Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 10:26 pm
Agusek i tak masz siłę to wszystko znosić, podziwiam, ja ostatnio z nerwów zaczęłam chudnąć, bo nie mam nieraz siły jeść, jak mi mała zaczyna buczeć, bo się nie chce myć, a tu trzeba, smarować, Twoje dziecko i tak jest dzielne
wogóle dobrze, że można chociaż się tutaj wyżalić,
gdzieś czytałam, że po chemii pomagały te kosmetyki w "odbudowie" włosów, ja miałam do włosów blond i fajna była, teraz chciałam do włosów słabych ze skłonnością do wypadania i czekam na saszetki, aby spróbować,
taka saszetka mnie starczała na 3 razy, włosy miałam , jak na zdjęciu, bo teraz mam nieco krótsze do brody
jak zobaczę się z moją ciocią to spytam, co ona używa, bo jej też strasznie włosy wychodzą po chemii i się leczy
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 7:54 am
Agusek ...cała nocka do tyłu....zaraz sobie łeb połamie...kiedy ty na wizyte jedziesz...kurcze moze trzeba konsultacje ....moze zrób tak jak lenka i pisz do różnych lekarzy specjalistów historie leczenia Ali ze zdjeciami...moze jak raz gdzies sie uda...a ten krajowy konsultant...to u niego próbowaliscie?
taaa, a propos krajowego konsultanta to znalazłam multum opinii wręcz przeciwnych, niż Lenka
na zasadzie: 5 minut, 200 zł, pytań nie zadawać bo on jest profesor i wie co robi, należy smarować, sterydem a jakże
Odwiedziłyśmy milion lekarzy, i już mam dość wydawania pieniędzy a co ważniejsze - szarpania dziecka do kolejnych i kolejnych medyków... nie tędy droda.. zaufałam rybnikowej, zobaczymy co powie. Prędzej się będę dobijać do tej lekarki z Augustowa, której się udało siedmiolatkę biologicznie na NFZ leczyć choćbym się miała przeprowadzić...
wizyta w Rybniku jest w piątek o 19.00... paluchy są w okropnym stanie paznokieć w prawym paluchy tak się rusza, że sama bym go ściągnęła, palcami
Co do neotigasonu a i w innych cieżkich przypadkach też może pomóc
Odstawcie z diety wszystkie czerwone mięsa, pieczywo robione na drożdżach, szpinak, rośl. strączkowe,
Przerzućcie dzieciaki na zielone warzywa + seler, pietruszka, ogórek.
+ kasze
Duzo wody rozlozonej na caly dzień...
Jeśli sie poprawi po 3 tygodniach tzn ze neotigason wchodzi w reakcje z jednym z alkoholi powstajacych w wyniku zaburzenia w skórze. W wyniku tej reakcji powstaje bardzo toksyczny związek chemiczny.
Alkohol powstaje samoistnie w wyniku zaburzeń...
Może to być przyczyną wypadania włosów.
Dodatkowo witamina B complex ..
ograniczyc tluste potrawy oraz cukier.
Mleko 0,5 procenta
zupy w formie kremow bez miesa
soki warzywne , owocowe nieslodzone
chude sery
ciasteczka dla diabetykow
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 10:28 am
Agusek ja też o tym krajowym konsultancie znalazłam sporo negatywów i stąd nawet się nie kontaktowałam tam
a wczoraj, że pokończyły mi się maści, a nowe odbiorę dzisiaj, , tzn mam lorinden A, ale jemu już powiedziałam "do widzenia"i go nie użyję, posmarowałam Dominice te rany olejkiem z gliceryny z apteki, a rano mąż do mnie, :" smarowałaś tymi nowymi maściami, bo takie ładne plamy się zrobiły" ja na to :" tak , zwykłą zakupioną wczoraj z apteki czystą gliceryną", która swoją drogą pomogła na moje spierzchnięte ręce
Agusek Tobie i Ali to nagrodę nobla za to cierpienie, jak o niej czytam to mi się łzy w oczach pokazują, że tak małe dziecko tak dzielne potrafi być, przecież na pewno chciałaby mieć piękne warkocze, kucyki, trzymajcie się ciepło i będziemy się modlić za was
napisz mi coś o tej pani, jakiś namiar, stronę, co leczy biologicznie,
widzę, że jak sobie poczytałam u łuszczycy, leczeniu, tu i ówdzie, to nawet lekarz inaczej rozmawia,
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 10:57 am
a czemu jak skończy 15 lat
Agusek, bo tak myślę i jeszcze raz czytałam Twoją historię, napisz mi proszę, jaką cygnolinę stosowałyście i jak się objawiało to uczulenie, zaraz coś było widać na początku stosowania, myślę o mojej , bo wszystko z początku podobnie się zaczyna, też kilka wykwitów, tez na początku te same leki, aż mnie strach ogarnął
pisałaś na początku tematu że smarowałaś dziegciem, co to było -cocois ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum