Aniu miałam bardzo posypaną twarz , lekarz przepisał mi maść biologiczną, cholernie droga zważywszy na wagę 10 g! , ostrzegając przy tym że długie leczenie; maśc Protopic 0,1 , zaryzykowałam smarując oszczędnie miejsca na twarzy wieczorem, rano nasączałam je wiesiołkiem z kapsułki. Po trzech dniach zaczęła się poprawa , po tygodniu znikło . Nie wiem czy Tobie pomoże ale mam spokój na razie.
Szczególne całusy dla Szater, podziekowania za troskę, przeprosiny za mój szalej. Problem obcięto mi i po sprawie:)
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 8:00 pm
Ewuniu pozbieraj pokrzywe,gałazki brzozy z lisciami,skrzyp(jak znajdziesz w lesie) jak n ie to w zielarskim,szałwia(bardziej bezpieczna -nie uczula ale może byc rumianek-takoż samo superanckie ziele ale niektórych uczula) to wszystko do garnka i gotowac ze 20min-dodaj dużo płatków owsianych-potem odcedzic do ciemnych butelek i gotowe.W tym mocze rece,mozna i stopy ,można nasaczyc gaze i na twarz,tors,pupe wszystko.
Zosiu fajnie ze jestes bo juz sie martwiłam.Jakby co to jestem...dla ciebie...to tylko wyciagnięcie reki ziomalko
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 8:32 pm
Do składu tych kąpieli dodałabym jeszcze siemie lniane.
A i kąpiele są skuteczniejsze,jeżeli wywar jest zawsze ciepły,lepiej reaguje skóra
Zobaczymy co będzie z tą twarzą?Na razie mam szczęście, że znośnie wyglądam w grzywce....
Cały czas martwi mnie to, że moim zdaniem to nei jest tylko ł!Nigdy wcześniej mnie zmiany nie bolały!A teraz nie mogę Młodej nosić na rękach, bo mnie tak boli skóra!!!Zastanawiam się czy nie zrobić zdjęcia tych moich łap i nie pokazać Wam co o tym myślicie?
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 9:51 pm
EWaa napisał/a:
Sluchajcie moi drodzy mam taki problem, jak juz zaczęła mi fajnie schodzic ł. na stopach i miałam je juz zaleczone to zachcialo mi sie przykleic plaster taki zwykly na na stope ( tak z boku) i zrobilo mi sie okropne zaczerwienienie , które cholernie mnie swedział, najwidoczniej jestem uczulona na ten klej z plastra, teraz mam tak zaognione od drapania nocnego , ze nie wiem co juz robić, moze macie jakąs rade , zrobiły mi sie takie ropne krosteczki, :
Szater pisalas kiedys o ziołach do moczenia , szukałam ale cos nie umiem znależc , podpowiesz gdzie to jest/? kurcze jak nie urok to sraczka.
Ewaa na stopach zazwyczaj robią się krostki wypełnioe płynem, szczególnie od wewnarz nogi tzn stopy, po nich nie leczonych rozbi się strasznie twarda łuska, ja kiedyś stosowałem na to aloes - ale ten z liścia, obcinałem kwiatuszka, tzn liśc i smarowałem nim nogi
Miałem pisać dokładnie to samo,wyciag aloesu lub innych ziół może złagodzic objaw,ale całkowicie nie pozbędziesz sie zaczerwienienia. Czy takie oznaki pojawiają sie tylko na stopach?
A co zrobić jak boli???Najbardziej boli mnie szyja (być może podrażniłam koszulkami, raz ubrałam z golfem, chcąć zakryć plamy...). Ręce też pobolewają;/Dziś kolejny kryzys!Byłam u lekarza rodzinnego, z nadzieją że powie, że to uczulenie i coś mi da...No i nie da, bo stwierdziła pani dr, że to jest ł rozlana...I nici!
Jestem coraz bardziej bezsilna!Boli mnie dotyk mojego Dziecka!!!To jest nienormalne;/Zamiast się Nią cieszyć, to jestem wściekła na siebie za głupie myśli, które mi do głowy przychodzą.....
Nigdy nie sadziłam, że to napiszę, ale tęsknię za normalną ł!
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 8:24 pm
Ania to juz nie sa zarty!
Wydaje mi sie że ty musisz koniecznie do szpitala isc.Te diagnozy mi sie nie podobaja.
Łuszczyca NIE BOLI.Dziecko czy tam nie ma nikogo o zdrowym rozsądku?
Szater no właśnie to najbardziej mnie przeraża!!!Ja wiem, że ł nie boli, nie powinna...
Ala pani dr mi dziś tłumaczyła, że ta skóra jest bardzo młoda, że nie ma jak się zestarzeć, dlatego jest taka drażliwa itd, itp...
Nie ma mowy o szpitalu, no chyba że jest jakiś,w którym mogę z moim Dzieciaczkiem się położyć.....
Aniu, zapraszam do mojego wątku tuż obok http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=1082
To moja ściana płaczu, zalu i wściekłosci..
Też mam dzieci - starsza już rozumie co jest grane (nawet mnie smaruje wieczorami), a młody lat 3 cały czas chodzi za mną i pyta, czy mam "ałkę" i czy boli..
Jeśli lekarze są pewni, ze to ł, spróbuj może z cygnoliną, bo ja po zastosowaniu się do kilku forumowych rad wreszcie widzę swiatełko w tunelu..
Martwi mnie tylko ten ból.. A tekst o młodej skórze, która nie moze się zestarzeć to kosmos jakiś.
Pozdrawiam Cię serdecznie i łączę w bólu
P.S. Dzisiaj wylazłam na zakupy w krótkim rękawie i naprawdę miałam w głębokim poważaniu, co ludzie sobie pomyślą. A myśleli na pewno, bo mieszkam w małej mieścinie, gdzie słowo tolerancja w słowniku nie istnieje. To taki mój mały sukces
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 9:09 pm
Circa gratuluje!
Ania ta twoja lekarka to.....niech sie douczy,rany boskie bo nie moge takiej głupoty zdzierzyc
Co za głupoty opowiada to rece opadaja.
Dziewczyno twoje zdrowie jest najważniejsze!musisz skontaktowac sie z fachowcem,prawdziwym i ...szpital.Dziecko?ma chyba ojca,jakas rodzine ,kogos kto moze ci pomóc.Teraz ty jestes najwazniejsza nie lekceważ tego,to nie sa zarty
Z opisów to wygląda coraz poważniej Aniu. Żeby łuszczyca bolała? No fakt może boleć, jeśli zmiany pękają np. na stopach. Ale generalnie nie powinna boleć. A próbowałaś może okładów z liści zielonej herbaty? Może pomogą złagodzić stan zapalny.
Ja już sama nie wiem co jest grane...Jak mi się wydawało, że nie może być gorzej, to się myliłam...Dziś twarz się też zrobiła czerwona...Mam nadzieję, że mój podkład da radę, albo co gorsza nie pogorszy sprawy...
No a może ktoś ma kominiarkę pożyczyć???
Ja już balansuję na granicy absurdu i mam tylko nadzieję, że moja psychika wytrzyma tę ciężką próbę...
Na ten moment nei mam siły szukac kolejnego lekarza, zobaczymy co będzie przez weekend?
Cygnolinę stosuję na nogi, na ręcę i górę się boję. Moim zdaniem skóra tam jest zbyt zapalona lub coś podobnego. Jest bardzo czerwona.
Szater, ma ojca i to cudownego:)Ale on pracuje, a ja i tak bym Młodej nie zostawiła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum