Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Algi morskie
Autor Wiadomość
ines 

Wysłany: Wto Sie 01, 2006 2:42 pm   Algi morskie

Witam :smile: czy ktoś może już próbował pić lub przemywac się wodą z alg morskich?? Znajoma mi je gorąco poleciła i własnie zabieram sie za hodowle .Może ktoś z was ma juz jakies doświadczenia z algami.Pozdrawiam :wink:

http://www.algi.hdwao.aplus.pl/infopage.php?id=2

Cisia

Wysłany: Nie Sie 27, 2006 9:52 pm   Re: Algi morskie

ines napisał/a:
Witam :smile: czy ktoś może już próbował pić lub przemywac się wodą z alg morskich?? Znajoma mi je gorąco poleciła i własnie zabieram sie za hodowle .Może ktoś z was ma juz jakies doświadczenia z algami.Pozdrawiam :wink:

a skad wziac te algi?? ja jestem szczerze zainteresowana ich stosowaniem bo weszlam na te stronke i poczytalam uff pol litra dziennie.... tylko skad wziac te algi??????pliska jak wiesz to napisz pozdro :lol: :lol: :lol: :lol:

ines 

Wysłany: Pon Sie 28, 2006 8:50 am   

Witaj :mrgreen: powiem szczerze ze ja je dostałam od znajomej, po jakims czasie one sie rozmnazaja i wtedy mozna komuś oddac troche i takim wlasnie sposobem je załatwiłam z tego co wiem mozna je równiez kupic . Niestety nie wiem jakie sa skutki picia ale przemywanie wodą z tych alg wolno ale cos zaczyna pomagac niestety potrzeba duzo cierpliwosci .Poztym w smaku nie jest złe ale zapach jest moim zdaniem feeee :???: :???: :???: no ale cóż poprostu smierdzi drozdzami z wodą hehe trzeba zatkac nos i pic

EWaa

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:49 am   

hejka :) piłam ajgi ponad pół roku , wydaje mi sie , ze to pomoglo , na poczadku trudno sie przyzwyczaic do tego zapachu i smaku ale po pewnym czasie jest spoko> jak juz mialam ponad litr wody z alg to oprócz picia wieczorem juz po umyciu płukalam cialo tą wodą z alg, zapach ciala na poczadku mi przeszkadzał ale da sie wytrzymac , to taka w smaku slodka woda> algi mozna kupić na allegro , lub jak ktos ma znajomych to od nich , mozna tez zapytac w sklepie ze zdrowa zywnościa , slyszalam o algach w proszku ale jeszcze ich nie mialam > jesli macie mozliwość ich wyprobowania to polecam , nalezy pamietać ze kazdy specyfik trzeba przyjmować nie mniej niz miesiąć , gdyż po tym czasie nasza skora sie "odnawia" i regeneruje , sa widoczne efekty leczxenia > powodzenia:):):)

EWaa

Wysłany: Wto Lis 14, 2006 11:04 pm   

dawno nie bylo tego tematu, czy ktos stosuje algi??????

ines 

Wysłany: Sro Lis 29, 2006 8:35 pm   

No chyba tez wroce do tematu powiem szczerze ze jakis drobny efekt był zauwazalny ale niestety krótko miałam okazje poobserwowac efekty niestety zabiłam przez przypadek moje algi ale niedługo znowu bede je miec od znajomej i wtedy zobaczymy. fakt ze smak i zapach sa nieciekwae ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic kiedys zapach delataru był srednio przyjemny a teraz to norma :D

fasolka

Wysłany: Pią Sty 05, 2007 2:59 pm   

ja się właśnie naczytałam i zamierzam na początku tygodnia kupić sobie te algi :mrgreen:
nie wiem czy dam radę je pić ale na pewno spróbuję maseczek i płukanek, i tu właśnie mam pytanie:
Macie jakieś przepisy na maseczki na skórę głowy? (bo właśnie tam mam łuszczycę)
a co do płukanek to po prostu tej wody używać? czy czegoś dodawać?

EWaa

Wysłany: Pią Sty 05, 2007 3:27 pm   

fasolka wejdz na te strone sa tam porady na temat alg.....http://www.algi.hdwao.aplus.pl/......sama kiedys stosowalam algi, pilam te wode i nacieralam cialo, nie sa zbyt zapachowe ale nie jest żle:)

Odpowiedz do tematu