Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 3:40 pm
...biorac wszystkie twoje wypowiedzi na forum uwazam ze jestes na początku drogi,życie prze4d toba...i koniecznie uzupełnij wiedze na temat łuszczycy......przyda ci sie ...uwierz mi....dobra rada nie porównuj sie do innych...łuszczyca to indywidualistka...posłuchaj naszych rad...aby oszczedzic sobie rozczarowań.....
Niestety na początku drogi nie jestem mam już swoje lata ) Wiedzę mam wiem co i jak naczytałam się w necie i nie tylko. Przydaje mi się wiedza. Rozczarowań na pewno się nie rozczaruj… Przykro mi.
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 6:18 pm
...przeżyte lata nie swiadczą o poczatku czy koncu drogi...teoria nie zastapi praktyki....posiadana wiedza jest subiektywna....ludzie posiadajacy wiedze w postaci i teorii i praktyki...charakteryzuje skromnosc i pokora ...wobec zycia
Abigail,podejdż do tego z większym spokojem i dystansem.większość z nas przetestowała na sobie sterydy i mamy za sobą doświadczenie z odbiciem posterydowym.po to jest to forum aby korzystać z naszych doświadczeń i dowiedzieć się jak najwięcej o naszej chorobie i metodach walki z nią.wspierać się nawzajem w chwilach załamki .dlatego nie dziw się że przestrzegamy przed używaniem sterydów.to ostateczność. serdeczności
w necie znalazłam blog http://www.pdhsobieraj.blog.interia.pl Opisane są tam produkty na problemy skórne. Napisałam do nich, zostały dobrane odpowiednie produkty i wysłane do mnie.
Jest super. dziękuję, że są ludzie, z którymi tak fajnie si.ę współpracuje i mają tyle życzliwości.
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 4:41 pm
Przy pierwszym poscie jeszcze ewentualnie byłam zainteresowana....teraz jestem pewna ze to SPAM i....szkoda czasu na analizowanie tego sposobu leczenia.Szkoda zmarnowałas szanse....tak to jest jak sie za bardzo chce cos zareklamowac....niekoniecznie wierze ze to stosujesz po prostu pewnie masz z tej reklamy profity
Oczywiscie wkleje to pod wszystkimi Twoimi postami-bedzie ci łatwiej przeczytac
evelajneer
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 1:36 pm
hej mam 18 lat i z łuszczycą zmagam się aż/dopiero 2 lata
Na swędzenie pomaga mi najbardziej ciepły prysznic ze zwykłym mydełkiem dla dzieci a później na osuszoną skórę oliwka ;P i przestaje swędzieć .. Pomaga też zyrtec lub allertec ; P
tak jak i ja wiem ze sterydy bardzo mi pomagaja a i tez wiem ze bardzo szkodzi jestem teraz po okropnym wysypie nic nie pomagalo zalamalam sie calkowicie wkoncu zaczelam smarowac sie mascia nowate sterydem i pomoglo alewysyp po sterydach mam okropny nie moge sobie dac z nim rady piecze boli nogi puchna plamy sa zaognione i czerwone duze zlane
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 9:30 pm
Szaza witaj Tak naprawdę, to ten Twój obecny stan, wcale nie musi być posterydową reakcją organizmu. Może ale nie musi. Tak może wyglądać też, świeży wysyp ł.
Proponowałabym kąpiele: BT37 napisała:
Cytat:
...kąpiele w ziołach to bardzo prosta sprawa. Zawsze dużo o nich mówię, ponieważ regularne kąpiele naprawdę pomagają. Potrzebne zioła to brzoza, skrzyp polny, pokrzywa, szałwia, zielone liście orzecha włoskiego, hyzop lekarski, może też być rumianek ( ale tu trzeba uważać, bo on uczula ) słoma owsiana lub zamiennie płatki owsiane, może też być siemię lniane. Co do ziół to można używać jednego, dwóch lub mieszać ze sobą wszystkie. Dobrze byłoby zawsze stosować szałwię lub liście orzecha włoskiego, które działają antyseptycznie, a do tego inne zioła + słoma lub płatki. Jeśli chodzi o mnie to wrzucałam wszystko do największego garnka jaki miałam w kuchni i gotowałam pod przykryciem ok. 10 -15 min. od chwili zagotowania, odstawiałam na 15 - 30 minut, po czym przecedzałam to do wanny. Kąpiel trwała 20 - 30 minut i to codziennie na początku. Po miesiącu, gdy skóra była już w dość dobrym stanie kapiele co drugi dzień, potem 2 razy w tygodniu, a teraz raz w tygodniu. Po kąpieli balsam do skóry bardzo suchej. Warto się trochę poświęcić, bo efekt wart jest zachodu, ale w leczeniu łuszczycy najlepiej sprawdza się kompleksowe leczenie. Dieta też jest ważna, ale to każdy musi według siebie ustalić tę dietę. Wystarczy obserwować swój organizm jak reaguje na potrawy i wyeliminować te, które zaostrzają chorobę....
Dobrze też działają: i przeciw swędząco ale też leczniczo, kąpiele w sodzie czy też soli. I oczywiście nawilżanie, tu żel z żywokostu ma niezłą markę. To na początek, polecam. Przy ostrych stanach, ratowałam się jednak Hydrokortyzonem.
Jakbyś nam tu napisała troszkę więcej, czym oprócz tych sterydów już się leczyłaś, może byśmy mogli Ci podrzucić parę myśli, czym toto u Ciebie zaatakować. Pozdrawiam
Na duże czerwone plamy lepsza jest jednak maść żywokostowa bo ona dodatkowo działa p. bólowo też się dobrze wchłania ale nie znika tak szybko ze skóry rozpalonej jak żel
A jak miałam taki ostry stan że nogi puchły piłam wyciąg z kasztana pomogło.
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 10:20 am
szaza30 napisał/a:
tak jak i ja wiem ze sterydy bardzo mi pomagaja a i tez wiem ze bardzo szkodzi jestem teraz po okropnym wysypie nic nie pomagalo zalamalam sie calkowicie wkoncu zaczelam smarowac sie mascia nowate sterydem i pomoglo alewysyp po sterydach mam okropny nie moge sobie dac z nim rady piecze boli nogi puchna plamy sa zaognione i czerwone duze zlane
przy tak ogolnie ostrym i zlym stanie skory,niestety ale zwykle srodki nie pomoga.Porady i owszem mozna zastosowac ale proponuje w pierwszej kolejnosci udac sie do lekarza specjalisty.My tutaj ani nie widzimy zmian,ani nie posiadamy wiedzy ktora byłaby pomocna w tak OSTRYCH stanach.Szaza spokojnie musisz reagowac ,rozumiem rozgoryczenie ale w tej chwili potrzebny ci jasny umysl:
-wizyta u lekarza to podstawa
-kapiele moga zniwelowac ale....moga też zaostrzyc objawy...nie wiemy co tak naprawde spowodowało taki stan
-trzeba wykluczyc i alergie i mozliwosc zaistnienia innej choroby.
bedzie dobrze ale naprawde postaraj sie skontaktowac z jakims lekarzem niech to obejrzy.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
ja jak byłam mała to zeby trochę przystopować chorobę kąpałam się w krochmalu, płatkach owsianych, używałam tylko szarego mydła
a "nasiadówki" w czasie gdy miałam ł w pachwinach robiłam z kory dębu
ale tak jak tu piszą na każdego działa co innego także trzeba szukać
a może spróbuj drożdży, ja od czasu jak sobie robię papkę na głowę to mi z dłoni zniknęło wszystko i tez już tak strasznie nie swędzi
_________________ [...] nigdy nie dostrzegamy skarbów, które mamy przed oczyma. A wiesz, dlaczego tak się dzieje? Bo ludzie nie wierzą w skarby.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum