Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
dieta...
Autor Wiadomość
EWaa

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 8:15 pm   

ja od pewnego czasu jem, a raczej staram sie jesć zdrowiej , ale chyba jak kazda kobieta boje sie przytyć i to dlatego > ale bez przesady , napewno nie odmawiam sobie slodkiego , czekolady ( potrafie czasem zjesc prawie cala tabliczke) , i uwielbiam ptasie mleczko , wiadomo nie zajadam sie tłusto ( golonka itp.) , Jestem zdania , ze wszystko jest dla ludzi , oczywiscie w granicach rozsadku> Słyszalam o tym , ze powinno sie trzymac diete przy ł. ale przy tej chorobie nie wiadmo co ja wywoluje u każdego jest to co innego > staram sie co jakis czas , tak ok co miesiac , robic sobie jednodniowe glodowki , pije wtedy tylko wode i jakies soczki >

dana 

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 10:17 pm   

Tu chyba jest to przystepnie napisane
http://www.bioter.pl/choroby/luszczyca.htm

asienka 

Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 11:06 am   

:) ja mam diete jaką polecił mi lekarz :)

nie pijam kawy , nie jem czrwonego mięsa , ograniczam sól pieprz i przyprawy

piję tran, i jem duuużo ryb :)

po tak malej diecie widze ze moja skóra sie tak nie napręza i nie potrzenuję jej tak mocno nawilżac :)

Leo 

Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:01 am   

Z tymi dietami dl łacatych to jakaś lipa.
Jak to ścierwo mnie dopadło, to przeczytałem z setkę porad. Były też i zalecenia co do diety. No i nagle się okazało, że to co jeden fachowiec zalecał, to drugi wykluczał.
Jedyne to co jest godnego polecenia, to jedzenie i obserwowanie reakcji organizmu.
No i oczywiście ogólne zalecenia.
Aaaaaaaaa... podobono dla łaciatych, którzy mają problemy ze stawami, najlepsze są tłuszcze z Omega 6.
Najlepiej jest stosować dietę dla normalnych ludzi.

aga

Wysłany: Wto Gru 12, 2006 12:53 pm   

jestem za mało systematyczna i za bardzo zalatana żeby tak naprawdę uwierzyć, że dieta ma wpływ na mają ł. jak mam stresa to wsuwam wszystko jak leci ( a stresa mam ciągle... kocham to!) i fakt od razu to widzę po mojej skórze. ale co tam, kocham jeść i nie lubię ograniczeń! no chyba ,że zacznę tyć :roll: to wtedy będę miała okazję przetestować dobroczynny wpływ zdrowej żywności na mą znękaną cielesność!

sharachek 

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 9:01 am   dieta cud...

oczywiście nie istnieje...
Są może pewne elementy, które moga być wspólne, ale np. najwięcej daje eksperymentowanie (tylko czy warto)
Z subiektywnych doswiadczeń źle na mnie działa:
- bardzo ostre potrawy przez długi czas...
- "gazowany" alkohol (po lampce szampana - tzn wina musującego lub kilku piwach mam wysyp jak po dobrym zapaleniu migdałków

Pozdrawiam tych co dają rade na diecie....jakiejkolwiek....

Lusi 

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 11:32 am   

specjalnie nie stosuje zadnej diety,choc wiekszy nacisk klade na warzywa i owoce,kawe pije jedna dziennie(bo potem spac nie moge)a slodycze...to jak mam ochote wiec jem,wiec jedzmy to na co mamy ochote ale pamietajac o rozsadku :lol: :grin:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:33 pm   

Mi lekarz nie zalecil diety

EWaa

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:40 pm   

jesli chodzi o diete to chyba żaden lekarz nie podejmuje tego tematu, leczenie zaczelam od oczyszczenia organizmu stosujac lekka diete i pjac duuuzo wody , tylko nalezy pamietać , ze podczas oczyszczania organizmu pozbywamy sie toksyn i wtedy moze dojsc do wiekszego wysypu ł. ( tak bylo przynajmniej w moim przypadku) pozniej pijac witaminy , nawet wode z alg morskich, pomalu pozbywalam sie tego paskudztwa.

konsternacja 
konsternacja

Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 2:12 pm   

a sok z marchwi? spotkaliscie sie z takim zaleceniem??

dermatolog polecil mi picie soku z marchwi,najlepeij tego dla dzieciaczkow, bo zawiera najmniej chemii..

tylko nie za czesto.. co 2 - 3 dni.. powiedzial - zeby Chinki z siebie Pani nie zrobiła :D

Paweł 

Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 7:26 pm   

Tak, sok z marchwi też działa odżywczo na skórę. Posiada beta karoten. Ogólnie od jedzenia marchwi skóra robi się ciemniejsza.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 1:00 am   

poczytalam o dietach zwiazanych z grupa krwi... hm.. no dobra ryby faktycznie lubie a mleka nie - za to uwielbiam smietane ;)

ogolnie nie pije alkoholu ale za to kawke lubie i pijam dwie trzy na dobe, no i pale aaa i bardzo lubie potrawy ostro przyprawione

wysypy centek zdarzaja sie jak zauwazylam raczej po duzym stresie lub przeziebieniu lub nie daj bogowie leczeniu antybiotykami

ewa49 

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 9:39 am   

Moim przysmakiem jest surowka z marchwi i z jablek. Bez cukru, polewam olejem lnianym. Ten olej to moze nie jest za dobry ale tez bardzo zdrowy. Zjadam takiej surowki ogromne ilosci dziennie. Polecam bo zdrowe i smaczne.

Paweł 

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 1:09 pm   

Kiedyś też sobie robiłem surówkę z jabłek i marchwi. Tylko, że dodawałem do tego sok z cytryny. Dla mnie pycha :D

ewa49 

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 1:24 pm   

Pawel a dlaczego jadles surowke ... kiedys? Oj wydaje mi sie, ze nie chce Ci sie robic tej suroweczki :smile: A z sokiem z cytryny sprobuje, moze byc jeszcze lepsza.
Tygryska ja niestety tez pije duzo kawy i pale. Ale nie uzywam duzo przypraw. Od tych przypraw, blyskawicznych sosow, zupek,budyni,,kisli i wszystkiego z torebek lepiej trzymac sie z daleka.

Odpowiedz do tematu