Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 8:44 pm
Agus posmarowałam jej tym kremem Eubos i po chwili skakała bo ja szczypało piekło, krzyczała boli, wiec zmylam i posmarowałam maścią rumiankowa, wydaje mi sie ze mocznik działa na nią drażniąco, bo tj kolejna rzecz do skory z mocznikiem, którą nie można ja posmarować. Zobaczymy ten krem dermorevital ma ciekawy skład bez mocznika , parabenow
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Mnie po mocznikowej robiła się skorupa na rękach którą obcinałam cążkami bo niczym nie mogłam tego zmiękczyć a miałam najsłabsze stężenie jakie może być
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 8:59 am
nie mam doswiadczenia z ta mocznikowa ale gdy zastosowałam balsam z 5% mocznikiem to było super...mozna dostac cos wyzszego %? z tego co sie orientuje to jak szczypie to napewno uczulenie na składnik jakis....Basia dlaczego powstała taka skorupa?mocznik z tego co sie orientuje wiaże wode i dlatego naskórek nie wysycha...to jak to sie u ciebie stało?
Aga zapodaj jakis dobry składzik na te masc mocznikowa(cos takiego co sama sprawdziłas-różnych niedziałających już troszke mam
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Na to pytanie nawet lekarz nie umiał mi udzielić odpowiedzi a fakt jest taki ze po każdym zastosowaniu mocznikowej robiła się taka sama skorupa.A może dlatego że skóra jest bardzo odwodniona.
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 9:16 am
maść z mocznikiem jaka dostałam z Katowic
Urea puroe czy jakos tak
Ac.salicylici 5,0
vaselini ad 100
sprawdziłam i jak stosuje maść mocznikowa to ja jak pisałam wyżej boli, piecze, szczypie, tak mi mówi i chce to jak najszybciej wytrzeć ze zmian
maść którą mam na łuskę - siarczanowa tj Ac, salici, sulfur 5,0, vaselini - nic się nie dzieje po niej, nie szczypie,wiec wychodzi na to ze coś nie tak robi mocznik, a nie salicyl,
zobaczymy co mi jutro podeśle ta pani
najciekawsze ze smaruje ja maścią rumiankowa i nagietkowa naprzemiennie i nic po niej jej nie jest choć często te maści uczulają dzieci , choć jak ja mam sucha skore na twarzy i osmaruje kremem z mocznikiem to mnie pali ze tez zmywam od razu i natłuszczam, wiec moze tu jest podobnie
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Aga zapodaj jakis dobry składzik na te masc mocznikowa(cos takiego co sama sprawdziłas-różnych niedziałających już troszke mam
Szater - to nie jest maśc tylko balsam do ciała. Ten co ja używam - EUBOS - ma 3% mocznika, ale jest też balsam z 10% mocznikiem. Ja po raz pierwszy przeczytałam o tej serii EUBOS UREA na forum wizaz.pl - w ogóle polecam tam forum "Biochemia kosmetyczna". Pierwszy raz zamawiałam to w niemieckiej aptece internetowe, ale tam jest droga przesyłka. Teraz udało mi sie znależc apteke w Łodzi, która sprzedaje ta markę i zamówiłam z tej serii znowu balsam i mleczko pod prysznic, a także krem do stóp z 10% mocznikiem.
Także, jak pisałam już wczesniej, ja na sobie sprawdziłam niewiele, tym bardziej, że łuszyce mam tylko na głowie póki co... Natomiast na zmiany atopiczne w moich łokciach ten balsam działa super.
Lenka na mnie mocznik tez zle wplywa nie mowie juz o masciach ale nawet zwykly balsam z mocznikiem powoduje pieczenie i zaczerwienienie.
ja niezle sie podleczylam mascia z witamina D3 (Dovonex) i owijaniem sie folia spozywcza na noc. zostalo mi jesdnak sporo drobnych krostek,ktore za chiny nie chcialy zejsc.
mieszkam w irlandii wiec zdecydowalam sie na czesto omawiany na forach Exorex lotion.
musze powiedziec, ze reakcja skory jest taka jak po sterydach- w kilka dni wszystko znika no i to naturalny specyfik, wiec nie jest bardzo szkodliwy.
do tego przyjemnie sie go stosuje, moge smarowac cale cialo, bez wysuszania zdrowej skory. przy tych drobnych krostkach musialabym spedzic caly dzien na smarowaniu kazdej z osobna
za miesiac bede w pl, wiec moglabym ci przywiezc buteleczke dla Domi, lub nawet wyslac teraz.
jedynie co odstrasza, to cena Exorexu za butelke 100ml zaplacilam 25 euro, 250 ml 49 euro. swoja droga ciekawi mnie jak to mozliwe, ze maja tak niskie ceny na allegro, skoro w tutejszych aptekach jest tak drogo
na preparacie pisze tylko, zeby u dzieci ponizej 12 roku zycia rozcienczyc go troche woda bo ma wysokie stezenie, az 5%
chyba, ze do tego czasu ja sie wylecze i zostanie mi troche to oddam Ci reszte na sprobowanie. na jej zmiany nie trzeba bedzie duzo lotionu, bo jest bardzo wydajny.
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 2:18 pm
Lizi dzięki mam na allegro już zapisana stronkę z tym exorexem i jestem już bardziej przekonana do jego kupna co na dniach uczynię , mojej ta maść z D3 tez pomagała, ale jest na receptę, wiec może macie podobne reakcje na kosmetyki, bo na mocznik tez źle reagowałaś , wiec tym bardziej spróbuje go i zakupie na allegro , jak tylko zobaczę co mi jutro ta pani pokaże
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 7:05 pm
Lena kurcze radziłabym wziąć troszkę na wstrzymanie. Rozważ, wydasz sporą kasę na coś, co wcale nie musi u małej zadziałać. Jak chcesz spróbować tych dziegci, radziłabym cocois, ta sama zasada działania-smoła węglowa i jest dużo tańszy. Wypróbuj i potem szalej ewentualnie. Leczenie dziegciami trwa długo i nie u wszystkich się sprawdza.
Lizi jestem zszokowana i tym, jak to u ciebie zadziałało i cenami, które podajesz. Dzisiejsze notowania na ebayu http://shop.ebay.co.uk/i....All-Categories.
Exorex z 5% zawartością smoły, to nowość.
O ile mi wiadomo, exorex w angielskich aptekach jest bardzo tani na receptę, stąd takie ceny na naszym allegro . Pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 7:24 pm
Lenka zgadzam sie z Henia spokojnie...najpierw spróbuj Cocois...poszukam tez składu masci podobnej do Delataru robionej i tanszej niż EXsorex...ceny podane przez kolezanke powaliły mnie...EXSOREX na recepte w Anglii-11 funtów,szampon cos koło 13 funtów...dla uprawnionych 9funtów...mysle ze sprowadzic docelowo tez mozna...z niemieckich aptek tak sciagamy....ale wiadomo co kraj to obyczaj....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 8:49 pm
ja na allegro znalazłam 100g krem za 35 zł, ale jeszcze czekam na to co mi jutro pani powie, na cocois potrzebna jest recepta, ale jeszcze zobaczę z linku który mi dala Henia
narazie słoma się grzeje i zaraz się kapiemy
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:01 pm
Dobrze żeś do tej słomy się przekonała
Co do tej oferty z allegro- przyjrzyj się jej dokładnie. To ma być lotion i koniecznie sprawdź czy jest tam w składzie smoła, bo ona najważniejsza. I nie kupuj żadnych kremików tam, nie sprawdzają się, szkoda kaski.
hehe wyobrazcie sobie, jak mnie te ceny powalily tym bardziej, ze mialam recepte i bylam nastawiona, ze bedzie za free. okazalo sie, ze nie jest reundowana w irlandii.
co do 5% zawartosci dziegciu, to nie wiem czy to taka nowosc, bo na opakowaniu jest napisane, ze NAZWA produktu zostala zmieniona z Exorex 1% na Exorex 5%. babka w aptece mowila, ze sklad jest dokladnie ten sam
kiedys stosowalam delatar i w ogole mi nie pomogl, dlatego tez nie nastawialam sie, ze tym razem dziegcie zadzialaja
oczywiscie mimo obecnego entuzjazmu nie nastawiam sie jeszcze, ze uda mi sie pozbyc tego dzidostwa.
za wiele juz mialam doczynienia z cudownymi specyfikami
jesli jednak Exorex dalej bedzie dzialal tak jak przez pierwszy tydzien, potwierdzi sie teoria reklam z allegro 'pozbadz sie luszczycy w 3 tygodnie'
wiecie moze po jakim czasie mozna sie opalac po Eorex'ie?
pozdrawiam wszystkich!
ps. lenka dopiero doczytalam.... kremik niestety nie pomoze... musi to byc lotion. krem jest dodatkiem do kuracji, ale wlasciwie mozna sie bez niego obyc. ma on tylko nawilzyc skore po lotionie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum