Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja Biedroneczka
Autor Wiadomość
Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pon Mar 22, 2010 9:06 am   

Dziękuję :)

Ali poprawa powoli dalej postępuje. Nadal lecimy na cyklosporynie, którą w ciągu miesiąca prawdopodobnie będziemy odstawiać...

Ma kilka drobnych plamek na ciele (zanikających) ze 2 małe we włosach, oraz resztki na stopach i dłoniach (re, co wyszły na samym końcu, w styczniu.

Dziękuję Wam za wsparcie i kopy. bez Was tutaj bym zwariowała.
A co będzie dalej, zobaczymy ;) pewnie będę się pojawiać cyklicznie :mrgreen:
albo nieodstępować :)

Na razie samrujemy się balsamami nawilżającymi (bezzapachowe, np. dexeryl, mediderm) oraz maścią parafinową. Robione odstawiliśmy. Dalej leci tran i wiesiołek.

i czekamy na wiooosnę ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 22, 2010 9:57 am   

Witaj Agusku jak dobrze,że się odezwałaś w ten pochmurny dzień :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To,że jesteście moimi bohaterkami to nie podlega dla mnie żadnej dyskusji.Czytając Ciebie tak naprawdę dociera do człowieka- co to znaczy walka z tą zarazą :evil: A jak jeszcze jest ona wygrana to już pełen uśmiech na mojej,ponurej czegoś dziś gębie :wink:
Odzywaj się koniecznie-Twój fan klub będzie czekał.Serdeczności :grin:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 5:14 am   

Agusek ciesze sie ze małej lepiej :) bedzie wiosna bedzie slonko to bedzie skora jeszcze lepiej jej wygladala :) najwazniejsze ze opanowalyscie pania ł :) :* pozdrow malutką :)

szater 

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:19 am   

Miło sie czyta takie posty.Bardzo sie ciesze że odezwałas sie i razem mozemy radowac sie z Waszych osiagnięc.Agnieszko zagladaj tu,milo bedzie poogladac zdjecia małej juz latem w sukience.Sciskam Was obie mocno,powodzenia i dużo radosci w życiu.Krysia :mrgreen:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 11:07 am   

he, najważniejsze, ze już na W-F chodzi w krótkich rękawach i spodenkach, bo nie ma niebezpieczeństwa urażenia tej chorej skóry :) a bywało, ze lekko się otarła o scianę dłonią a krew się lała :roll:

Bliznę widać na prawej dłoni :mrgreen: z czego Al bardzo się cieszy, bo jej już daaawno nie widziała (stare dzieje z wczesnego dzieciństwa ;) )

Zaglądam do was, a jakże :) tylko pisać o czym jakby nie mam :mrgreen:

czy opanowana zaraza jest, to nie wiem. Nowe jej wyłażą :roll: ale są małe. nie rozrastają się. a potem giną....

cóż, zobaczymy co bedzie dalej ;)

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 5:13 pm   

Witam :D

jakby co - nadal tu jesteśmy, nadal na cyklosporynie, wiesiołku i tranie.

I witamy koszmarny wysyp.

Ale z pozytywów - Na Komunie Ali zaleczyliśmy zarazę :mrgreen:

albo - zaraza łaskawie zrobiła dziecku przyjemność ;)

Już po szczęściu, wysyp jest paskudny. Jutro idziemy do lekarza w Rybniku, podobno Pani doktor nie lubi sterydów. Cóż, bylaby pierwszą w naszej historii :shock:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 6:31 pm   

w razie czego jestes juz na tyle doksztalcona ze pania doktor wytresujesz ;)

szater 

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:04 pm   

Agusek miło cie widziec.Super ze mała chociaz na Komunie miała troszke ulgi.Będzie dobrze bo....musi byc w razie czego pytaj,bedziemy szukac pomocy.Wszyscy jestesmy po wysypach lub w trakcie wiem ze to mała pociecha ale...jestesmy z toba i nasza mała.Buziaki.Krysia :mrgreen:

justa1976 
Justyna

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 7:55 am   

Agusek dzielne z Was dziewczyny przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem moja mała ma zajętą tylko głowę i wiecznie marudzi chyba muszę jej pokazać Twoją córcię to wtedy uwierzy że niektórzy mają gorzej. Tak patrzę na zmiany Twojej Ali to to co na głowie ma Paulina wygląda inaczej więc może to nie łuszczyca :???:

szater 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 8:29 am   

Łuszczyca ma wiele twarzy.Dlatego cięzko ja leczyc ponieważ kazdy choruje inaczej.To ze zmiany twojej córki sa inne niz zmiany naszej forumowej biedroneczki to nie jest dziwne,one beda inne od wiekszosci tu zarejestrowanych forumowiczów.Łuszczycy sie nie porównuje.po prostu liczy sie na cud ze ktos ma podobne obiawy,podobne umiejscowienie,podobne łuski.Dziecku trzeba tłumaczyc co to za choroba co sie z nia wiaze a nie pokazywac ze...."ktos ma gorzej:"-łuszczycy stawowej nie widac gołym okiem ...a dokucza bardziej niz skórna-nie widac to znaczy ze lepiej?
Ostatnio zmieniony przez szater Sro Cze 23, 2010 11:47 am, w całości zmieniany 1 raz  

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 8:49 am   

Szaterku, ale jak Ala zobaczyła na którejś stronie w necie ludzi z problemami łuszczycowymi, dużo bardziej wysypanymi niż ona (na początku) to jej się lepiej zrobiło ;) że ona nie ma tak źle ;)

Justa - na głowie Ala ma grube strupy, kruszące się po Emolium, i schodzące po squamax trwa to trochę i wymaga maksymalnej systematyczności, ale DA się.

Jakiś czas temu udało mi się zaleczyć głowę do czysta i spoczęłam na laurach ;)

Nooo, juz wiem, że nie powinnam była :mrgreen:

justa1976 
Justyna

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 10:56 am   

U Paulinki wygląda to tak że pod warstwą takich łusek zrogowaciałego naskórka jest w zasadzie normalna skóra no może lekko zaróżowiona w niektórych miejscach. warstwa tego naskórka ma różną grubość w zależności od tego jak często myję jej głowę do tej pory używałam CERKOSOL 10 ale co z tego jak po wszystkich tego typu preparatach na drugi dzień skóra znowu pokryta jest warstwą łuszczącego naskórka :???:

szater 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 11:54 am   

Wydaje mi sie Justyno ze jest to tez skutek stosowania(wielokrotnego,wielemiesiecznego)sterydów.Wyglada to na takie własnie posterydowe odbicie.Teraz trzeba dużo czasu poswiecic aby zlikwidowac ten stan i zbliżyc go do normalnosci.Wiem ze dobre efekty przynosi stosowanie lisci zielonej herbaty i...własnie ta papka drożdzowa ale..to wszystko wymaga cierpliwosci., z tego co piszesz ciągle stosujesz masci sterydowe(podobno nad czołem czy gdzies na głowie-nie pamiętam)dopuki całkowicie-w tym przypadku nie zlikwidujesz sterydów -niczego nie osiągniecie.Agusek i Ala to nasze forumowe testerki-bardzo dużo przeszły a ich droga jest drogowskazem dla następnych.Powodzenia
:mrgreen:

justa1976 
Justyna

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 12:34 pm   

steryd na głowę córka miała stosowany rok temu przez jakiś czas nie przyniosło to żadnych rezultatów i dodatkowo jak poczytałam o posterydowych kłopotach to przestałam. Obecnie co jakiś czas stosuję steryd za uchem bo robi się tam taka brzydka zmiana ale nie dłużej jak 2-3 dni
No ale to nie mój temat więc zmykam bo mnie Agusek pogoni :wink:

szater 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 1:05 pm   

Justynka nikt cie nie wyrzuci z zadnego tematu.Ten temat jest stworzony przez Aguska ale poswiecony wszystkim naszym biedroneczkom forumowym.Twoje tez już nasze :mrgreen:
Pisz smiało i nie bój nic! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu