Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
DIETA a zmoany łuszczycowe
Autor Wiadomość
MONINA 

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 9:56 am   DIETA a zmoany łuszczycowe

Może to przypadek a może nie.

Na łuszczycę choruję od ponad 30 lat. Dotychczas stosowałam wszystkie dostępne leki i inne specyfiki. /st6erydy, drożdże, cignolinę lampy itd...../ Byłam również w Szpitalu i w Sanatorium, czyli standard.
Obecnie atoperal emulsja i żęl do mycia, szampon diolen oraz COCOIS na zmianę z clobedermem. Na głowę lekka maść robiona na bazie haskobazy.

Już chyba wiem, że nie mogę się wyleczyć a najdłuższy okres po zaleczeniu trwał ok 4 m-cy /I jest to rezultat NEOTIGASTONU/. Zima dla mnie jest koszmarem.

Wraz z nadejściem wiosny postanowiłam zrzucić parę kilogramów. Od tygodnia stosuję dietę tzw. KOPENCHASKĄ.

I stało się oprócz 3 kilo mniej - wszystkie zmiany łuszczycowe zbledły, prawie znikły.

A jeszcze tydzień temu gruba łuska pokrywała moją głowę, a pojedyncze zmiany były wszędzie. Balsamy i maści nie pomagały.

Zobaczymy jak będzie dalej.

Dieta trwa 13 dni. Do końca zostało mi jeszcze 6 dni. Jestem głodna, ale zadowolona że wredna siostrzyczka odchodzi.

Ciekawe na jak długo....................

Gorąco wszystkim dietkę polecam[/b]

Paweł 

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 2:15 pm   

Gratuluję samozaparcia i wytrwania w tych dietach. Ja bym nie dał rady. Lubię jeść, a jak wiadomo Polak głodny - Polak zły :D

A właśnie, chyba czas coś wszamać :D

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 7:36 pm   

MONINA witaj wśród fanek "kopenhaskiej" :mrgreen: tylko czemu ona nie działa na moja łuszczycę :???:

Paweku my wszystko wytrzymamy,bo babeczki to zaparte istotki są :razz:

gość
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 8:22 pm   

... nie tylko 'babeczki' ...

marek16 
marek

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 11:33 pm   

Zgadza się każda dieta jest dobra,nawet nie chodzi o łuszczyce,ale ogólnie człowiek się lepiej czuje,przestałem póżno jeść,zero batonikówi coś schudłem 2 miesiące hahah.
W 1992 szłem do wojska ,miałem małe zmiany na łokciach ,kolanach.
Myslałem ,stres mnie zje i zasypie,szybko wyjde do domciu,ale nic takiego nie nastapiło,przeciwnie wszystko zeszło i pare lat spokoju.
Ale jak to w armi za młodego ,zaprawa i musztra i wiecznie głodny.

ewa49 

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 11:55 pm   

monina mysle ze dieta ma duzy wplyw na luszczyce, ja juz tutaj na forum pisalam ze nie jem ostrych, tlustych potraw,ograniczam rowniez do minimum slodycze, nie slodze kawy ani herbaty,jem duzo surowek, warzyw i owocow. Czlowiek nie zyje po to,zeby jesc ale je, zeby zyc.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 3:50 pm   

taa..ale z a to lubisz jak tobie bajerek slodzi..prawda maupeczko? :lol: :lol: :lol: :roll:

ewa49 

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 7:55 pm   

....ten rodzaj slodzenia napewno mi nie zaszkodzi... :grin: :grin:

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 3:07 pm   

W sumie większość z Was potwierdza i zauważa nie tylko reagowanie skóry łuszczycowej na sposób odżywiania, ale i korzystny efekt zmniejszenia wagi ciała (korzystnej dla ogólnego i szczególnego zdrowia organizmu), przekładalnej na zmniejszenie napięcia skórnego, istotnego w zmaganiu się z tą korzystną właściwością skóry, którą każde z Was wybrało sobie przed urodzeniem się w tym wcieleniu, nawet jak tego nie pamięta...
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 8:44 pm   

co niektórzy pamiętają tylko nie mają pojęcia o tym że pamiętają tylko czasami jak coś robią mają wrażenie że taka sytuacja miała już kiedyś miejsce i że już to robili to się nazywa de ja wu poprzedniego wcielenia

betty 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 4:15 pm   

ja od 1 dni jestem na diecie owocowo-warzywnej dr. Dąbrowskiej. Zrobiłam ja ze wzgledu na łuszczycę właśnie an ie na nadwagę bo jej nie mam choć przytyłam przez ostatnie 2 lata 7 kg ale wczesniej miałam niedowagę iłuszczycę. Więc chyba tu nie chodiz o samą wagę tylko o to co się do tego kotła wrzuca do środka. a wrzucałam co popadło. A teraz od roku nie jem słodyczy, piję zioła itd. A teraz ta dieta. nie powiem że widzę efekty, żełuszczycę mam mniejszą. Może zbyt wcześnie. ale schudłam 3 kg. Po pierwszych dniach miałam bóle głowy i chodizłam głodna, od wczoraj już przeszło. Dietę zamierzam stosować 6 tyg. Ale ile ise da to nie wiem. skoro wg dr. Dąbrowskiej wychodzi ise dzięki tej diecie z gorszych chorób np. paralitycy wstają to mogę ise pomęczyć. Co dalje zobaczymy

Revitol_pl

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:35 am   

Jeżeli chodzi o dietę kopenhaską to stanowczo odradzam. Raz,że nie widze w niej nic zdrowego,a dwa ze wszystko wróci do Ciebie ze zdwojoną siła -czyli efekt jo-jo. Moim zdaniem nie warto.

marta_z-j 

Wysłany: Nie Sty 22, 2012 4:52 pm   Re: DIETA a zmoany łuszczycowe

MONINA napisał/a:

Obecnie atoperal emulsja i żęl do mycia

jeszcze ktoś to używa? jak wrażenia?

Odpowiedz do tematu