Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Elocom
Autor Wiadomość
Rafał

Wysłany: Sro Lip 19, 2006 10:53 am   

Mi Elocom pomaga. Stosuję go od tygodnia, i łuszczyca mi zajebiście wyjaśniała :P

PS. Fotka trochę słabej jakości. Na żywo wygląda o wiele lepiej :wink:

asienka 

Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:21 am   

lekarze uwielbiają przepisywac Elocom na wszystko co sie dzieje na skórze, iwerzy moj lek to własnie był elocom , pamietam ze wtedy miał zawrotną cene.

TirC

Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:45 pm   

Hej ;)
Ja mialam tylko jeden ostry wysyp w zyciu Ł ... 4 lata temu, teraz jedyne co mi dokucza to czerwona twarz..ostatnio wlasnie plamy zaczely wychodzic mi na twarzy :( ( Mam dosc tej czerwonej twarzy .. stale musze ja pudrowac jak gdzies wychodze a to jest tak meczace;/
Lekarka dzis mi przepisala wlasnie ta masc na twarz , chcialam spytac tylko czy mam ja wysmarowac cala? czy bawic sie w smarowane chorych miejsc skornych?
No i czy nie bede po tej masci jeszcze bardziej czerwona?

EWaa

Wysłany: Czw Paź 19, 2006 11:28 am   

TirC.....z tym elocomem na twarz to bylabym ostrazna!!!!!!! chyba , ze masz elocom w kremie?, ale to tez powinnas smarowac punktowo i nie cześciej niż co 2 dni, ale jak pisalam juz w innym poscie wypróbuj krem Garniera "Czysta skora A" to jest z kwasem salicylowym , mnie pomoglo i pozbylam sie zaczerwienień , smarowalam na noc przez 4 dni , a rano pod podklan krem nawilzajacy lub półtłusty tez z Garniera :)

TirC

Wysłany: Sob Paź 28, 2006 9:30 pm   

uzylam elocomu na twarz w kremie ;/ przez 3 dni sie smarowalam i zeszlo mi niesamowicie !! cieszylam sie gladka twara jka nigdy, zero czerowonosci no i znowu moglam przestac uzywac pudru
niestety minal tydzien i plamy na tarzy wrocily:(( w tych samych miejscach co wtedy :( ( pewnie to wina leku ehhhh zalamalam sie szczerze mowiac:((
tak sie cieszylam ...nie na dlugo L(

EWaa

Wysłany: Nie Paź 29, 2006 7:25 pm   

zainwestuj w krem Garniera o ktorym wspomnialam , naprawde warto ......Garnier "Czysta skora A" ok 15zł

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 2:53 pm   

TirC napisał/a:
uzylam elocomu (...) i zeszlo mi niesamowicie !! cieszylam sie (...)
niestety minal tydzien i plamy na tawrzy wrocily:(( (...) ehhhh zalamalam sie szczerze mowiac:((
tak sie cieszylam ...nie na dlugo L(

Szczerze Ci wspólczuję.

Z drugiej strony niech to będzie zarazem ostrzeżeniem dla wszystkich innych przed stosowaniem sterydów

mirek

Dranil 

Wysłany: Sro Lis 15, 2006 8:04 pm   

elocom jest dobry ale mi po nim wyskakiwały jakieś chrosty i miałam zaczerwieniona skórę pomagał ale krótko trwale

*witek* 

Wysłany: Pon Lis 20, 2006 1:49 pm   

Cześć!
Dawno mnie nie było, trochę z powodu zapracowania, a tak na prawdę to z powodu walki z nieustającym wysiewem. Czasami mam już dość. Niektórym z Was wyda się na pewnie, że to krótko, ale z niewielką niespełna dwumiesięczną ulgą (latem w słońcu) walczę z wysiewem ponad 1,5 roku, a ona ciągle nie ustępuje nawet o krok i niestety zdobywa nowe miejsca. Mydełko Alev chyba na mnie nie działa, ale wytrwale stosuję i będę stosował pomimo, że nie widzę rezultatów. Kupiłem dwa nowe kawałki 2x większe od tych testowych i dziękuję Ci Pawle za możliwość udziału w teście.
Chodzę natomiast do nowego dermatologa. Dowiedziałem się od niego, że Elokomu na twarz nie należy używać pod żadną postacią. Mnie zalecił stosowanie bardzo ostrożne i w niewielkich ilościach na skórę głowy. Na razie działa - przynajmniej na głowie, na razie, nie postępuje, a może nawet troszkę się cofa, a może ja tak chcę widzieć i mam nadzieję.
Pozdrowienia.

*witek* 

Wysłany: Pon Lis 20, 2006 1:54 pm   

przepraszam za mydełko- nie alev, ale Alep

To Ja

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 8:46 pm   

Kucka napisał/a:
Wszelkie leki mocno działajace sa dobre czasowo :P Tylko ze ja np nie motam sie jak głupia zeby pozbyc sie Ł tylko czasami smaruje, czasami nie :P jest, to niech se jest :D

Tylko czy jesli nie bedzie sie z tym nic robic to choroba nie bedzie sie rozprzestrzeniac??

daro 

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 4:21 pm   

Ja nie smaruję się codziennie, czasami raz na kilka miesięcy, bo nic przez ten czas z tym nie robię, co do pogorszenia, to jak ma mnie wysypać to i tak wysypie.
Kiedyś smarowałem się cidziennie i też skóra mi się uodparniała i wysypy miałem takie same jakie mam teraz.
Wiadomo, że nieleczona może przejść w gorsze stadium, ale ja też nie mam zamiaru chodzić codziennie w maściach, poza tym pracuję i nie mam na to czasu, żeby obsmarowywać się z dnia na dzień

To Ja

Wysłany: Sro Sty 10, 2007 8:10 pm   

U mnie jak do tej pory nie bylo takiego rodzaju "wysypow". Od kilku lat plamy mam w tych samych miejscach. Kiedy niczego przez dlugi czas nie stosuje, pojawiaja sie czasami nowe male ogniska, ktore juz pozostaja do tej pory, az ich czyms nie zalecze. Pozniej pojawiaja sie tez w tych samych miejscach. Jednak nigdy jeszcze nie bylo tak, ze dostalam wysypu lub plamy same znikaly...

Ewczy 

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 6:20 pm   

Hej ja poszłam do lekarza z takimi bardzo wysuszonymi ranami na piszczelach, pod suchą skurą była ropa. Swędziało jak nie wiem co. Mówiłam mu że mam jeszcze wysyp krostek na brzuchu ale nawet na nie nie zerknął. Na nogi przepisał mi elocom i nic nie powiedział, że to steryd, pozatym pewnie jak by powiedział nie wiedziałabym jak na to zareagować, bo w swoim życiu nie miałam za bardzo do czynienia z lekami. I smarując piszczele mi zeszło, już po jednej nocy było widać zmianę, nogi zrobiły się bardzo gładkie. Lekarz nawet nie określił co to jest tylko dał maść i odesłał do domu... Kurde, ale mi smutno, że to może być łuszczyca i jeszcze zaczęłam ze sterydem...

EWaa

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 9:06 pm   

Poprzeglądaj forum , napewno znajdziesz cos dla siebie... a na poczatek dobrze natluszczaj zmiany.Elocom mozesz używać ale nie zaczęsto , np. przez 2 dni i przerwa.

Odpowiedz do tematu