Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ktos slyszał o czyms takim jak Lorinden
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 11:43 am   

A ja chyba nie używałem nigdy żadnego Lorindenu. Choć pewności nie mam, bo nie pamiętam przecież wszystkiego co stosowałem mając kilka-kilkanaście lat.

andrzej 
andrzej

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 1:12 pm   

witajcie w pięknej zimowej krainie . ja dużo stosowałem lorinden A.fiucinar, nowate głównie dlatego że był dostępny do niedawna bez recepty inie brudził można było posmarować się nie śmierdzącą maścią i iść do pracy.Kto wtenczas mówił pacjentom że to są sterydy i jest szkodliwe dla zdrowia zresztą dzisiaj lekarze też się tym nie przejmują .Ja rozmawiałem na ten temat z panią doktor w środę to poleciła mi że Protapik że jest tylko maść nie sterydowa cygnolina bardzo brudzi dawno jej nie stosowałem zresztą u nas w aptekach niemożna jej dostać .Mam pytanie gdzie ją kupujecie, miłego dnia....dużo śniegu... :grin:

andrzej 
andrzej

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 4:59 pm   

Witaj ja wiem że to jest maść robiona bo 15 -20lat temu smarowałem się nią ,ale gdy pytam w aptece to mówią że niema....myślałem że czasy załatwiania spod lady się skończyły?jak tak trzeba spróbujemy ... :roll:

szater 

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 5:11 pm   

Andrzej kazdy dermatolog jak poprosisz(a ma cos w głowie jeszcze) to napisze ci recepte,jezeli nie na forum są podane składniki i możesz spisac i rodzinny ci wypisze.To stara metoda i wielu ludzi nie wie jak sie z nią obchodzic ,nawet lekarzy.Załatw recepte ,masc salicylowo-siarkową-tez konieczna do leczenia i ....damy rade :brawo:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 7:04 pm   

Andrzejku i taka jeszcze mała rada... weź od razu recepty,na kilku stężeń cygnolinki...zaoszczędzisz sobie sporo czasu :hmm:

andrzej 
andrzej

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 10:56 pm   

witajcie wieczorową porą.Z receptą niema żadnego problemu ,jak pisałem wcześniej problem gdzie kupić.Stężenie chyba zaczyna się od 0,5 .ja kiedyś kupowałem wazelinę białą i mieszałem z mocniejszej na taką jaką potrzebowałem co tydzień mocniejszą...spokojnej nocki....

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Gru 04, 2010 8:45 am   

Andrzejku Ty nie kombinuj jak konik pod górkę.
Idziesz do lekarza, bierzesz 4 recepty na cygnolinkę...0,2%..0,5%...0,75% ..i 1%....wysyłasz je do kogoś z nas i masz smarowidło jak się patrzy.Nie wiem jak duże są Twoje obecne zmiany ale taki zestaw cygnolinki wystarczy Ci na trochę.Nie zapomnij też o recepcie na tę maść złuszczającą.
Jak coś.... to oczywiście służę swoją osobą :mrgreen: Ale jestem pewna,że ludkowie bliżej Ciebie,też chętnie Ci pomogą.I Ty nic nie kombinuj z tym mieszaniem :tuli: :grin:

szater 

Wysłany: Sob Gru 04, 2010 9:52 am   

Andrzej zgadzam sie całkowicie z Henią...jezeli zmian jest duzo a są niewielkie lub nie za stare to moze też zacząc o 0.15%.Trudno jest radzic cos na odległosc nie widząc zmian.Dodanie jakiegos składniku do masci powoduje zmiane jej proporcji a nie % stezenia .Do masci stosuje sie odpowiednie stezenie danego preparatu np: żeby cygnolina była 0.10% musimy dodac dintranolu o stęzeniu 0.10% żebys nie wiadomo co dodawał zmienisz tylko konsystencje masci i jej skład a % stezenia nie zmienisz.lepiej jednak zdac sie na farmaceutów aby sobie nie zaszkodzic.Ceny tuch masci sa naprawed niskie a pudełka około 100g,starcza na długo a trzymana w lodówce przetrwa jeszcze dłuzej.Apteki nie chcą sie z tym bawic bo składniki sa w duzych pudełkach a lekarze juz tak nie wypisuja cygnoliny wiec im sie nie opłaca. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu