Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Załamana
Autor Wiadomość
okruszek 
Monia

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 9:50 pm   Załamana

Hej wam, miesiąc temu dowiedziałam się, że mam łuszczyce, a właściwie to pierwszy raz dowiedziałam się o tym gdy miałam 10 lat. Wtedy miałam ją tylko na skórze głowy. Zniknęła mi szybko więc przez jakieś 7 lat jej nie miałam. I znowu się pojawiła, na początku myślałam, że to łupież i zwykły stan zapalny skóry ucha, jednak walczyłąm z tym 2 lata i się nie dało usunąć, poszłam do dermatologa i się okazało,że to łuszczyca. Mam ją na skórze głowy, koło ucha , 2 plamki pod pachami i co najgorsze w miejscach intymnych. Narazie używam takich lekow, jak dermovate, locoid crelo, elocom, masc slabo sterydowa 0,1% . Ale moje pytanie, jakich masci bez recepty polecacie na miejsca intymne? Bo używałam tych sterydowych ,ale przeczytałam, że nie można. Używałam też locoid crelo, zeszło mi ale znowu się pojawiło i nie chce zejśc. a to takie krepujace miejsce. Strasznie sie wstdze. Pomozcie cos :( Czy da sie to usunac tak ze przez kilka lat nie bede miala?

daro 

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 10:12 pm   

Kup zwykłą maść linomag zieloną - dostępna w aptece bez recepty, jest ona przeznaczona dla dzieci na odparzenia, ale również polecana na łuszczycę, mozna ją smarować w miejscach intymnych, koszt koło 7 zł

szater 

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 7:23 am   

Kochanie nikt nie da ci gwarancji że cosik zadziała i łuszczyca zniknie na pare lat.To choroba bardziej złożona niż sie wydaje.Jestes teraz po 1.w okresie tzw.burzy hormonów.;2.jest wiosna-zawsze są silniejsze wysypy-łuszczyca tą porą jest bardzo aktywna.3.zostwa dziewcze te sterydy-przejdz do działu"Leki"-poczytaj.W wyszukiwarke wpisz hasło-będziesz miała gotowe przepisy-papkę drożdzową na głowę,sposoby na łuszczycę w okolicach intymnych. :mrgreen:
Linomag ,podobnie jak wszystkie inne natłuszczające masci jest idealny. :mrgreen:

okruszek 
Monia

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:42 am   

q czy masc clotrimazolum bedzie dobra? Ona jest bez sterydow? Kurde nie wiedzialam, ze sterydy maja takie skutki uboczne, a w tych moich lekach sa i w dodatku zaplacilam za nie 200 zł , a jeszcze ponoc najlepszy dermatolog przepisywal

szater 

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 12:12 pm   

okruszek napisał/a:
q czy masc clotrimazolum bedzie dobra? Ona jest bez sterydow? Kurde nie wiedzialam, ze sterydy maja takie skutki uboczne, a w tych moich lekach sa i w dodatku zaplacilam za nie 200 zł , a jeszcze ponoc najlepszy dermatolog przepisywal

Clotrimazolum 1% krem jest lekiem stosowanym w terapii grzybicy skóry wywołanej przez dermatofity, drożdżyc skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych oraz łupieżu pstrego,niestety nie będzie nadawac sie do zaleczania łuszczycy.Najlepiej będzie jak kupisz LINOMAG :mrgreen:
(Clotrimazolum jest tez w formie masci i płynu)

daro 

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 6:02 pm   

okruszek napisał/a:

Żaden chyba dermatolog nawet najlepszy nie zna "naszych" sposobów domowych, które większości z nas pomagają, oni najczęściej znają sterydy a to dlatego, że pacjent przychodzi chory, przepisuje mu się steryd, który oczywiście działa i to szybko, więc pacjent chwali lekarza bo zmiany się zaleczają, ale po sterydach czasami są wieksze wysypy, bynajmniej jak skóra się uodparnia.
Jeżeli zmiany są małe nie ma co się porywać na mocne sterydy, można sobie z nimi poradzić inaczej.
Co do clotrimazolum, zgadzam się z szater, to raczej na grzybiczne zmiany, a łuszczycy bardziej natłuszczenie pomaga, a linomag jest dobrą maścią i można ją stosować w miejscach intymnych

Revitol_pl

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:36 am   

Mozesz spróbować takze innych środków na leczenie łuszczycy. Jednak mimo wszystko polecam kontakt z lekarzem i nawet jeżeli kupujesz maść na własną rękę to najpierw poradź sie dermatologa,to byłoby po prostu mądrym rozwiązaniem.

daro 

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 4:26 pm   

Revitol_pl napisał/a:
Mozesz spróbować takze innych środków na leczenie łuszczycy. Jednak mimo wszystko polecam kontakt z lekarzem i nawet jeżeli kupujesz maść na własną rękę to najpierw poradź sie dermatologa,to byłoby po prostu mądrym rozwiązaniem.

WIesz nie każdy dermatolog potrafi pomóc

szater 

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 7:19 pm   

Daro pan Revi-costam wpada raz na jakis czas i natworzy nic nie wnoszących postów i ponownie znika.Na forum Psoraris juz zablokowano mu konto.Szkoda wdawac sie z nim w dyskusje,pisze byle co i byle gdzie :twisted:

daro 

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 9:12 pm   

Właśnie zauważyłem taki sra....e na forum i nic więcej

Kamilla
Kamilla74

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 7:22 pm   

Witam ,

Czytam o waszych problemach i może będę mogła komuś pomóc. Mój mąż ma łuszczycę od 17itu lat jednak od 3 lat nie ma powazniejszych i widocznych zmian na skórze. Szukaliśmy ratynku wszędzie w Polsce i w innych krajach . Jeżdziliśmy na zabiegi do Rosyjskiego znachora 800km w jedną stronę i leczenie trwało 24 godziny. Mąż leżął owinięty w jakięs śmierdzące maści. Smród był nie do zniesinia, ale pomagało, pomagało na 3 miesiące bo po tym okresie znowy się zaczybał wysyp na całej skórze. Leczenie 2 tygodniowe w szpitalu i smarowanie maściami w domu przynosiło tylko lekką poprawę i zmniejszało ból. Zanalazłam wtedy Laboratorium Biomol, zrbiliśmy analizy włosa i krwi. Mąż dostał 6 miesięczną kurację uzupełniania brakujących pierwiastków i witamin. Kurację powtarzamy raz w roku od 3 lat i teraz mój mąż nie wastydzi się nikomu podać ręki ani wyjść w slipach na plażę. Kuracja jest droga bo witaminy i pierwiastki muszą być w 100% naturalne ale opłaca się ją zastosować. Koszt badania to ok 235zł - analiza włosa. Witaminy na 6 miesięcy to w sumie koszt ok 2000zł i nie wszystkie kupione w Polsce, nie które są sprowadzane z USA.podaję stronę zainteresowanym www.biomol.pl. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie odpowiem, mam dostęp do firmy produkującej naturalne witaminy i pierwiastki , kiedyś były tylko dla sportowców teraz są dostępne dla wszystkich.

szater 

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 10:41 pm   

Już kiedys wspominałam ze miałam robioną analize włosów we Wrocławiu,oczywiscie było to z 12lat temu.Dostawiono mi także kompleksowe preparaty pełne witamin,minerałów i tego wszystkiego czego mi podobno brakowało.Wszystko to kosztowało kupe kasy.Nie dałabym sie na to namówic gdyby jednym z lekarzy nie był mój przyrodni brat.On wierzył w to ze pomaga ludziom a ja wierzyłam jemu.Efektów zamierzonych nie osiagnełam,generalnie chyba oboje przejrzelismy na oczy.Nigdy do konca nie rozmawialismy dlaczego ale ...widac była poważna przyczyna że brat sie z tego wycofał.Leczenie podobne jest do leczenia w klinikach ON LINE.Nie ma lekarstwa na łuszczyce,gdyby takie cos było to swiat by oszalał ze szczescia i napewno głosno by o tym było we wszystkich mediach.Dobrze że trafiliscie na cos co wam pomaga i....że macie tyle pieniązków że stac was na to leczenie....całej reszcie pozostaje...walczyc dalej znanymi i sprawdzonymi metodami(acha z tego co pamietam to tam jeszcze i dieta musiała byc specjalna)

basia44 

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 5:33 am   

Krysiu ja nie robilam analizy wlosa bo mnie na to nie stac za to przegladnelam wszystkie dostepne mi wiadomosci na temat wit i mineralow szukalam w czym wystepuja a czego ja nie jadam i na tej podstawie robilam liste wit i mineralow ktorych mi moze brakowac i wyszlo mi ze mam niedobory cynku witB,a najbardziej B3 i B2 poszlam do milego pana w aptece ktory wybral mi odpowiedni preparat i po miesiacu widzialam roznice uzupelnianie niektorych witamin jest bardzo pomocne w naszym przypadku a u niektorych prowadzi do remisji w owym czasie bardzo bolaly mnie nogi nie moglam wlozyc zadnych butow tym wieksze bylo moje zdziwienie jak po miesiacu moglam wlozyc kazde buty poprawil sie stan wlosow i psychiki no i cholesterol wrocil do normy co zdziwilo lekarza,ktory stwierdzil ze nie spotkal przypatku zeby w ciagu miesiaca cholest.wrocil do normy

szater 

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 7:45 am   

Basiu zgadzam sie całkowicie z tym co napisałas,niedobory witamin ,mikro i makro elementów potrafią zrobic w organizmie sytuacje tragiczna.Chodzi mi bardziej o to że nadal reklamuje sie kolejne "cudowne" preparaty na pozbycie sie łuszczycy.Z racji wieku ,możliwosci i rogatej duszy popróbowałam róznych sposobów leczenia i....cudów nie ma.Każdemu co innego pomaga .Można wydac tysiace złotych tylko po co? :hmm:
Na owych preparatach wysyp był łagodniejszy ale remisja jako taka nie nastąpiła.Pewnie jest tam ziarenko prawdy w tym leczeniu ale zdecydowanie można to osiagnąc mądrze suplementujac i stosujac odpowiednią diete.....za dużo mniejsze pieniążki. :brawo:

basia44 

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 8:22 am   

No z racji tego ze moja recina jest skromna nie stac mnie na drogie suplementy a moj pan w aptece szuka mi czegos na moja kieszen ale jest w tym i dobra strona bo nie latwo namowic mnie na jakies cudenka ktore moga mi przynies wiecej szkody jak pozytku

Odpowiedz do tematu