Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Krostki (pęcherzyki?!?) na łokciach u 3 latka.
Autor Wiadomość
grzehorz 

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 11:10 am   Krostki (pęcherzyki?!?) na łokciach u 3 latka.

Jak w temacie...
U mojego 3 letniego synka zauważyłem ostatnio na łokciach krostki.
Większe na samym "czubku" łokcia i im dalej od niego tym mniejsze.
Na jednym z łokci na czubku bodajże dwu największych pęcherzyków, zrobiło się coś takiego lekko błyszczącego...
Za to od dłuższego czasu obserwowałem na całym ciele, takie małe czerwone kropeczki, mniejsze od łebka szpilki. Nie wiem czy to może być ze sobą powiązane ale wydaje mi się po poczytaniu trochę tu i gdzie indziej o temacie, że to może być istotne...
Druga sprawa, że mały jest dzieckiem alergicznym i leczonym u alergologa. Dostaje teraz od jakiegoś tygodnia po dłuższej przerwie Xyzal.
Na pewno pójdę z nim do lekarza pediatry, ale czy to może świadczyć o łuszczycy i może powinienem od razu szukać dermatologa?...

Ciotka mamy mojego synka jest chora na łuszczycę, więc obciążenie genetyczne jest... :/

Paweł 

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 11:59 am   

Ciężko tak wydać diagnozę bez zobaczenia zmian i jeszcze przez internet - nawet lekarz by się tego nie podjął. Wyobraziłem sobie Twój opis i zbytnio mi nie podchodzi pod łuszczycę. Może to jakieś uczulenie jest skoro piszesz, że Twój dzieciak jest alergikiem. Nie ma innego wyjścia jak udać się do lekarza.

grzehorz 

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 4:25 pm   

Oglądałem kilka zdjęć, osób pytających o pomoc w ustaleniu czy to może być łuszczyca.
Jest to zdecydowanie podobne, do tego co widziałem na co najmniej jednym ze zdjęć, więc martwię się że moje obawy nie są bezpodstawne.
Cóż...
Wizyta u lekarza zdecydowanie się odbędzie jak najszybciej...
Zobaczymy co to na koniec roku znaczy jak najszybciej... :/

Pozdrawiam
I dziękuję za odpowiedź.

Jola293 

Wysłany: Pią Paź 01, 2010 10:55 pm   

Witam na moje jak dobry pediatra pozna sie na chorobie lecz z mojego osobistego doswiadczenia radzila bym udac sie do dermatologa on rozpozna chorobe napewno.Pozdrawiam a synkowi zdrowia zycze.

szater 

Wysłany: Sob Paź 02, 2010 9:18 am   

Łuszczyca to podstępna choroba,bardzo trudna do zdiagnozowania.Wiele chorób przypomina ja wygladem,podobne obiawy są dla róznych chorób.Wielu z nas przeszło przez długo droge diagnozowania.Potrzebny jest dobry,znajacy sie na rzeczy dermatolog.
Twój opis pasuje bardziej do łuszczycy krostkowej lub kropelkowej-w takim przypadku zmiany nie występują na łokciach.Łokiec to miejsce charakterystyczne dla wystepowania łuszczycy pospolitej ...ale ona z koleji nie ma krostek wypełnionych płynem czy ropą.Powodzenia.Acha! i luszczyca to nie wyrok....dacie w razie czego rade.Zdrówka :mrgreen:

Odpowiedz do tematu