Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 1:56 pm
Spokojnie sol to sol...,nic ci sie nie stanie,łuska po kazdej soli dobrze schodzi ...pamietaj tylko po kapieli oplucz cialo i oliwke lub balsam zastosuj...
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
To jest ta sól http://www.bingo.net.pl/s...cami-p-235.html
Czyli rozumiem, że nie ważne, czy do stóp, czy do ciała, to będzie tak samo działać.
Na wiaderku jest napisane, aby użyć 150g na 4l wody.
To ile powinienem tego dać na całą wannę? 500g wystarczy?
Ta firma ma jeszcze sól z morza martwego. Jest sens kupować taką sól, czy po tej co mam będzie podobny efekt?
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 6:50 pm
....im wieksze zasolenie tym efekt lepszy.....
dobrze też działa zwykla sól bochenska :mrgreen:sprawdz najpierw jakie dzialanie ma na twoja skore zwykła sól zanim wydasz kupe kasy na jakies specyfiki.Prawdziwa sol z MM jest bardzo droga i nie wiem czy stac cie bedzie na"wpuszczanie " w kanal tyle kasy
Znam przypadek kolegi ktory ma w piwnicy wanne napelniona woda z sola z morza martwego...bardzo silna solanke ale on chodzi sie tam moczyc...juz po zwykłej kapieli i tej wody nie wylewa,używa wielokrotnie.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
pracowalem pol roku w firmie oferującej kosmetyki naturalne ze względów ze mam prysznic sól do kąpieli używałem sporadycznie u rodziców bo maja wannę fajny efekt po kąpieli
ale trzeba sie nawilżyć, sól fajnie odkaża skórę i wyciąga toksyny używałem oczywiście soli firmy dla której pracowałem
"KANU Kosmetyki naturalne"
_________________ Mów mi sebeek
Otworzę plażę łuszczyków
Tę sól na stopy mam za niewielką cenę w porównaniu z kwotą sklepową. Także cieszę się, że mogę jej użyć do kąpieli. Oby podziałała
Na pewno sprawdzę jeszcze jakieś tańsze, np. sól bocheńską, zanim zdecyduję się na droższe specyfiki.
A jak to jest z solą z Morza Martwego? Gdzie najlepiej kupić, żeby mieć pewność, że to prawdziwa sól?
Miał ktoś może styczność z solą z Morza Martwego z firmy Bingo? Kosztuje nawet nie tak dużo, bo 150 zł za 25 kg, ale nie wiem, czy to jest prawdziwa sól, czy pic na wodę. Jeszcze widzę po aukcjach, że są sole zwykłe i karnalitowe. Ale to też nie wiem, czy będzie jakaś różnica.
Wiek: 43 Dołączyła: 24 Mar 2011 Posty: 16 Skąd: Nowa Ruda
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 8:56 am
Hej a ja polecam sól z morza m. z bardzo dobrej renomowanej firmy Belle Mud&Salt LLtd Izrael Sea of spa mam w domu z magnezem i jestem bardzo zadowolona.w workach tez posiadaja ale ja nie brałam polski dystrybutor to PUH TMB z Kłodzka wiem że zabiegi na ich kosmetykach i na ich błocie sa przeprowadzane w Polanicy Zdrój na dolnym sląsku w wielkiej pieniawie oraz w większej częsci polskich uzdrowiska i senatoriach..wiec napewno asortyment jest pierwsza klasa:)) i z tego co moge ci doradziec to zajrzyj na ich stronke albo na emaila i popros o próbki kremów o dawnej nazwie psoherba to napewno ci wyslą ,polecam szampon też Ja z moim bratem jestesmy murem dla tych kosmetyków bo akurat na niego podziałały wiadomo jako coś dodatkowego,lepsze to niż w oleju roślinnym sie moczyć np.heheh albo sterydy w siebie na dzień dobry pchać.pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum