Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
solarium
Autor Wiadomość
Revitol_pl

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 7:25 pm   

Trzeba samemu spróbowac,mi też słońce nie pomogło wiec na solarium nie chodziłem bo wyszedłem z reguły że jak słońce nie dało rady to solarium tym bardziej.

kasia1508 

Wysłany: Czw Maj 20, 2010 1:43 am   

Na jak długo chodzić?? 2-3 minuty wystarczą na początek?? :)

Pozdrawiam cieplutko :)

ju... 

Wysłany: Czw Maj 20, 2010 8:57 pm   

na mnie solarka i slonce dziala suoer!!!leze na poczatku po 5 min pozniej wiecej....moglo by w koncu przestac padac i wyjsc sloneczko czlowiek by troche sobie powypalal to.....

Paweł 

Wysłany: Pią Maj 21, 2010 11:55 am   

Ja jeszcze w zeszłym roku chodziłem nawet na 15 minut. Paliło jak cholera, ale nie od naświetleń... tylko te łóżko plastikowe takie nagrzane, że parzyło w skórę. Generalnie teraz max na 10 minut chodzę i jest optymalnie. Na początek zawsze ze 2-3 razy po 5 minut chodzę, żeby się nie spalić i nie stękać.

A pogoda u mnie od wczoraj całkiem fajna i cieplutko jest :D

ju... 

Wysłany: Pią Maj 21, 2010 4:42 pm   

najlepiej jest isc zaraz jak po otwarciu bo to lozko nie jest jeszcze takie nagrzane....dzisiaj na sloneczku sie posmazylam troche bo pogoda byla super!!! :smile:

kasia1508 

Wysłany: Sob Maj 22, 2010 12:29 am   

U mnie też pogoda była słoneczna i mam nadzieję że taka pozostanie. Naturalnego ciepła nigdy za wiele, naładujemy sobie baterie :)

Troszkę się smażyłam. Słońce zadziałało chyba pozytywnie. Będę korzystać w każdym bądź razie z jego uroków póki prognozy są sprzyjające.

Wszystkim życzę wysokich temperatur i jak najwięcej przebywania na słoneczku :cool:

ju... 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:30 am   

no wcoraj czlowiek troche poprazyl sie troche na sloncu i juz widac efekty :grin:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pią Lut 11, 2011 11:11 pm   

Mnie solarium pomaga. ALE pan doktÓr powiedział, że mogę nabawić się raka skóry, bo osoby z łuszczycą są bardziej narażone czym szczerze mówiąc mnie zszokował.

A odkryłam niedawno: TAM TAM TAM tAAAAAAAAAAAAAM:

http://poznan.olx.pl/sprz...eta-iid-6005544

Nie sugerujcie się ceną, bo widziałam takie samo za 300 zł. Moja bratowa używa do twarzy. Osobiście używałam kilka razy w trakcie pobytu u brata i faktycznie, działa. Niestety jest ciut przymałe... Na łydki się sprawdziło. :)

Coccinella 
:)

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 4:16 pm   

Wczoraj byłam w solarium i zobaczymy czy i mi pomoże :hmm: Dziś okolice łokci mam jakby lepsze, a na nogach więcej kropeczek. Czy i u was kopki są poczatkowo jakby czerwieńsze :?: przez jaki czas chodzicie i co ile dni :?:

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 7:22 pm   

Ja chodzę czasami. Jak mam okazję.

Paweł 

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 11:49 am   

Pierwsza wizyta na solarce to zwykle czerwieńsze też mam zmiany i nawet takie obwódki naokoło z normalnej skóry, jeśli się nie wybalsamuję..

madera 
madera

Wysłany: Sro Maj 04, 2011 10:35 am   

A ja mam pytanie, jeśli już takie padło to przepraszam za nieuwagę. Smaruję się cygnoliną, chodziłam na lampy TLO1 (20razy),ale już skończyłam. Myślicie, że mogłabym zacząć chodzić na solarium? Widziałam dużą poprawę po lampach, dlatego przed wakacjami chciałabym kilka razy pochodzić...Z góry dziękuję za odpowiedź !

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 04, 2011 8:34 pm   

Beata napisała mi:"można ale lepiej troszkę odczekać, żeby skóra mogła odpocząć" Pisze za nią, bo garści ma nieczynne :wink: Madera, odpoczęłaś po tych lampach, to dawaj na solarkę :banan:

madera 
madera

Wysłany: Sro Maj 04, 2011 9:53 pm   

na lampy już nie chodzę 3 tygodnie..a cygnoliną smaruję się po krótkiej przerwie, gdyż w kilku miejscach mnie wysypało na nowo, chyba nie ma przeciwwskazań, żeby chodzić na solarkę jeśli się stosuję cygnolinę ? zwłaszcza, że wcześniej łaczyłam cygnusię z TLO1..

Odpowiedz do tematu