Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca paznokci i łuszczycowe zapalenie stawów
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 8:16 am   

heniutek tam na forum stowarzyszenia gdzies juz podawały i robiły te mascsame.....ale ja tam cosik....opory jakies wewnetrzne mam....nie wiem dlaczega :hmm:
Jak cos znajde a znajde czas to powklejam :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 8:24 am   

ta masc nagietkowa herbamedicusa sie calkiem fajnie sprawdza ale jak bedzie tego nagietka wiecej to pewno lepiej ;) swoja droga ta masc mi pachnie miodem nie wiem czemu ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 9:30 am   

Szaterku wyreczam http://luszczyca.org.pl/p...?showtopic=5862

Ja oporow wewnętrznych nie mam... tylko ta tłustość mnie trochę odstrasza.No bo jak takiemu pomazianemu smalczykiem funkcjonować w życiu codziennym ... no nie wiem.
Mówię to oczywiiście z pozycji człowieka, który ma teraz ze 3 plamki i ma pod ręką coś co na nie działa.Ale jak by tak mnie przypiliło... to na bank bym na ten smalcyk nie zważała :hmm:

basia44 

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 11:54 am   

Zrobilam sobie kiedys ta masc na smalczyku ale mi cosik nie wyszlo no i moje zwierzatka chetnie ja zjadly a posmarowana skore wylizaly teraz zrobilam na oleju pokruszylam kwiatki zalalam olejem jadalnym i odstawilam na 2tyg.calkiem niezle sie wchlania no i zwierzaczki nie wykazuja na nia ochoty a mam suczke i kocura

lori35 
lori35

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 6:20 pm   

A co zlego w smalcu,tez tluszcz,a plamy spieralne,pozatym dobre lekarstwo ma pomoc i niekoniecznie pachniec :smile:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 6:31 pm   

Lori.... tak do końca chyba się nie zrozumiałyśmy :hmm: Mnie nie chodzi o zapach czy spieralność,zastanawiam się tylko nad jego wchłanialnością.U mnie z tym bywa różnie.Dlatego jestem szczęśliwa,że udało mi sie trafić na specyfiki, które u mnie działają pięknie i przy tym... nawet niespecjalnie utrudniają mi żywot.Ale nagietek....bardzo bardzo... TAK :mrgreen:

szater 

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 6:51 pm   

....ja z kolei działam troszke inaczej niz wszyscy....mam swój instynkt,przeczucie czy jak tam to nazwac i....zawsze słucham sie swojego głosu wewnętrznego...mówi ze smalec dla mnie NIE...znaczy sie NIE...nie wnikam dlaczego :twisted:

A co do reszty ....znaczy sie tego smalcu...jego watpliwych czy niewatpliwych walorów....uwielbiam surowe jajko....wypijam ...ze smakiem prosciutko ze skorupki ....i żółtko i białko :brawo: .....a ciebie droga Lori ...pewnie juz podczas czytania trzesie z obrzydzenia.... :yoyo:

basia44 

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 7:01 pm   

Ja tez kidys pilam jajka prosto ze skorupki ale swieze prosto od kury tych ze sklepu nie mam odwagi

lori35 
lori35

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 10:04 am   

do Szater,a to sie zdziwisz kochana bo ja lubie surowe jajka tylko nie z e sklepu,nic mnie nie obrzydza moglabym sie g... wysmarowac aby pomoglo :wow:

basia44 

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 10:28 am   

a propo surowych jajek znajdujaca sie w bialku awidyna chyba jak nie pokrecilam nazwy prowadzi do niedoborow biotyny z czego moga byc duze problemy wlasnie ze skora

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 11:21 am   

Co prawda surowych jajek... to ja nie nie nie....ale wieści Basiu ciekawe...nie wiedziałam tego...dzięki :grin:

Paweł 

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 1:51 pm   

Same surowe jajo to nie, bo ja bym musiał je pogryźć (nie potrafię inaczej jeść, nawet kisiel gryzę :D ). Ale surowe jaja w jakimś szejku z mlekiem to czemu nie ;) Czasem tak sobie robię ;)

basia44 

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 2:06 pm   

A sa i tacy co wode gryza ponoc jak bylam dzieckiem to tak robilam

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sro Sty 19, 2011 2:26 pm   

Witajcie. Bardzo jestem ciekawa jak zaczyna łzs- ponieważ się tego obawiam :shock: ostatnio od ok 2tygodni bolą mnie kolana :mad: Wcześniej zdarzały jakieś bóle, problemy z nogami ale sporadycznie. Ale teraz bolą codziennie co prawda delikatnie, ale myślę że tak nie powinno być tym bardziej kiedy nic nie robię takiego. Puchną mi nogi również najbardziej w okolicy kolan. A z tyłu kolan najbardziej jest to widoczne i do tego na zgięciach jest jakby sine. Najbardziej mnie bolą kiedy siedzę ze zgiętymi nogami podkulonymi czy coś w tym stylu. wtedy jest ciężko wstać kuleje jakąś chwilę dopóki ni rozchodzę :sad: Czy możecie mi powiedzieć czy to może być początek łzs???? :hmm: Na łuszczycę skóry choruje już 12 lat....

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 8:27 am   

monis kierunek lekarz koniecznie moim zdaniem

Odpowiedz do tematu