Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca skóry głowy
Autor Wiadomość
tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:38 pm   

co do cygnoliny to niech sie szater wypowie bo ja nie jestem w temacie biegla
ale ogolnie brzmi to calkiem niezle moim zdaniem

szater 

Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:59 pm   

mateuszp1991 napisał/a:
Poczytałem troche forum i myślę żeby spróbować cygnoliny. Tylko najpierw musiałbym zlikwidować łuski maścią salicylowo-siarczaną. Pani dermatolog kazała mi jej używać tak, że jak posmaruję w piątek wieczorem to mam to zmyć w niedzielę rano. W ciągu tygodnia będę też smarował cocoisem i jak łuski znikna to zacznę stosować cygnolinę.

Kurację drożdżami też może wypróbuję

Co o tym myślicie?

przyznam szczerze bardzo mnie zastanawia fakt posmarowania mascia salicylowo-siarkowa w piatek i zmycie jej w niedziele :hmm: ....to jakis nowy trend?uwazam ze mascia powinienes smarowac 2xdziennie przez okres conajmniej 3-6 dni w zaleznosci od tego jak gruba jest łuska.Potem przechodzisz na cygnoline.Całkiem bez sensu jest smarowanie cocoisem jeżeli chcesz zastosowac cygnoline.Musisz zdecydowac sie na jedna metode albo cygnolina albo dziegcie....tych metod sie nie łaczy.Mam nadzieje ze wiedze chociaż wstepna na temat cygnoliny posiadasz...w razie czego pisz...

mateuszp1991

Wysłany: Pon Lut 21, 2011 10:12 pm   

szater napisał/a:
przyznam szczerze bardzo mnie zastanawia fakt posmarowania mascia salicylowo-siarkowa w piatek i zmycie jej w niedziele :hmm: ....to jakis nowy trend?

Tak mi kazała stosować tą maść pani dermatolog.

Mam ją zacząć stosować tak jak mówisz? Po ile godz. dziennie? (łuska jest dość gruba)

szater 

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 7:59 am   

Mati poniewaz wiele sie od wczoraj wyjasniło totez dla przyzwoitosci:masc nakładaj w piatek rano,dosmaruj wieczorem,rano umyj(sobota)nasmaruj,wieczorem w sobote dosmaruj....powinno puscic jezeli nie to w niedziele rano zrób sobie maske drozdzowa i peeling sola...po umyciu nałóż cos co masz z leków...ja proponuje cocois najpierw zamiast cygnoliny...spróbujemy powoli.

W razie potrzeby :
Metoda domowa: wziąć pół paczki drożdży, olejek rycynowy lub oliwa z oliwek, do tego kilka kropel cytryny - wszystko zmieszać do uzyskania rzadkiej papki, w takiej konsystencji troszkę gęstszej. Następnie nałożyć na skórę głowy dokładnie. Po nałożeniu na głowę założyć np. reklamówkę jednorazową i ręcznik można - żeby nie wyschło. I tak ze dwie godziny pochodzić z tym. Następnie zmyć i można też zrobić piling z soli na głowę (uwaga na oczy). Papka z drożdży genialnie likwiduje łuskę i łagodzi stan zapalny.

Teraz chłopie działaj.... :brawo:

ewa49 

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 12:47 pm   

Moze to niezbyt "zdrowe" dla wlosow ale ja smaruje luszczyce na glowie cygnoliną o,75 .. Wlosy jak byly tak sa...zadnych negatywnych oznak nie bylo.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 2:38 pm   

Witaj Ewa :D Tak, tylko nie zapominaj, że Ty cygnoliną bawisz się już jakiś czas. A tu mamy do czynienia ze "stażystą", o cygnolinie, to on dopiero...... czytał.

W całej rozciągłości popieram Szater :mrgreen: :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 4:04 pm   

Heniu no tak...mnie wyjatkowo cygnolina odpowiada .Napisalam swoje zdanie ,bo byc moze komus tez bedzie "pasowac". Zreszta ja za bardzo na innych medykamentach sie nie znam...na szczescie . Pozdrawiam :grin:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 6:22 pm   

ha haa..ewuniu..nie ma to jak od czasu do czasu poleczymy sie zubroweczka..prawda? :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 9:01 pm   

alez oczywiscie, bez zubroweczki tez sie nie obedzie :grin:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 9:48 pm   

Żubróweczka z soczkiem jabłkowym, w sensie szarlotka :>

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 10:24 pm   

no to musze dojsc do ladu z ta slaska wiedzma..i bierzemy sie do roboty..zubroweczka gwarantowana :mrgreen:

michar 

Wysłany: Wto Mar 01, 2011 10:11 am   

szater - wszystko się zgadza, że po papce schodzi łuska :) ale co dalej można zastosować oprócz cygnoliny :roll: ?? proszę o jakieś podpowiedzi :hmm:

szater 

Wysłany: Wto Mar 01, 2011 11:44 am   

....w polskiej aptece z dziegci dostaniesz Cocois, z Angli sprowadzaja Exorex....można tez zastosowac sprawdzony dermokosmetych Biokartalen(poczytaj na forum w dziale REKLAMA-¤ Krem KARTALIN - nowość!)Kartalin to stara nazwa obecnego Biokartalenu-mozesz wejsc na strone www.bioarp.pl....tyle na poczatek...w razie czego pytaj... :mrgreen:

michar 

Wysłany: Sro Mar 02, 2011 1:54 pm   

No i właśnie zrobiłem zakupy :mrgreen: :

BIOCARTALEN
Szampon dziegciowy - tradycyjny 300 ml
Mydło dziegciowe - twarde 140 g
Herbatka ekologiczna - ziele uczepu

około 150 zł za wszystko :razz:

mam nadzieje, że dostawa do poniedziałku-wtorku dotrze i będę mógł zacząć kurację :smile: oby była skuteczna choć trochę :!: bo ta skorupa na głowie już mnie denerwuje :twisted:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 02, 2011 2:22 pm   

Zapasy zacne :mrgreen: Teraz tylko.... do roboty :brawo: Powodzenia

Odpowiedz do tematu