Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 4:08 pm
Sorki Basiu ale nerwice leczyc powinien psychiatra...bo to jest typowa choroba duszy a nie uszkodzenie neurologiczne.Psychiatra kieruje na oddzial dzienny nerwic(napewno jest w kazdym wiekszym miescie).Pacjent przebywa na oddziale okolo 8h,bierze udzial w roznego rodzaju terapiach grupowych,indywidualnych,muzykoterapii,ergoterapii,warsztatach....i podczas pobyty na zlecenie lekarza otrzymuje odpowiednie leczenie min.kroplowki z magnezem.Nie slyszalam aby na taki oddzial kierowal neurolog...albo wydawał zlecenia na leczenie.
W naszym spoleczenstwie nadal panuje przekonanie ze leczenie u psychiatry to...cos dziwnego.Znam takich co lecza sie u psychiatry ale ...trzymaja to w wielkiej tajemnicy.Uwazam ze kazdy lekaz ma specjalizacje wlasnie po to aby pomagac chorym w swoim zakresie....trudno aby kardiolog leczyl mi biodra,reumatolog...oczy a ...neurolog ...nerwice.
U neurologa jestem ze wgledu na kregoslup i jakos do tej pory nie bylo mi teskno do psychiatry poszlam raz dal mi jakies witaminy przez ktore przez tydzien meczylam sie cale noce no i wiecej nie poszlam ale nie dlatego ze sie wstydze czy cos lub uwazam za cos zlego przez ostatnie 15lat sporo lekarzy odwiedzilam .
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum