Wiecie co , widze, że coraz gorzej na tym forum . Znajdzie się co jakiś czas "ktoś" kto papra swoimi postami całe forum i mysli , że jest "fajny". Załóżcie sobie jeden z drugim (vorden) swoje forum i piszcie sobie swoje pomysły tam.
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 8:11 pm
Vorden, powiem ci, że na temat jelita grubego wiem wiele, mój teść przeszedł operację usunięcia gruczolakoraka jelita grubego i powiem ci, że wiele chorób powstałych w jelicie w tym rak ma jedno do siebie - przez wiele lat nie daje żadnych objawów, dopiero w stadium zaawansowania pojawiają się bóle i to bardzo silne, czlowiekowi wydaje się, że boli go żołądek, brzuch, a jednak to jelito. Po tym co my w rodzinie doświadczyliśmy z moją żoną powiem ci jedno, że łuszczyca to nic w porównaniu z wieloma innymi chorobami, a nie wiem co miało znaczyć u ciebie - leczcie się - a niby z czego ja mam się leczyć, mam wiele innych chorób oprócz łuszczycy, o których ty pewnie nie masz pojęcia, bo jedno jest pewne, to co piszesz i przeczytasz w necie albo gdzieś tam to nie to samo co praktyka z jakimiś chorobami, większość objawów się nie zgadza i żadne mądrości encyklopedyczne nic nie dają trzeba poprostu to przeżyć na własnej skórze.
Powiem ci tak wg. medycyny marker CEA przy raku jelita powinien wynosić ponad normę, wtedy można z badań krwi potwierdzić go, jednak mój teść miał ogromnego guza i marker miał w normie i daleko mu było do przekroczenia normy, dlatego na badaniu krwi też nie ma się co opierać bo są różne przypadki a każdy z nich jest inny, u niektórych markery rosną a u niektórych organizm na nie nie reaguje.
w ogóle nie interesuje mnie co wys sobie tutaj dziamgacie. Po 20 latach choroby nie potrzebuję waszych cennych porad żeby dowiedzieć się że cygnolina to lek cudo, bo na to się nie nabiorę.
Na pierwszej stronie mojego bloga napisałem że to wszystko dotyczy mojej wersji choroby. Dla was te informacje tam zawarte być może są głupie lub niewygodne, jeśli któreś z was czerpie korzyści finansowe z chorych na łuszczycę.
Dla mnie i być może dla wielu innych najważniejsze jest jedno - po dwudziestu latach jestem w stanie wywołać remisję choroby bez naświetlań i maści.
Ale mam wrażenie, że to was najbardziej wnerwia.
Więc albo jest tak że jeśli wy nie możecie to najlepiej żeby drugiemu było gorzej, albo tak jak to któreś z was to napisało jesteście załatwiaczami recept lub innej "pomocy".
No cóż jeden lubi ser a drugi jak mu nogi śmierdzą.
na zagranicznych forach spotykają się ludzie pragnący zrozumieć przyczynę swojej choroby. Czasem ciężko nad tym pracują aby się wyleczyć, dużo czytają i starają się pomóc innym. Masa ludzi z łuszczycą to robi - z całego świata.
tutaj niestety nie ma takiej atmosfery, a ze znajomymi to wolę pogadać o dupie maryni w realu.
gość [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 9:32 am
vorden napisał/a:
Odpowiem wam w skrócie (...) - po dwudziestu latach jestem w stanie wywołać remisję choroby bez naświetlań i maści.
Ale mam wrażenie, że to was najbardziej wnerwia.(...)
Witaj w 'klubie' !
I Ty nie 'wnerwiaj' się, bo do tego trzeba niejako dojrzeć, to wymaga czasu ...
Jakby mi ktoś - nawet z 5 lat temu - powiedział, że znakomite rezultaty można osiągnąć bez maści, to bym go (może nawet) wyśmiał.
witam
ja mam bardzo ciezka postac łuszczycy bardoz duze wysypy cąłe nogi i ręce i co wiosna decyduje sie na kuracje tabletkami euqoral...sa to tabletki stosowane w transplantologii, my łuszczycowcy bierzemy je w duzo mniejszej dawce ale dzieki nim organiz zacyzna akceptowac nadmierne rogowacenie i po m-cu jestem czysta ja łza...dzis mija 4 tyg jak biore i nie mam ani jednej zmiany i tak bede łykac sobie do sierpnia potem odstawiam zeby sie nie przyzywczaic i wtedy smaruje sie przez zimę a wiosną znowu powtórka...raz dostałam methotrexat czyli chemie ale nie wziełam bo to jzu ostateczność
ja od kiedy wiem że jestem bezglutenowcem mam mniej dolegliwosci. przeszłam na dietę a oprócz tego przez 2 mies byłam na diecie beznabialowej, Oczyściło to jelita. zioł, zioła, zioła. Probiotyki jeszcze nie próbowałam lae cyztałam też w innej książce że prolbemy z jelitami mogą być w przypadku tzw. zespole przeciekającego jelit. Suplementy któe polecane są przy odtruwaniu jelit:
1, środek przeczyszczajacy. Trzeba go zażyć na samym początku gdyż oczyści jelita ze zgromadzonych toksyn. Polecany jest Picoprep ale jan ie znam tego leku.
2. preparat ziołowy Detox 123, zawiera tymianek, berberys i piołun. Mysl, że jak nie ma tych tabletek to można pić te zioła. Pić przez mieisać.
3. wiąż czerwony. Zmniejsza stany zapalne. 3 razy dziennie przed posi.
4. glutamina w proszku. trzeba ją zązywać w tym samym czasie co wiąz.
5. probiotyk. po zakonczeniu kuracji wiązem czerwonym i glutaminą należy przyjmować preparat zawierajacy acidophilus oraz inne bakterie. przyjmowa min 2 tyg.
a potem oczyszczanie wątroby:
1.dieta dla wątrobowcówówww
2, wieskzyć ilosc surowych produktów, owoców i warzyw. np. soki warzywne
3. spożywać produkty zasobne w narturalną siarkę organiczną
3 włączyć ziołaoczyszczające wątrobę: ostropest plamisty (czyli silimarol) zielona herbata, imbir, kurkuma, nasiona sezamu ( zawierają sezaminę, która chroni komórki wątroby przed uszkodzeniem, ma silne działanie antyoksydacyjne i zmniejsza rozpad wit E, chroni przed szkodliwymi skutkami alkoholu), rzeżucha.
4. inne skąłdminik potrzbne przy oczyszczaniu wątroby: glicyna, tauryna i cysteina,
przepis na sok oczyszczajacy wątrobę:
1/2 cytryny obranej ze skórki,
garść mniszka lekarskiego,
1 marchew,
1 mały burak,
1/4 czerwonej cebuli,
1 różyczka brokuła,
przepuścić przez sokowirówkę i od razu wypić.
Jeżeli tylko mozesz to unikaj chemii bo jak słusznie piszesz: to już ostatecznośc. Wydaje mi się,że 4 tygodnie stosowania to krótki okres czasu i potrzeba więcej cierpliwości. Może wtedy efekty beda widoczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum