Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
serwatka
Autor Wiadomość
EWaa

Wysłany: Pią Lis 03, 2006 4:45 pm   

aha , skora odnawia sie co ok 4-6 tyg takze musisz poczekać

Ania:) 

Wysłany: Czw Lis 09, 2006 6:36 pm   

Witam:)
Jeżeli chodzi o serwatkę to piłam ją w czerwcu.Nie wiem mówiąc szczerze czy to serwatka czy zmieniona maść ale pomogło!Wakacje miałam super bo tylko z kilkoma malutkimi plamkami.Wakacje się skończyły i moje czyste ciałko też;/No ale walcze dalej:)
Chciałam tylko przestrzec przed jedną rzeczą!!!Trzeba uważać z serwatką bo ona dość skutecznie przeczyszcza organizm...U mnie skończyło się to nie za dobrze bo byłam w trakcie przyjmowania antybiotyku, który serwatka wypłukiwała doszczętnie.Więc uważajcie z tą serwatką:)Tak sobie myślę, że najlepiej pić rano wtedy nie powinno być szkód:)
A ja jak w końcu się zbiorę po zsiadłe mleko do sklepu to wracam do picia serwatki:)
Uff ale się rozpisałam:)
pozdrawiam:)

ines 

Wysłany: Sro Lis 29, 2006 8:38 pm   

Teraz jestem z cała pewnoscia przekonana ze serwatka wspomaga mocno leczenie ł. :/ po odstawieniu po jakis 4 tygodniach wysyp był duzo wiekszy :( a powrót do picia serwateczki jednak widoczny wiadomo ze to nie jest tak ze ktos pije i nagle cud ale pomaga i w dodatku jest zdrowa i pomocno przy innych schorzeniach :D

To Ja

Wysłany: Pon Sty 08, 2007 5:31 pm   

Z tego co tutaj przeczytalam wynika, ze musze sprobowac tej paćki... Babcia mojej kolezanki robi sery, wiec serwatke mam juz zalatwiona :wink: Chociaz z moja "specyficzna" skora nie nigdy nic nie wiadomo... Nie licze na duzo, ale sprobowac nie zaszkodzi...

To Ja

Wysłany: Wto Sty 09, 2007 3:07 pm   

No! Serwatke juz mam i czekam az mi sie schlodzi :wink:

krolik

Wysłany: Sro Sty 31, 2007 10:49 pm   

ja od jutra zaczynam testy ;D

krolik

Wysłany: Czw Lut 01, 2007 4:05 pm   

no pierwsza dawke 0.5 litra mam za soba hehehe nawet nie bylo tak zle :D

krolik

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 2:43 pm   

:) Ja juz wychalem tego prawie 4 litry ... Troche to nie dobre ale trzba sobie radzic ... Ja wycigam to zimne z lodowki leje szklanke zatykam sobie nos pije pozniej przpijam sokiem odtykam nos i nawet nie jest tak zle :D . Nie pomaga mi to jak co poniektorym ale efekty jakies sa jeszcze mam zamiar tego wypic jakies 15 litrow i napisze jak to na mnie podzialalo...

To Ja

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 6:44 pm   

Po trzech dniach picia serwatki mialam okropne zatrucie! Dla mnie picie tego to okropna meczarnia. Juz wole gorzkie zielska... Dalam sobie spokoj ale szkoda skoro podobno pomaga. Moze niedlugo sprobuje znowu.

Dream Catcher

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 8:04 pm   

Mimo, że nie jestem w aż takiej potrzebie zapobiegania łuszczycy teraz to lepiej dmuchać na zimne niż na gorące, right? dlatego jutro zacznę swoja przygodę z serwatką, oczywiście zakładając, że ją znajdę gdzieś do kupienia, ale jak coś mama ma znajomą pracującą w mleczarni.

Nakatomi

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 6:04 pm   

piłam piłam pomagało ale brak cierpliwości i czasu

Martek

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 12:20 pm   

Witam.
Moj chlopak ma luszczyce od jakiegos juz czasu, chce mu pomoc bo widze ze sie meczy (drapanie, po ktorym sypie sie z niego skora). Ma problem glownie na piszczelach i w glowie. Chcialabym sie dowiedziec gdzie w Warszawie mozna kupic serwatke, i jaki jej rodzaj trzeba kupowac.
Pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 3:25 pm   

najprościej serwatke zrobic samemu z mleka 3.2%

Martek

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 6:28 pm   

a mozesz mi podpowiedziec jak mam to robic? i przypuszczam, ze nie moze to byc mleko z kartonu bo takie tylko gorzknieje jak dlugo stoi... nie ma na rynku gotowej serwatki?

nutka 

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 6:50 pm   

Możesz spróbować w sklepie ze zdrową żywnością w Ursusie na ul. Rakietników 23, tam podobno na zamówienie mogliby sprowadzać serwatkę spożywczą do sklepu - oto numer: 867-63-65 lub 509-624-552. Ja osobiście zamawiałam na bazarku u pana, który posiada krowy :) Jeśli masz gdzieś w pobliżu bazar to spróbuj poszukać kogoś np. z twarogiem, bo gdzie twaróg tam i serwatka ;)

Odpowiedz do tematu