Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
dieta w łuszczycy
Autor Wiadomość
Anna Staruch 
Anka

Wysłany: Pią Gru 29, 2006 11:20 pm   dieta w łuszczycy

chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na temat diety przy łuszczycy,czytalam o odpowiedniej ale jaka jest ta odpowiednia co można np.jeść a czego nie wolno i co trzeba stosować.Choruje już od 15 lat i przechodzilam już pewnie wszystko co bylo możliwe od tamtych lat.Ale pojawiają się nowe możliwości co odkrywam dzięki tej stronie za co dziękuje i pozdrawiam wszystkich łuszczyków.

EWaa

Wysłany: Sob Gru 30, 2006 11:13 am   

Witamy Cię Aniu bardzo bardzo serdecznie:):) co do diety to moja podstawowa zasada dieta polegajaca na tym aby nie obciążać zbytnio watroby, chociaz nie u każdego wysyp ł. powoduje zła dieta to chyba lepsze i lżejsze odżywianie nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie nawet pomoze:)

Anna Staruch 
Anka

Wysłany: Sob Gru 30, 2006 1:15 pm   

Dzięki za odpowiedż ale chcialabym jeśli ktoś wie bardziej konkretniejszych wzkazówek np słyszalam że czekolada też wpływa na większy wysiew łuszczycy choć nie wim czy to prawda może ktoś ma takie doświadczenia?No bo czytałam na forum że ważny jest uklad pokarmowy nie tylko infekcje ale właśnie to co jemy lub czego nie jemy a może by akurat pomagalo a ja tego nie wiem.

Odpowiedz do tematu