Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozpoczeła sie u nas Ł
Autor Wiadomość
Moniś 
Moniś

Wysłany: Pon Sty 24, 2011 8:43 pm   

Ok ok. nie obrażam się wszystko gra. :grin: Może kiedyś spróbuje waszych porad wiecie ja bym chciała żeby coś leczyło mnie szybko. Ale jest ok. Życie jest jakie jest. Ale trzeba je brać jakie takie jakim jest :lol: Pozdrawiam.

joanna491 

Wysłany: Pon Sty 24, 2011 9:10 pm   

moni masz rację....Kiedyś sprobujesz moze cos Ci pomoze wreszcie kochana..Badz dobrej mysli.Jesteś młodą osoba jeszcze.Mam corke starszą od Ciebie i wiem,że człowiek szybko sie zalamuje..tym bardziej jak chorobsko dopadnie...wszystko przemija kiedys bedziesz sie z tego śmiała....i nie bierz za pochopnie wszystkiego na poważnie... :roll:

Moniś 
Moniś

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 11:16 am   

Nie załamuje się jest ok. Naprawdę robię wszystko to co wszyscy bawię się i tp. Przecież życię jest piękne przecież.... :mrgreen: A łuszczyca to tylko dodatek żeby się nam nie nudziło :lol: Pozdrawiam,

Paweł 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:07 pm   

Moniu, a ja tak sobie myślę, że wolę, żeby coś zaleczało łuszczycę wolno a skutecznie ;) Bo jak szybko to mi się od razu kojarzy, że łuszczyca wróci, jak po sterydach. Ja sobie tu jakoś radzę i to nigdy nie jest szybko to leczenie. Zawsze trza cierpliwości. Ale efekty wtedy są. Tak to już jest, że wszyscy chcą szybko. Ja się już nauczyłem, że tak się nie da. Dlatego jestem cierpliwy ;)

szater 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:13 pm   

Dlatego jestem cierpliwy ;) [/quote]

Mądry,młody,przystojny i.....wolny....chyba :brawo:

joanna491 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:18 pm   

hallo dziekuje Wam wszystkim,ze tutaj jesteście...,że dodajecie otuchy,bo kto na takie tamety ma pojecie najwieksze ,jak nie zainteresowani..pozdrawiam :smile:

joanna491 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:21 pm   

Szater tak sobie siedziałam i dumałam i poczytalam na tema t tego Kartalinu i wydumałam,ze moze zakupie go faktycznie i spróbuje go zastosować na twarz....i chyba macie rację,że te liscie zielonej herbaty działają ,bo dzisiaj nie mam na łkociach łuski i mniej czerwone... :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 1:33 pm   

dziala zielona herbata naprawde ladnie :) i to akurat na wiekszosc z tego co sie orientuje
ale po zielonej herbacie trzeba cos natluszczajacego nawilzajacego dac - u mnie sie sprawdzila masc nagietkowa

basia44 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 2:07 pm   

U mnie po zielonej herbacie było jeszcze gorzej,myślałam że się wścieknę z bólu ciekawe od czego to zależy

joanna491 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 2:11 pm   

słuchajcie czytałam o tym kasztanowcu..słyszeliscie o jego działaniu na łuszycę albo ktos z Was go probował? :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 2:43 pm   

Ja go próbowałam nigdzie natomiast nie znalazłam info że działa na łuszczyce.Z tego co czytałam hamuje działanie kwasu w skórze(hialurowego) czy coś takiego.U mnie sie sprawdził,łuszczyca zeszła choć stosowałam go na obrzęki rąk i nóg.

joanna491 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 2:52 pm   

Basiu moze warto sprobować?Ja tez mam zylaki i szczerze mowic nigdy nie probowalam tego leczyć...mam taka prace jaka mam
czesto chodzenieraz długo stoje..Jestem pielegniarką na oddziale kadiologii zylaki mam dziedziczne łuszcyce też....chciałabym jakos sobie :mrgreen: ztym pradzić...zauwazyłam ze zmiany u mnie wystepuja typowo na naczyniach krwionoscnych ...albo bardzo blisko nich to teraz tak sobie uzmysłowiłam ze tak wlasnie to wyglada moze to ma coś wspolnego z przepuszczalnoscia przez scianke naczyń krwionosnych

basia44 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 3:31 pm   

Pewnie tak zresztą maści sterydowe też osłabiają naczynka.Ja nie mam żylaków a problem z naczynkami zaczął się po sterydach nie przeszkadzało by mi to gdyby nie obrzęki i swędzenie aż do bólu,ja miałam zaatakowane ręce od dłoni aż do łokci nogi tak samo i głowa do tego obrzęki chciało mi się wyć z bólu i bezradności swojej i lekarzy.

Odpowiedz do tematu