Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a białko.
Autor Wiadomość
foytek 

Wysłany: Wto Sie 03, 2010 9:51 pm   Łuszczyca a białko.

Czy ktoś się orientuje jak wpływa białko na pojawienie się nowych plamek??
Do tej pory pokazało mi się kilkanaście plamek, po stwierdzeniu u mnie tej choroby stosowałem sterydy (niewiedza) po jakimś czasie odstawiłem wszystkie leki nie smarując niczym, a ze pogoda piękna troszkę się człowiek opalił a plamki same zniknęły praktycznie wszystkie, zostały tylko na nodze te którym nawet sterydy nie dawały rady :( ale o dziwo parę dni temu zauważyłem ze nawet te plamki zrobiły się bledsze i jakby się zaleczyły.
Moje pytanie o białko ponieważ chodzę na siłownię a jak wiadomo białko troszkę pomaga, a nie wiem jak wpływa na pojawienie się nowych wysypów.

Paweł 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 11:50 am   

Z tego co czytałem tu na forum to niektórzy stosują serwatkę (a wiadomo, że jest w niej masa białka). I podobno pomaga to w leczeniu łuszczycy. Sam próbowałem, ale przez krótki okres czasu, więc nie mogę nic więcej powiedzieć.

Piotr79 

Wysłany: Sob Lut 12, 2011 7:07 pm   Re: Łuszczyca a białko.

foytek napisał/a:
Czy ktoś się orientuje jak wpływa białko na pojawienie się nowych plamek??
Do tej pory pokazało mi się kilkanaście plamek, po stwierdzeniu u mnie tej choroby stosowałem sterydy (niewiedza) po jakimś czasie odstawiłem wszystkie leki nie smarując niczym, a ze pogoda piękna troszkę się człowiek opalił a plamki same zniknęły praktycznie wszystkie, zostały tylko na nodze te którym nawet sterydy nie dawały rady :( ale o dziwo parę dni temu zauważyłem ze nawet te plamki zrobiły się bledsze i jakby się zaleczyły.
Moje pytanie o białko ponieważ chodzę na siłownię a jak wiadomo białko troszkę pomaga, a nie wiem jak wpływa na pojawienie się nowych wysypów.

Potwierdzam. Sam trenuje na siłowni i używałem koncentratu serwatki Ostrowia WPC 80 i to białko przyczyniło się po części do tego, że pozbyłem się ponad 90 % plam łuszczycowych.

mandarynka 

Wysłany: Nie Lut 27, 2011 1:31 pm   

Ostatnio czytałam że mleko wpływa baaaaardzo negatywnie na ł.i żeby pic mleko sojowe.Czy ktos wie czy to prawda? Pisze tutaj,bo troche podobny temat. :wink:

szater 

Wysłany: Pon Lut 28, 2011 8:40 pm   

...zawsze jest tak ze jednemu szkodzi żona innemu tesciowa....kocham mleko i ...powiem szczerze niespecjalnie widziałam róznice po odstawieniu go w ramach eksperymentu....jak to przy łuszczycy na każdego co innego działa...sama musisz wypróbowac...

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 28, 2011 11:43 pm   

krysiu..podawaj konkretne wiadomosci i nie wprowadzaj ludzi w blad..ani tesciowa ani zona nie szkodza w pojedynczym stosowaniu..dopiero gdy zabierzemy sie za obie.,.to to juz jest zabojcza mieszanka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szater 

Wysłany: Wto Mar 01, 2011 7:46 am   

...czasem zdarza sie ze obie sa toksyczne....i tu już sie sprawdza teoria dziedziczenia... :twisted:

Odpowiedz do tematu