Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁUSZCZYCA NÓG I DŁONI
Autor Wiadomość
typka32 
typka32

Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:50 pm   

Daro ==== łuski nie mam od ponad miesiaca smarowalam sie roznymi masciami scierajacymi ,wiec od razu jak dostlam cygnoline to zaczelam smarowac , :mrgreen

Moze macie racje ,szkoda czasu na patyczki ,faktycznie zajmowala mi to kawal czasu :roll:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:15 am   

Również smaruję gołym,nieuzbrojonym paluchem :wink: U mnie nic się nie dzieje ale na początek to może Typko popróbuj i zachowaj troszkę ostrożności.Zobacz jak skóra palca będzie reagowała. :grin:

typka32 
typka32

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:46 am   

palec poszedl w ruch ,wszytsko gra :smile:

Zmiany po cygnolinie sa dzis jasniejsze ,w niektoryh miejsacah pojawily sie biale plami ,z innym zaczela leciutko schodzic skora ==== chyba dobrze ,co???

Szader === siedze u Ciebie na gg ,swiecisz sie ,ale ani slychu ani widu :lol: :sad:

szater 

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 9:18 am   

typka32 napisał/a:

Zmiany po cygnolinie sa dzis jasniejsze ,w niektoryh miejsacah pojawily sie biale plami ,z innym zaczela leciutko schodzic skora ==== chyba dobrze ,co???

Szader === siedze u Ciebie na gg ,swiecisz sie ,ale ani slychu ani widu :lol: :sad:

kochanie jest jakis bład napisałam ci wiadomosc i tez nie otrzymałam odpowiedzi
Ja2 (22-04-2010 7:46)
Witaj do kontaktów Cie dodałam..Urzęduje teraz do około 9 i potem wpadam na chwilke miedzy 12-13.Jak zostawisz wiadomosc to sie odezwe.Pozdrawiam<haha>

Byc moze zle podałas mi swoje gg(ja mam stare gg i byc moze jest jakis problem)Szater

daro 

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 7:33 pm   

typka32 napisał/a:

Białe plamy to normalne, takie będziesz miała po zaleczeniu zmian, co do skóry to będzie ci schodziła, to normalne :) także dobrze ci idzie z zaleczaniem, tylko uważaj, żeby się nie poparzyć ;)

typka32 
typka32

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:07 pm   

Daro [wygadales mi to poparzenie .....w niektorym miejscach mam takie sino czerowone przekrwione slady ,na razie nic nie parzy ,posmarowalam sie emolium .
Apropos czym smarujecie sie po cygnolinie??,do tej pory smarowoalam mascia chlodzaca ,niestety skonczyla mi sie . :roll:

Jeszcze jedno pytanko ,czy moge smarowac cygnolina łokcie i rece ,???

acha ,zapomnialabym.....osttanio odbierama masci z apteki i babeczka ktora dawala mi masci zapytla czy mam łuszczycę ,powiedzila mi ,ze ona miala trzy rzuty i za kazdym trazem wyleczyla sobie łuszczycę dieta Kwaśniewskiego,,,,,,, ciekawostka ,nie ??

pOWIEDZILA ,ZE mam nie jesc węglowodanow ,tylko tłuste rzeczy np golonkę ,szynki,smietanę ...

szater 

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:38 pm   

trzykrotnie wyleczyła łuszczyce?-osiagniecie na miare Nobla :twisted:
Pare lat temu i ja bym chętnie sie Kwasniewskim leczyla tyle ze Aleksandrem :lol: :lol: :lol:
Przy łuszczycy i tam mamy zaburzona normalna prace wątroby wiec dodanie jej tłuszczów jest naprawde bardzo wskazane ,napewno watroba nam sie odplaci pieknym za nadobne :twisted:
Pani w aptece zostawiłabym namiar na forum,powinna koniecznie skonfrontowac swoje wiadomosci :shock:
Co do cygnoliny:będziesz miała dużo zmian wokoło leczonych wysypów.Beda to plamy od różowego do brazowego-tak działa cygnolina wypala.Tylko na twarz nie należy nakladac cygnoliny(drugie miejsce to miejsca intymne).Wszedzie indziej mozesz smiało leczyc cygnolina.Na głowe stosuje sie cygnoline słabszą i w płynie.
Ja na łokcie jak klade cygnolinę to wokoło "otaczam" wysyp kremem bornym-zabezpieczam w ten sposób zdrową skóre,podobnie robie pod okluzje.Po cygnolinie stosuje bardzo dobra masc cholesterelowa
Podaje jej skład:
Vit A 100.000j
Vit E 20.0
Ung.cholesteroli ad 200.-

Powodzenia!Trzymam kciuki! :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

typka32 
typka32

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 9:17 pm   

Szader = dzieki \ czy ta masc jest na recepte czy dostne ja w aptece na,, piękne oczy,, ??

Co do pani w aptece ,uwazam ,ze jak jej pomoglo to super ,czasem mozg potrafi czynic cuda i jak sie w cos bardzo wierzy to pomaga, ponoc wiara gory przenosi :mrgreen: :mrgreen:

szater 

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 9:20 am   

Matko Pojedyńcza i córko pisz mi SZATER- CZAROWNICA-plisss :twisted:

Jezeli ktos czymkolwiek ZALECZA! to super,fajnie ze mu pomaga jeżeli jednak ktos WYLECZYŁ i to TRZYKROTNIE :shock: :shock: :shock: (co samo w sobie jest zaprzeczeniem :razz: ) wtedy już tylko NOBEL :mrgreen:

Masc jest na recepte wtedy tansza i nie ma problemów jezeli ma sie znajomosci lub "przyjazna" farmaceutke to powinna zrobic bez problemów!
Miłego dnia życze! :mrgreen:

typka32 
typka32

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 7:44 pm   

SZATER = czarownico heheh sorki za SZADER ,ALE to sprawka moich dzieci ,powyciagaly kalwisze z kompa i powkladaly w inne miejsca :mrgreen: :mrgreen:

Kurde ,chyba Was zadreczam tymi moimi pytaniami ,ale mam kolejne ....hehe ,czy opocz cygnoliny moge smarowac sie jeszcze jakimis innymi masciami?? np siarkowa czy cos :mrgreen: :roll: :cool:

Szater - a noz Pani z apteki dostanie nobla :lol: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i co????

szater 

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 8:12 pm   

ŻYcze jej tego z całego serca bo jak ona dostanie Nobla to znaczy że my wszyscy zostaniemy ULECZENI-czegóż chciec wiecej?! :razz:

Kochanie spokojnie bo widze że cierpliwosc to też nie za mocną strona Twoja jest!
Masc siarkowo-salicylowa pozwala zlikwidowac łuske-generalnie nie leczy łuszczycy.masz cygnolinę i stosuj ją spokojnie,mozesz ja stosowac teraz np.2xdziennie po 2h.Możesz też sprawdzic jak będziesz reagowac na okluzje,ale najpierw na 2h potem na 4 a potem mozesz spróbowac na cała noc.Proszę tylko spokojnie nie narób sobie problemów,niczego nie przyspieszysz amozesz spiep.....Jezeli chcesz to mozesz dodac kapiele w ziołach,sa na forum przepisy.Po cygnolinie tylko natłuszczaj i nawilzaj :mrgreen:

Zawsze pytaj,lepsze odpowiadanie do znudzenia na pytania niz usuwanie skutków.Powodzenia! :twisted:

daro 

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 8:39 pm   

Ostatnio robiłem tą maść dla dziecka kosztuje 5 zł na receptę oczywiście, poza tym skoro ktoś WYLECZYŁ łuszczycę to znaczy, że jej w ogóle nie miał. Niestety ale jak do tej pory jest to choroba nieuleczalna

typka32 
typka32

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 8:54 pm   

wiem wiem ,chcialabym juz ,od razu :mrgreen:zdaje sobie sprawe z tego ,ze nie zejdzie mi w kilka dni :evil:

Kąpiele serwuje sobie z soli bohenskiej , muszę przyznac ,ze bardzo fajnie dziala ,napalilam sie tez na te siarczane kąpiele z Buzka zdroju ,chyba zaintestuje :mrgreen:

Jak na razie to poparzylam soBi jedna nogę ,ma nieciekwy sinawy kolor :???: :evil: ,mam nadzieje ,ze sobie nie pogrosze w ten sposob ,Szater do tej pory trzymalam godzinke i bylo ok ,potrzymalam 1,5 i sie poparzylam ,jak na razie musze wrocic do godziny
Masc chlodzaca sie skonczyla

m na razie musi straczyc emolium

szater 

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 9:25 pm   

Kochanie postaraj sie o masc cholesterolwą(skład pare postów wyzej) :mrgreen:

NECIA1605 
:)

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 7:15 pm   hejka

co daje maść cholesterolowa? Plamki bledną?

Odpowiedz do tematu