Już się nie da...Ja naprawdę staram się nie myśleć, nie przejmować...ale już nie wiem jak!!!
Jeżeli się poprawi choć trochę, widać światełko, to za chwilę jest tak samo z powrotem!!!Błędne koło;/;/;/
Na dodatek skórę mam suchą jak papier, a stosuje już prawie wszystko!;/;/
I jeszcze wczoraj rozdrapałam jakwiększą zmianę na kolanie;/do krwi;/;/I już wiej, że tam się nie zagoi, chyba nigdy.....;/;/;/
I jak tu się cieszyć zbliżajacym się wyjazdem na wakacje???
cieszyc sie bo slonce i woda moga poprawic wyglad twojej skory
a ja bym wziela do smarowania na twoim miejscu normalna oliwe z oliwek i dzielnie wcierala...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 9:28 am
Ania wszyscy jestesmy w podobnej sytuacji,jak z jednej strony zejdzie wyłazi z drugiej.Nie czas załamywac sie tylko smarowac,natłuszczac i nawilzac do oporu.Słonce i woda beda ci pomagac A z wakacji i wyjazdu ..zawsze nalezy sie cieszyc..
Tak, ale ja nigdy tak nie miałam. Jak leczyłam to choć do następnego wysypu był spokój!
Oliwki nie próbowałam, spróbuję.
Jeżeli ktoś z Was mi podpowie w jaki sposób mogę się pozbyć owłosienia na nogach, to może i pokażę swoje wstrętne ciało temu morzu (oby z wrażenia nie uciekło)!!!
_________________ Ania:)
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 2:36 pm
Po pierwsze,to Twoje ciało nie jest wstrętne,ono jest troszeczkę chore i walczy a z Twoją pomocą,na pewno mu będzie łatwiej
Co do depilacji nóg to może spróbuj depilatorów chemicznych(w tamte lato u mnie poskutkowały).Chociaż myślę,że wizyta u kosmetyczki na pewno wiele by wyjaśniła .
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 6:49 pm
Ania:) napisał/a:
Tak, ale ja nigdy tak nie miałam. Jak leczyłam to choć do następnego wysypu był spokój!
Oliwki nie próbowałam, spróbuję.
Jeżeli ktoś z Was mi podpowie w jaki sposób mogę się pozbyć owłosienia na nogach, to może i pokażę swoje wstrętne ciało temu morzu (oby z wrażenia nie uciekło)!!!
Ania nie wiem czy widziałaś zdjęcia moich nóg - są tu na forum, powiem ci szczerze, że ja przy zmianach bardzo dużych na nogach które były rozdrapane i popękane musiałem sobie też ogolić nogi, żeby maści mi się lepiej wchłaniały. Miałem rozdrapane popękane nogi do krwi i może to głupie dla faceta ale wtedy 1 raz ogoliłem nogi, bo nie mogłem sobie poradzić z tymi zmianami, poprostu wiadomo facet ma większe owłosienie na nogach i to mi też wtedy przeszkadzało więc wzięłem maszykę i jak to robią kobiety ogoliłem nogi normalnie chociaż powiem że było ciężko bo zmiany były spękane i w strupach, ale powoli i udało się i ogolić i zaleczyć.
Na dzień dzisiejszy duzo korzystam ze słońca chodzę na krótki rękawek, w krótkich spodniach i w du.... mam czy ktoś się gapi, ważne jest to że przysmażam łuszycę i zmiany powoli schodzą, chociaż z dłoni nie mogę się pozbyć w ogóle
Heniu, czy pisząc chemicznych masz na myśli kremy?Też o tym myślałam ale czy nie zaszkodzą?Nie podrażniły u Ciebie ł?Niestety na wizytę u kosmetyczki już nie mam czasu;/
Kupiłam dziś krótkie spodenki...skusiła mnie promocja. Kupiłam z myślą, że może w któreś lato się przydadzą????a może i jeszcze w te??
Daro, widziałam zdjęcia. Ja naprawdę się staram mieć takie podejście jak Ty, ale po prostu mi nie wychodzi;/Co do depilacji maszynką, to boję się czy się nie pozacinam?
A co do drapania, to wyleczyłam się zniego na jakiś czas.Rana na kolanie boli jak cholera;/
_________________ Ania:)
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 12:04 am
Tak,ja załatwiam to kremem,bo rwanie na wosk cholernie boli .Nawet jak ja mam te włoski bardzo rzdziuśkie Możesz spróbować zastosować kremik na kawałeczku skóry i będziesz wiedziała co i jak.Tylko tu jest taki feler,że jak będzie Cię pikło to pieniądze wydane na to cudo,będą wywalone w błoto .
I tak myślę,że chyba Darkowy sposób to jednak będzie najlepszy.Zakoś świeże nożyki mężusiowi,pożycz też od niego trochę pianki czy żelu i.....do roboty
Krótkie spodenki na wakacjach to podstawa .
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 8:21 am
Tak...i najlepiej ..tymi maszynkami z zyletka po szyjce przejedz
Absolutnie z tym goleniem to nietrafiony pomysł.Jezeli nogi sa tak wysypane to nie ma mozliwosci abys nie poprzecinała luszczycy.W twoim wypadku jedynie-kosmetyczka lub wosk.Mozesz takze spróbowac kremow do depilacji ,oczywiscie jest duze prawdopodobieństwo ze moze wystapic odczyn alergiczny ale...zawsze to lepsze niz golenie zyletkami.Nie wiem jakie masz owłosienie ale moze udało by sie pozostawic je bez jakiegokolwiek ingerowania.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 9:19 am
A to widzę szanowna Czarownica sny koszmarne miała..... lecę szybciutko jakąś terapię zapodać
Leczona łuszczyca jest spłaszczona i przy delikatnym posługiwaniu się nożykami nic nam nie grozi..... w sensie chlastania
Zakup dobrego depilatora w kremie to wydatek rzędu 30-40 złocisz,troszkę szkoda jak będzie nieprzydatny
Użycie goracego wosku i późniejsze rwwwaaaaanie na pewno bedzie boleć i to jak
Ja zostałabym jednak przy nożykach.Pozdrowionka
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 9:45 am
jak człowiek dobrze radzi to nalezy posłuchac!Łuszczyca czy spłaszczona czy nie zawsze silnie ukrwiona jest ....efekty zaciecia kazdy zna..narasta nastepne nowe pokolenie....Nie zawsze to co tansze jest lepsze
Mozna komara zabic ...siekiera..ale..czy warto...?dla niektórych pewnie tak...i to jest demokracja....
szczerze mowiac ja stosuje metode heniutki - najpierw porzadnie myje nogi i stosuje oklad z herbat zielonej zeby wszystko zlazlo i bylo plasciutenkie.... a potem nozyk syna
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 3:08 pm
Generalnie ja tez wole sama golic nogi-swoja golarka,chłopakow nie tykam jednakoz łatwiej to zrobic gdy zmiany sa jako placki a z tego co sobie przypominam nasza Ania całe nózki ma zaognione.
Swoja droga pomysłów ma kilka teraz w jej rekach realizacja
Dziękuję!!
Zaognione jest tylko jedno kolano. Reszta to niby placki. No nic w piątek spróbuję, innego wyjścia nie mam!
Dziś nawet zadzwoniłam do kosmetyczki, ale nie wiedziała jak może zareagować moja skóra. Ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła tym, że zaproponowała żebym przyjechała i zrobimy próbę. Jak bym miała więcej czasu, to chyba bym się zdecydowała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum