Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie
Autor Wiadomość
Pyszek
Łuszczyca to zło :(

Wysłany: Wto Mar 30, 2010 8:21 am   Pytanie

Mam pytanie. Mianowicie niedawno byłem na komisji lekarskiej w Powiatowym Zespole ds. Orzekania o Niepełnosprawności która stwierdziła ze nie przysługuje mi statut osoby niepełnosprawnej. Od tej decyzji przysługuje 14-dniowy termin do odwołania.
W owym odwołaniu należy napisać uzasadnienie , dlaczego nie zgadzam się z decyzją komisji.
Co mogę napisać w tym uzasadnieniu? Proszę o pomoc

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Mar 30, 2010 3:35 pm   

napisac mozesz co tylko zechcesz..jednak luszczyca niestety nie4 jest choroba przewlekla ..i o ile sie orientuje to komisja wojewodzka tez nie przyzna ci ani grupy ani swiadczenia

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Sro Mar 31, 2010 8:14 am   

ja swego czasu miałam grupe 3 ale bez świadczeń raz miała przez rok z zakazem kontaktu z art. chemicznymi a drugi raz z art. spożywczymi ,ni w gruszke ni w pietruszke ,poresztą powiedzą że to nie choroba tylko defekt kosmetyczny ale próbuj pisz bo tak to nigdy niewiadomo powodzenia :grin:

szater 

Wysłany: Sro Mar 31, 2010 8:47 am   Re: Pytanie

Pyszek napisał/a:
Mam pytanie. Mianowicie niedawno byłem na komisji lekarskiej w Powiatowym Zespole ds. Orzekania o Niepełnosprawności która stwierdziła ze nie przysługuje mi statut osoby niepełnosprawnej. Od tej decyzji przysługuje 14-dniowy termin do odwołania.
W owym odwołaniu należy napisać uzasadnienie , dlaczego nie zgadzam się z decyzją komisji.
Co mogę napisać w tym uzasadnieniu? Proszę o pomoc

Podajesz bardzo mało danych chorobowych.Jeżeli nie masz łuszczycowego zapalenia stawów a łuszczyce skórną masz w tzw.stanie lekkim lub średnim,nie masz więcej chorób towarzyszących(wspólistniejacych) to szanse masz marne.Jednak zawsze należy walczyc-jak masz mozliwosc to walcz,argumenty,które podasz muszą byc silne(te o bezrobociu,ciężkiej sytuacji materialnej itp.nie zadziałają)Trudno ci pomóc bo faktycznie nic nie wiemy a z tego co podałes szanse sa zerowe.Powodzenia

Pyszek
Łuszczyca to zło :(

Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:26 pm   

No fakt , że moja łuszczyca nie zajmuje dużego obszaru ciała i nie mam żadnych chorób towarzyszących jednak moja doktór rodzinna doradziła mi abym stanął przed komisją.
Zobaczymy jak to będzie , mam nadzieje że mój wniosek rozpatrzą pozytywnie.
W każdym razie dziękuje za pomoc. Pozdrawiam , wesołych świąt

Odpowiedz do tematu