Tygryska ma takie mądre słowa w podpisie, a tak słabo potrafi oceniać takich, jak np ja. Ale przeżyję... Roch Kowalski miał za żonę zimną szablę, a ja za Miłość i żonę mam HARMONIĘ ŚWIATA I ŻYCIA, w niej oczywiście Harmonię Przyrody, wśród doskonałości której spędzam niemało czasu, podczas gdy ludzie nie są harmonijni, choć jeśli ktoś chciałby coś skosić i zniszczyć, to ludzie do tego nadają się w pełni. Nie wiem, które określenie do ludzi nadawałoby się lepiej - zboki, kosiaki czy niszczaki? Fakt, że brzmią one nowotworowo, ale czyż ekspansywna ludzkość nie przypomina rozrastające się bez ograniczeń nowotwory złośliwe?
Moje hobby to fotografowanie Piękna Przyrody, miejsc i krajobrażow najmniej skażonych cywilizacją zboczonych ludzi, a takich widoków jest coraz mniej. No ale czemu się dziwić, jeśli ludzie szczycą się, że mają np ośmioro dzieci, z których każde będzie chciało mieć swoje cywilizowane miejsce na Ziemi, nieraz nie tylko całoroczne, ale i letniskowe. Polacy zamożnieją, a Polska brzydnie. Ktoś zobaczy urocze miejsce, piękną dziewiczą kotlinkę, kupi działkę, pobuduje się i szlag trafia to urocze, dziewicze miejsce. To powszechne w Polsce zjawisko.
Ja postuluję Całkowitą Przebudowę Cywilizacji (CPC), podzielenie się lądową powierzchnią Planety po połowie z niezakłócanym przez zboczonych ludzi życiem Przyrody i budowę na ludzkiej połowie 2-milionowych Pierścieniowych Miast Harmonii (PMH), z tanimi w zakupie i eksploatacji, wygodnymi, jednakowymi, o powierzchni użytkowej 100 mkw na osobę dorosłą, budowanymi w sposób zautomatyzowany, kupowanymi na nieoprocentowany kredyt spłacany po 100 zł miesięcznie mieszkaniami. połączonych parami Nadziemnymi Estakadowymi Multistradami (NEM), biegnącymi nad terenami Przyrody, pełnymi wszelkiego zwierza, w sposób nieprzerwany przez całe kontynenty.
Czyli wg moich propozycji, Całkowicie Przebudowana Cywilizacja ludzka nie kolidowałaby z życiem Przyrody, bo byłaby dlań jak jeziorowe wyspy z PMH, na których mieszkaliby i bytowaliby ludzie, a NEM-ami przemieszczaliby się darmo, łatwo i szybko przez całe kontynety. Każdy byłby zobowiązany do przepracowania 624 godz. rocznie, tj 1/3 obecnego czasu pracy. Przestępcy pracowaliby dłużej dla odpracowania szkód. Kto nie pracowałby, nie zarabiałby. Nikt bez pracy nie dostawałby pieniędzy na zakup efektów pracy innych. Dotychczasowe religie i światopoglądy byłyby odesłane do lamusa, a na ich miejsce wprowadzonoby jeden wspólny dla wszystkich światopogląd HARMONII ŚWIATA I ŻYCIA, oraz uczonoby 3 języków międzynarodowych, tj esperanto, angielskiego i łaciny. Zabijanie wszelkich stworzeń i pożeranie ich przez ludzi byłoby zakazane.
_________________ Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.
Ostatnio zmieniony przez zbig62 Wto Mar 16, 2010 1:56 pm, w całości zmieniany 1 raz
Dobrego, Szater, nigdy za dużo. Beze mnie bylibyście jak sieroty bez ojca, lub jak stado bez przewodnika, choć może nie zdajecie sobie z tego sprawy, że jestem waszą jedyną szansą na nieprzegranie waszych obecnych wcieleń. Wybraliście sobie spotkanie mnie i cieszcie się z tego powodu, bo pozostaję dalej najskromniejszym sługą i pomocnikiem wszystkich, nad nikogo się nie wynosząc.
_________________ Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum