Nie wiem czy ktoś o tym pisał. ja mając duże doświadczenie z tą chorobą w ostatnim czasie zacząłem leczenie przy pomocy promieni UVB 311 połączonych z kąpielą w oxsolarenie. Miałem dość rozległe zmiany na dłoniach i w moim przypadku leczenie tego typu pomaga. Stosuje tylko maść robioną z witaminami do natłuszczania . W prawdzie zmiany nie znikają od razu lecz po ok. 30 naświetleniach widać poprawę.
u mnie niestety coraz gorzej ,,,,,,liszaj zniknal ,pojwila sie łuszczyca !!! i to jaka ...Boze ty moj ,jestem obsypna praktycznie cala
w koncu trafilam na madrego lekarza ktory przepisujei mi fajne robione masci ,w tej chwili dostalam jedna siarkowa a druga z hydrokortyzonem,cynkiem ......zmiany okmropnie mnie swedza ,normlanie zadrapac sie mozna na smierc .Mam zrazenie ,ze jest coraz gorzej !!!! na poczatku byly same kropeczki a w tej chwili sie rozlaly ,zrobily sie szerokie .
Po mascioach łuska fajnie mi poschodzila ,zostaly mi tylko duze rozwe plamy ....
zalamana jestem troche ,nie zostaje mi nic tylko wierzyc ,ze bedzie lepiej
dziekuję za polecenie szałwi ,faktycznie przyniosi ulgę .
u mnie coraz gorzej ,jestem zalamana ,jestem okropnie opsypana ,z psycha coraz gorzej nie wiem co bedzie dalej
Byc moze pojde do szpitala ,pytalam dermatologa i powiedzila ,ze jezeli chce skierowanie to oczywiscie da mi ,
Problem mam jeden ==== dzieci ,mam 2 letnia coreczkę ktora jest bardzo przywiazana do mnie ,maz duzo [pracuje wiec ciezko to widze ,,,,drugie dziecko ktore ma w maju komunie .
.....no i now rycze jakby to byl koniec swiata ,,,,,
przede wszystkim przestac buczec - jak uznalas ze szpital to zastanow sie kto moze sie dziecmi zajac tak zeby pomoc mezowi - na pewno ktos z rodziny pomoze
moze rzeczywiscie przydalby sie pobyt w szpitalu zeby cie podleczyli i wtedy twoja psychika tez by troche podniosla rogi bo ogolnie... nie mozna sie poddawac - zreszta na litosc bogow czy naprawde jestesmy tylko skórą?
trzymam kciuki i nie poddawaj sie
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
typka.. wszyscy przezywalismy takie dylematy..bo wszyscy mamy prace..dom..rodzine..obowiazki..ale to nie powod by zalamywac rece..zacznij myslec..pomysl kto moze pomoc..kogo masz przy sobie..i uwierz mi..ludzie wokol ciebie sa lepsi niz myslisz..pomoga..wiec nie poddawaj sie..pomysl moze czy juz wyczerpalas wszystkie metody..czy szpital jest konieczny..bo w szpitalu leczyc cie beda glownie cygnolina i dieta..to mozesz miec w domu..
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
wiem ,ze kazdy to przezywal ,to nie jest tak ,ze siedze i ciagle rycze ,po prostu od czasu do czasu mam groszy moment i a wtwdy sie rozklejam .Wiem tez ,ze jestem wielka szczescia bo kupe lat bez wysypu to wilekie szczescie ,ale....
Nie wiem czy cygnolina w moim przypadku moze byc zastwoswana bo mam strasznie rosniany wysyp ,cale ciale mam w kropki ,miejscami rozlewja sie w wieksze placki .
W tej chwili mam dwie masci
jedną z hydrocortisoni 1,o
resorcini 3,0
ac salicyli 5,0
zinci oxyd 10,0
hascobaza 100,0
,mam jeszcze jedna masc ,ale zgubilam kartke
typka32 witaj, nie doczytalam lub nie napisalas czy pracujesz? Ale skoro masz male dziecko to pewnie nie. Stary luszczyk ma racje, jesli mozesz to zostan w domu i w domu sie smaruj. Po co ci szpital...Zaaplikują Ci cygnoline i pol dnia zapewne bedziesz miala zmarnowane na bezczynnosci i mysleniu co dzieje sie w domu. Ja zaleczylam luszczyce w przciągu kilku tygodni w domu.
Typka dziewczę kochane nie rycz ,nie załamuj się tylko weż się do smarowania .Cygnolina to dobra maść.Trzeba tylko trochę cierpliwości ,smarowania systematycznego.Weż się w garść .Będę trzymać kciuki,żeby Ci się udało i ładnie zeszło.Spójrz za okno-wiosna ,słońce świeci jest pięknie Pozdrawiam wiosennie.
typka..popros lekarzqa o masc salicylowa 5%..co najmniej z 400 mll..smaruj po kilka razy dziennie az zejdzie luska..wtedy druga recepta na masc cygnolinowa..0.10%..o.15,0.25,0.5, 1,1.5.2%..smaruj kazda mascia po tygodniu lub poltora..jesli masz troche czasu to nawet dwa razy dziennie....cygnoliny ze wzgledu na duzy obszar ciala wez po 100 mll..koszt calej kuracji wyniesie cie ok 70 zlotych.. co 3-4 dzien pomiedzy cygnolina smaruj sterydem..moze byc novate ..smaruj cienko i dobrze rozprowadzaj..a gwarantuje ci ze po 2 miesiacach efekty beda piekne
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Kochani ,bardzo Wam dziekuję za wsparcie i rady ,za to ,ze jestescie .
Stary łuszczyk - wiekie dzieki ,poproszę dermatologa o te masci i zobaczymy co sie bedzie dzialo
dzis juz troche lepiej ,rodzina bardzo mnie wspiera ,mama ,mąz - bedzie dobrze
typka..popros lekarzqa o masc salicylowa 5%..co najmniej z 400 mll..smaruj po kilka razy dziennie az zejdzie luska..wtedy druga recepta na masc cygnolinowa..0.10%..o.15,0.25,0.5, 1,1.5.2%..smaruj kazda mascia po tygodniu lub poltora..jesli masz troche czasu to nawet dwa razy dziennie....cygnoliny ze wzgledu na duzy obszar ciala wez po 100 mll..koszt calej kuracji wyniesie cie ok 70 zlotych.. co 3-4 dzien pomiedzy cygnolina smaruj sterydem..moze byc novate ..smaruj cienko i dobrze rozprowadzaj..a gwarantuje ci ze po 2 miesiacach efekty beda piekne
Stary Łuszczyk ,mogę Cie prosic o napisanie masci cygnolinowych raz jeszcze ,jedną po drugiej ,nie wiem o co tam biega z tymi przevinkami i kropkami nie chcialabym zle przepisac i zrobic z sibie idiotki u dermatologa
W piatek mam wizytę u dermatologa mam nadzieję ,ze przepisze mi te masci bo jak nie to nie wiem co zrobie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum