Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy z łuszczycy można się wyleczyć?
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Sob Lis 11, 2006 2:33 pm   

Ja łuski - jak mam jej dużo pozbywam się zieloną herbatą, tzn. kupuję zwykłą zieloną herbatę liściastą (kosztuje koło 3 zł) - parzę ją w gorącej wodzie i jak przestygnie odlewam wodę i te ciepłe liście herbaty nakładam np. na nogi i przykrywam gazą i owijam folią - taką spożywczą, trzymam to jak najdłużej i poźniej ściągam i odłazi mi to z łuskami (trzymam to nawet pół dnia). Później idę się kąpać i reszta łusek schodzi przy kąpieli.
Smaruję później to maścią lub kremem, niektórzy używają maści na zdjęcie łusek - salicylowych, ale mi one nie pomagały - zresztą domowe sposoby są lepsze od tłustych maści. :grin:

Izka 
Izka

Wysłany: Sob Lis 11, 2006 4:15 pm   

Dzięki daro :wink: spróbuje Twojego sposobu.Widać przedemną jeszcze dużo nauki i cierpliwości do walki z przyjaciółką. :mrgreen:

Archael

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 5:23 am   

Luszczyca wydaje sie byc niewyleczalna, poniewaz cala jej przyczyna lezy po stronie umyslowej.

daro 

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 1:46 pm   

Archael chcesz powiedzieć, że łuszczyca jest uleczalna??????? To chyba na nią nie chorujesz....

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 5:25 pm   

Ano słyszy się o "takich" przypadkach, tylko że ... zawsze (wcześniej czy później) wraca :???:

Archael

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 6:09 pm   

Widze Mirush, ze zawsze wolisz byc po stronie "bardziej popularnych" pogladow.

Mysle jednak, ze jest wiele znanych przypadkow wyleczenia lub ustapienia luszczycy.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 6:33 pm   

Archaelu, nie zrozum mnie źle, ale porównałbym te wyzdrowienia z łuszczycy do twierdzenia, że w linuksie jest automatyczny defragmentator systemowy - wszyscy (zainteresowani) o nim słyszeli, tyle, że nikt go nie widział.
Są przypadki nagłych i nieoczekiwanych uzdrowień w wielu chorobach. Ale czy w łuszczycy ... ?
Osobiście tylko słyszałem, ale ... nie spotkałem się :???:

daro 

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 8:21 pm   

Ustąpienia - no z tym może bym się zgodził ale ustąpienia na jakiś czas, o wyleczeniu nigdy nie słyszałem i chyba nikt na tym forum chorujący nie jest wyleczony i nigdy nie był, zaleczony tak ale nie wyleczony!!!

Tu chyba nie ma na forum "popularnych poglądów" popularne będą wtedy jak nas ktoś wyleczy :wink:

EWaa

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 11:02 am   

zgadzam sie w 100% , że łuszczyce mozna ZALECZYć a nie wyleczyć , może pozostac "uspiona" w naszym organizmie ale zawsze tam bedzie i nigdy nie wiadomo kiedy sie znowu pojawi!!!

Archael

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 1:34 pm   

To milo spotkac tak od razu znawce pogladow, mysle jednak ze w stwierdzeniu "bardziej popularne" nie kryje sie nic strasznego. Uwazam, ze kazdy z nas w oparciu o swoje doswiadzenie i inne zrodla ma swoj wlasny poglad, a nawet przekonanie o przyczynach luszczycy, a wymiana tych pogladow moze doprowadzic nasz do mysle cennych wnioskow.

Ta krotka dyskusja natoniast pokazuje, ze sa poglady bardziej lub mniej popularne, np. w zwiazku, ze stopien wyleczlnosci luszczycy jest niewielki lub slabo rozpoznany poglad o jej niewyleczalnosci jest bardziej "popularny" niz o jej wyleczalnosci.

I w koncu mysle, ze w roznicy pogladow nie ma nic zlego, bo jak wykazuje doswiadczenie "jednomyslnosc" nie zawsze bywa skuteczna.

daro 

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 4:17 pm   

Jak do tej pory "stopień wyleczalności" łuszczycy jest 0, a co do różnych poglądów to masz rację, dobrze, że każdy z nas ma inne poglądy, bo dzięki temu stosujemy różne maści, niektórzy zioła a jeszcze inni coś innego i dzięki temu można wymieniać się doświadczeniami.

Ania:) 

Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:58 pm   

hmm tak sobie czytam i czytam. I doszłam do wniosku, że pomimo 20letniej przygody z panią ł. nic nie wiem;/Czytam o tym, że potraficie zaleczyć ł. a ja potrafiłam zrobić to tylko maścią sterydową...Teraz niestety nadeszła zima i palmki wyskakują jedna po drugiej...A ja jestem bezradna bo nie wiem jak temu zaradzić...Byłam u dermatologa i mądra pani powiedziała mi, że nic innego tylko steryd mi pomoże...No i ręce opadają...Jako dziecko leczyłam się u świetnego lekarza!Niestety to było we Wrocławiu i pani dr miała już swoje lata.Teraz już nie przyjmuje a moją kartę diabeł ogonem nakrył...;/
Staram się powtarzać sobie, że muszę z tym żyć (w końcu już kawał czasu żyję)ale to nie jest łatwe...Bezradność i brak pomysłu na zaleczenie jest czasami gorsze od samych plamek...
Pozdrawiam

daro 

Wysłany: Pią Gru 29, 2006 1:10 pm   

Ania ja jeszcze nigdy nie zaleczyłem się do "czysta", nawet jak kiedyś leczyłem się sterydami to zawsze gdzieś coś miałem, także nigdy nie miałem w 100% gładkiego ciała bez łuszczycy :sad:

EWaa

Wysłany: Pią Gru 29, 2006 4:32 pm   

mnie udalo sie zaleczyć , w zeszlym roku o tej porze bylam cala w plamkach , dzieki rozsadnemu stosowaniu masci sterydowych, diecie , smarowaniu na okraglo balsamami udalo mi sie to jakos zaleczyć ale mozliwe , że była to moze jakas lagodniejsza odmiana ł , nie jestem ekspertem od odmian ł.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 29, 2006 7:20 pm   

Czy próbowałaś zmienić swoje nawyki żywieniowe ?
Czy wiesz po czym Cię ... sypie ?
Jeżeli jeszcze nie wiesz, to spróbuj to wyłapać. :lol:

Odpowiedz do tematu