Kupiłam masło shea w zeszłym roku, ze sklepu www.bliskonatury.pl. Jestem bardzo zadowolona. Kosztowało niewiele, teraz za 50g. 5zł. Jest bardzo wydajne, trzeba chwilę rozgrzać w ręku, żeby rozsmarować. Uzywałam go jako filtru słonecznego, długo trzyma się na skórze, super natłuszcza. Miałam 100% masło bez dodatków, tylko nie wiem czy było rafinowane, czy nie. Polecam
o ile wiem w szamponach i mydłach sa używane substancje pieniące np. dobre prawdziwe mydło naturalne tak mocno sie nie pieni a tak samo dobrze myje, przyjęło sie powszechnie ze szampon który sie ekstra pieni to dobry szampon ale to nie prawda bo może i dobrze wymyje głowę ale jak wspominała Aga jest tam pełno detergentów i parabenów, które sa najgorszymi i najtańszymi chemikaliami.
Zajrzyjcie do łazienki i zobaczcie skład 1wszego lepszego kosmetyku na 99% mogę wam powiedzieć ze 1wszym składnikiem bd WODA a drugim SLS czyli sodium lauryl sulfate bądź inne odmiany tego detergentu.
ja np myje się mydłem glicerynowym akurat mydełka maja ciut sls zeby nadać konsystencje glicerynie i trzymać to wszystko w "kupie"
polecam super skóra po kąpieli, potem balsamik i lulu
_________________ Mów mi sebeek
Otworzę plażę łuszczyków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum