Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a terapia głodówkowo-dietetyczna.
Autor Wiadomość
iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 9:28 pm   

ten mój też ma czasami focha ale ogólnie to niespotykanie spokojny człowiek/wytrzymuje ze mną tyle lat hihi/.Ale zjeść lubi dobrze.Najlepsza polska kuchnia.Grochówkę i śmieciową to może jeść na śniadanie,obiad i kolację hehe.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 29, 2010 12:05 am   

Jak już tak bardzo boicie się tych diet czy głodówek :lol: to ziółka polecam-mam niezawodną mieszankę,jutro zapodam skład-odnaleźć recepturkę muszę :razz:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Pon Mar 29, 2010 4:57 pm   

ziółka to ja bardzo chętnie.To jest naturalne wspomaganie organizmu.Obecnie stosuję zioła na oczyszczanie wątroby z toksyn/dziurawiec+mięta+melisa:pić 2-3 tygodnie/Zioła mieszać w równych częściach,słodzić miodem. :grin:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 29, 2010 7:32 pm   

Moja jest taka:rzewień,liście brzozy,skrzypu,perzu,fasoli i akacji.Zioła mieszam w identycznych ilościach i mielę.Płaska łyżeczkę mieszanki parzę w termosie na noc.Przez cały dzień wypijam 4 szklanki naparu-żaden problem,smaczny jest.Oprócz oczyszczania organizmu mieszanka nie dopuszcza do zaparć-jednej z podstawowych przyczyn łuszczycy.
Mieszankę znalazłam gdzieś dawno,w necie i u mnie sprawdziła się doskonale.Polecam

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Pon Mar 29, 2010 9:17 pm   

no to póżniej spróbuję i tej.Muszę tylko poczekać aż mi świeża mięta i melisa na balkonie urośnie.

betty 

Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 4:24 pm   

ja jestem od 3 miesiecy na diecie bezglutenowej i bezmelcznej. po tym okresie po oczyszczeniu jelit i wątroby mogę jeść rzeczy mleczne a bez glutenu już do konća zycia. Wcale to takie męczoące nie jest, schabowego mogę jeśc ale bez panierki :0 kurczaka też. Owoce i warzywa ile chcę. A słodycze to tylko na wystawie sklepowej :)

szater 

Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 4:36 pm   

Ja to z tych dla których takie życie jest g... warte . :twisted:
Kocham zycie takie jakie ono jest i nie zamierzam katowac sie i zabraniac sobie czegokolwiek :twisted: Ciesze sie kazdym dniem tym ,ktory minał i tym który sie zaczyna.Nie mam zamiaru zdrowsza umrzec ,chce zyc szczesliwa i radosna.Staram sie dbac o siebie w sposób umiarkowany i rozsadny jednak nie pozwolilam zrobic z siebie niewolnika :razz:

Agata15 

Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 1:27 pm   

Ja zaczynam testować na sobie dietę zgodną z grupą krwi, o której pisał mirush? Na razie staram się wyeliminować dwa najbardziej mi szkodzące(mam grupę B) kurczaka i kukurydzę. Pomidory też szkodzą tej grupie, ale musiałam je wycofać z diety już wcześniej, bo moja córeczka którą karmię dostała na nie uczulenia. Oprócz tego piję cały czas ostropest ale już tylko dwa razy dziennie. Moja skórka ma się coraz lepiej.

bongoddz 

Wysłany: Pią Maj 14, 2010 8:57 pm   

iwona-k-60 napisał/a:
no to ja z całą rozwagą będę jutro wcinać schabowego.Diety i głodówki zostawiam tym,którym one pomagają :grin: A chudnąć nie muszę za bardzo.,.troszkę ciałka kobieta musi mieć :twisted: Dla mojego mężczyzny.

Kochanego ciałka nigdy za wiele chociaż jest się do czego przytulić :)

betty 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 5:34 pm   

jateż sie ni przejmowałam łuszczycą dopóki mi nie wysypało na twarzy w okolicahcnoszenia okularów. Na głowie nie widać ale twarz... dobrze że mam męża bo z tymi plamami to na rynku matrymonailnym bym mogła tylko popatrzeć:) mąż mi nawet powiedizał że z tymi plamami wygladam oryginalniej. Ale akurat, skoro to nie on ma te plamy to sobie moze mówić:) Daltego przeszłam na dietę, po pewnym czasie człowiek przywyka do ograniczeń i nie czuje że one są. I zmieniai sę zmak, nie ma się już ochoty na słodkie jak isęp ije zioła np. Słodyczy nie jem ale za to jem figi, daktyle itp można isę porżądnie zasłodzić, pyłek kwiatowy z miodem:) Pewnie jak mi plamy poschodzą to czasami skuszę ise na jakiiś torcik czekoladowy. Zycie jest zbyt krókie żebym je miała spedzić siedząc i smarując się mazidłami. Wolę przemęczyć sie na diecie i oczyscić ise z plam i łusek. A i wątroba i jelita skorzystają. A znajomi też dla mnie orbią przyszne jedoznko iwedząc że wiele rzeczy jeść nie mogę:) a ostatnio sama sobie zrobiłam placki z mąki z amarantusa i malinami. Pyszne!

Paweł 

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 12:51 pm   

Betty mi na twarz często wystarczał tylko krem Nivea, ale sobie strasznie grubo nim smarowałem. No i słoneczko też pomagało.

Jeśli chodzi o słodycze to mi się chyba kubki smakowe zmieniają. Jakoś nie mam ochoty od roku na słodkie - wolę słone :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 5:03 pm   

Paweł napisał/a:
Jeśli chodzi o słodycze to mi się chyba kubki smakowe zmieniają. Jakoś nie mam ochoty od roku na słodkie - wolę słone :)

Paweł a może ty w...... ale w takim wypadku to to za długo trwa :roll:

Paweł 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 5:08 pm   

Chyba raczej nie to co masz na myśli :D Choć przez zimę brzuch mi podejrzanie urósł :mrgreen:

marza29 

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 8:30 pm   

a ja ograniczyłam bardzo nabiał-wcześniej jadłam kilka jogurtów dziennie.poza tym słodycze-potrafiłam przez cały dzień zjeść dwie czekolady :oops:
o dziwo da się wytrzymać :mrgreen: czekam na efekty :mrgreen:
karmię jeszcze piersią,moja córcia ma już 15 mcy i nie chce przestać:)
ł mnie wciąż zaskakuje....nie mogę się zorientować,po czym mi lepiej,po czym gorzej;/

Odpowiedz do tematu