Wysłany: Sob Mar 20, 2010 10:47 am Co myślicie ? Zdjęcia
Witam jestem Tomek i mam 20 lat chciałem się dowiedzieć jak myślicie czy to jest łuszczyca czy nie ? Jestem już umówiony na wizytę z dermatologiem za dwa tygodnie,ale chciałem poznać waszą opinię na ten temat,nie wiem dokładnie kiedy plamki zaczęły się pojawiać,ale zaczynało się to stopniowo,wcześniej to ignorowałem,a teraz to już nie fajnie wygląda i jest tego coraz więcej, najwięcej jest na nogach lewej i prawej,mam kilka mniejszych na rękach,oraz jedną plamkę na torsie.Czasami swędzi i czasami jest tak suche że odrywam z plamki płatki suchej skóry o ok 1 cm.
Jak dla mnie może to być łuszczyca, mam podobne wykwity. Na jednym zdjęciu widać, że masz zdrapaną trochę łuskę i na zmianie pojawiła się krew - to jest charakterystyczne dla łuszczycy zwyczajnej. Ale mam nadzieję, że się mylę i nie jest to ta paskuda
fakt wyglada luszczycowato ale tak do konca nie bylabym pewna... zobaczymy co lekarz powie
czasami przy bardzo suchej skorze podobnie wygladaja rozne inne zmiany dermatologiczne
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:30 am
Mnie również te zmiany wygladaja na łuszczyce,jednak podobnie jak moi przedmowcy uwazam ze nalezalo by to zdiagnozowac u lekarza specjalisty.Co do diagnozy to jaka by nie padla-lepiej sie walczy z wrogiem ,ktorego sie zna.
gość [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 10:12 am
Podobnie wyglądają zmiany skórne powodowane chorobą Duhringa.
Witam poczytałem trochę o chorobie Duhringa i wydaje mi się że bardziej bym stawiał na tą chorobę,gdyż dość często mam biegunki,bule brzucha,brak apetytu i straciłem trochę masy ciała,zobaczymy co powie lekarz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum