Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
wciąż mnie sypie... już nie wiem co robić :/
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 12:10 pm   

Cirka zmień może tę maść którą się aktualnie smarujesz.Miałam tak z kokosowym masłem do ciała.Uczuliłam się na nie i zamiast goić tylko zaogniałam skórę.To swędzenie to oznaka zdrowienia skóry ale też może oznaczać uczulenie.Odstaw posmaruj się czymś innym i będziesz wiedziała co i jak.Gojenia się skóry po oparzeniach cygnoliną to tak za bardzo nie można przyspieszyć ale można łagodzić poprzez ciągłe nawilżanie i natłuszczanie.U mnie jak zlazła ta poparzona skóra to chociaż białych plam nie było.O zbawiennym działaniu nagietka nie będę się już powtórnie rozpisywała :mrgreen:
A z tym sypaniem to cholera chyba coś jest w powietrzu,wczoraj tez mnie dopadło :evil:

Ania:) 

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 12:42 pm   

Circa, cieszę się, że widzisz pozytywy!!!Tak trzymać!
Co do lekarzy, to ja na chwilkę sobie odpuściłam...Nie szukam nowego, nie idę do starego. Szmaruje się tą cygnoliną i cały czas wierzę, że coś pomoże...

Swoją drogą ciekawa jestem jednak jak daleko od mojej mieściny mieści się ta Twoja?Bo ta jedna pani dermatolog z tego co napisałaś całkiem przyzwoita.

circa.about 

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 1:02 pm   

Aniu, daleko - jestem z pomorskiego.

Myslicie, że jak zacznę się smarować cholesterolową, to będzie ok?

Muszę koniecznie sobie kupić jakiś dobrze natłuszczający balsam, bo już mam dosyć tych robionych aptecznych. Wszystkie ubrania i pościel w tłuste plamy :/

daro 

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 5:06 pm   

Samą maścią cholesterolową możesz się natłuszczać, to bardzo dobra maść, stosuje się ją nawet u dzieci z bardzo suchą skórą, jako maści nawilżającej. Ja sam mam dla 3 letniego dziecka maść cholesterlową z witaminami, od czasu do czasu smaruję ją jak ma wysuszoną skórę.
Jej koszt to 5 zł - także droga nie jest a jest jej sporo

circa.about 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 2:49 pm   COCOIS

Zakupiłam sobie dzisiaj Cocois z zamiarem wypróbowania na wierzchniej stronie dłoni. Cygnolina niby działa, ale chciałabym spróbować czegoś, co nie pali tak skóry.
Na ulotce wyczytałam, ze tę maść stosuje się na skórę głowy - nasmarować i po godzinie zmyc.
A co z innymi partiami ciała? Też stosować w taki sam sposób?
To chyba pytanie do Pawła, bo wiem że stosuje Cocois z powodzeniem..

U mnie chyba lepiej - zmian łuszczycowych co raz mniej, ale za to pocygnolinowej spalenizny co raz wiecej. Na szczęście najgorszy odczyn pojawia się w momencie, gdy na miejscu grudki pojawia się biała plamka, więc wtedy przestaje to miejsce smarować. Kupiłam sobie też masć nagietkową co by sie szybciej zagoiło, a do natłuszczania codziennego Emolium emulsję specjalną - przynajmniej nie brudzi ubrań jak te robione specyfiki.
W tej chwili mam juz niewiele do leczenia - trochę na kolanach i łokciu, pojedyncze zmiany na pupie, łydkach i udach z tyłu. Niestety co jakis czas pojawiają się nowe kropki, co mnie lekko podłamuje, ale staram sie mysleć pozytywnie... Czekam na wynik wymazu z gardła, jem wiesiołek i zaczynam pic uczep trójlistny (dzięki dosia:)).
Tak czy owak jest lepiej, aczkolwiek wizualnie gorzej :) .

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 3:57 pm   

No to może się spotkamy gdzieś na plaży, bo my jedziemy na wakacje do Karwii Ostrowo:)to też pomorskie:)

Paweł 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 6:32 pm   

Też czytałem tę ulotkę Cocoisu ;) Ja stosuję to na wszystko. Smaruję i trzymam jak najdłużej. Ze 2 godzinki dziennie minimum. Od jakiegoś czasu mniejsze zmiany, które mi zostały i które ciężej było leczyć smaruję na noc Cocoisem i zaklejam plastrem - dłużej i silniej działa wtedy maść. A głowę to sobie smaruję na cały dzień ;D Wieczorem zmywam i nawilżam emulsją do głowy Emolium.

Ale fajnie, że powoli Ci znikają zmiany Cirka :) A nowe jak Ci się pojawiają to od razu atakuj je cygnoliną, lub Cocoisem jeśli Ci też pomaga. Czasem te nowe łatwiej jest zaleczyć póki zdążą się rozwinąć.

Zrobiłem sobie już zdjęcia, także jutro golę sobie głowę. Ciekawe czy jakieś zmiany jeszcze mam.

circa.about 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 8:01 pm   

Aniu droga.. Ostrowo to miejsce, z którym mam najlepsze wspomnienia z lat młodzieńczych :) . Mojego kumpla rodzice mieli (mają?) tam domek, który to raz na jakis czas nam nieodpłatnie wynajmowali.
Uwielbiam tę wiochę - mimo, ze do morza trzeba kawałek iść, to pustki na plaży rekompensują wszystko (chyba że przez ostatnie lata coś sie w tym wzgledzie zmieniło?) Nawet sobie ostatnio myslałam, że powinnam wybrać się właśnie do Ostrowa, bo tam przynajmniej mało ludzi na plazy i nie wzbudziłabym sensacji swoim parchatym ciałem :) .
Jak masz jakis fajny namiar na kwatere, to pisz PW :) .

>> Paweł - jeszcze nie wiem, jak działa na mnie cocois, bo dopiero go dzisiaj nabyłam. Na razie posmaruję łapki przy okazji smarowania cygnoliną - czyli na jakieś 1,5h.

Wiecie, co mnie ostatnio martwi?... Stawy zaczynają mnie pobolewać... i to jest bardzo zła wiadomość. Aczkolwiek pamietam, ze przy pierwszym rzucie tez mnie troche bolały, wiec moze jak wyleczę skórę, to ten ból też przejdzie?

Wysłany: Wto Cze 29, 2010 9:49 pm   

No tak, a teraz "stare" lata spędzasz gdzieś tam w pomorskim:P:P:P

circa.about 

Wysłany: Czw Lip 01, 2010 3:22 pm   

Dzisiaj po raz pierwszy od pojawienia się ł się załamałam.
Poryczałam się i w zasadzie wciąż ryczę, bo mam już wszystkiego dość.
Byłam u dermatologa żeby się pokazac, zapytać, co jeszcze mam smarować, a tu dowiaduję się, że w miejscach, które wydawało mi się, ze są juz zdrowe, znowu pojawiają się czerwone kropki, plus jeszcze tam, gdzie poparzyłam skórę cygnoliną i odpadła szorstka skóra :( .
Doktor załatwiła mi lampy w miejscowosci oddalonej od 30km od mojej, ale chyba nie skorzystam, bo to zwykłe UVB (czyli solarium?).
Dzisiaj byłam bliska rzucenia tego całego smarowania w cholerę, ale pod wpływem namowy mojego męża, zdecydowałam się pojechać jutro na konsultację do Gdańska do Akademii Medycznej. Nie wiem, czy mnie przyjmą na oddział, czy mój stan w ogóle mnie kwalifikuje do hospitalizacji, ale chociaż się im pokażę.. Nie wierzę też, że coś mi to pomoże, bo co z tego, ze pozbędę się zmian, jeśli za chwilę będą w tym miejscu nowe?
Już nie wiem, co robic.. Płaczę przez cały czas i nie mogę przestać..

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lip 01, 2010 3:28 pm   

circa spokojnie - na te konsultacje koniecznie jedz a smarowac nie przestawaj - kazde z nas przechodzi momenty zalamania ale pani ł nie lubi jak sie stresujemy wiec dla wlasnego dobra i zdrowia trzeba jakos patrzec w przyszlosc z optymizmem <sciskam mocno>

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lip 01, 2010 4:10 pm   

Circa takiej dzielnej dziewczyny jak Ty nie może złamać jakaś tam ł. ...no nie może i już :evil: :evil: Nie poddawaj się,zaleczenie tej @ u każdego z nas pochłania duzo czasu :roll: ale jak już znajdziesz ten swój zloty środek..... to zobaczysz jak dasz jej popalić .Trzymaj się i nie poodawaj.Kciuki trzymam oboma garściami.Szacun wielki za walkę i porycz sobie jak przynosi Ci to ulgę :wink: Pozdrawiam :smile:

szater 

Wysłany: Czw Lip 01, 2010 5:20 pm   

...z ust mi Heniutek odpowiedz wyjeła....dziecino bedzie dobrze,kazdy z nas ma takie dni..ale co nas nie zabije to nas wzmocni.Buziaki.Krysia :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 12:29 pm   

Circa głowa do góry. Przecież sobie nie pozwolisz, żeby jakaś łuszczyca zatruła Ci życie. Staraj się, walcz. A z naświetleń UVB jak masz okazję to też skorzystaj. One nie są jak w solarium, masz tam wyselekcjonowane częstotliwości UVB.

circa.about 

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 8:07 pm   

No i nie przyjęli mnie..
Mimo, że w zeszły piątek byłam oglądana, przez weekend odpuściłam sobie smarowanie cygnoliną, napiłam się whisky, to we wtorek okazało się, że jest za dobrze by mnie połozyć na oddział - zapraszają jak się pogorszy :D .
Oczywiscie z jednej strony to dobrze, bo niby jest lepiej, ale z drugiej - miałam nadzieję, że porobią mi jakieś badania. Jakoś nie mogę się pozbyć wrażenia, że coś gdzieś we mnie siedzi i powoduje ciągłe sypanie.. Lekarze w mojej mieścinie mnie olewają, mówią, że nigdy się nie dowiem co to jest, że mam się pogodzić z chorobą, ale ja jakoś nie mogę..
Tyle lat miałam spokój, więc niemożliwe jest, by mnie wysypało ot tak, bez powodu.

A sypie mnie przez cały czas.. Tak jak jeszcze 10 dni temu było co raz mniej miejsc do smarowania, tak teraz codziennie znowu jest ich co raz wiecej. W białych, wydawałoby się ze zdrowych miejscach pojawiają się czerwone kropki, które zaczynają odstawać. Plus jeszcze skóra poparzona cygnoliną - gdy odpada strupek, pod spodem oczywiście pani ł.

Załamuje mnie to, mam permanentnego doła i życ mi się odechciewa. Upał jak cholera a ja w długich spodniach i rękawach.. Do dupy z tym wszystkim..

Odpowiedz do tematu