Skoro jesteśmy tutaj anonimowi to proszę napisz co sama masz , w tedy będę mógł coś doradzić co robiłem , robię na tym etapie . Zaleczony to gładka skóra , ale czasami czerwonawa gdy się jakoś podrażni . Jest to stan chwilowy , który daję komfort psychiczny ... zaleczona dlatego , że ciągle coś z nią robię kilka razy dziennie i to mi sprawia wiele trudności , bo jestem człowiekiem ambitnym .. wszędzie chciałbym być itp . a tak niema hop siup , trzeba codziennie sobie organizować dzień , przygotowywać się do spotkań z wyprzedzeniem tygodniowym haha i takie tam , ale trzymam fason .
szater nie prywatnie ... mało $ oddałem złodziejom Sam tego nie załatwiam ,ale wiem ,ze w wielu woj leczenie jest refundowane bezpośrednio z powodu łuszczycy .
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 1:18 pm
sorry Winnetou....farmazony opowiadasz..... aby dostac sie na bioologiczne trzeba zmiescic sie w programie,zmiescic sie w konkretnych wymogach dotyczacych wyników i calej kupie czynników....spełniac trzeba naprawde ostre kryteria....troszke siedzimy w leczeniu biologicznym....ja np.nie dostałam sie z powodu ogolnego stanu zdrowia...nie jest tak prosto sie zakwalifikowac...trzeba miec cięzka lub srednia postac łuszczycy....nie reagujaca na MTX i cyklosporyne....silna stawowke i zdrowa watrobe...co przy w/w lekach graniczy z cudem....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Moje Drogie Panie trzeba wyrzucić do kosza wszelkie lekki na sterydach , wykupić karnet na solarium , co 2 dni się na nie przejść na 2-3 minuty , ale na początek można na 5 minut minut co 3 dni (przez krotki okres bo to wysusza skórę ,ale totalnie pomaga w połączeniu z kremem pozbyć się pancerza . Codziennie rano , wieczorem a najlepiej przez cały dzień mieć nawilżoną skórę kremem lub maścią , ale przebadaną dermatologicznie , bezzapachową taką raczej . Skóra się z czasem robi gładka, ta okropna czerwień znika . W między czasie popytać się czy gdzieś w okolicy nie robią naświetlania lampami .
Głowa ... ściąć włosy jakaś fajna czapka i przez 3-4 tygodnie solarium , albo naświetlanie i maści , kremy , jak już wszystko w miarę robi się w pożytku to krótka fryzura i tak od początku , ale się żyje jakoś
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 1:49 pm
Radku cos ty sie tej solarki tak uczepił?wiele jest tu osob które niestety po słoneczku wieksze wysypy maja tak ze solarka odpada...ja tez wole nature i słonko...solarka+rózowe ciszki+białe buciki=plastik
Jako Stowarzyszenie Ludzi Chorych na Łuszczyce( ajestem członkiem) bardzo walczylismy o leczenie biologiczne i....mamy informacje z pierwszej reki co ,gdzie i jak w kazdym woj.
Mielismy nawet taka mozliwosc ze załatwialismy leczenie poprzez kolezanke biedronke...tak ze my tutaj na bardzo biezaco jestesmy z biologicznym
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Solarium to nie słońce ... tu chodzi o naświetlenie się a nie opalenie , solarium mi pomaga tak samo jak moim znajomym , którzy mi to polecili . Spróbowałem tak zaleczyć tą chorobę 1 raz po radzie od dermatologa .... powtarzam smażenie się na słońcu nic nie daje , oprócz jeszcze większego wysypu, zresztą jak ktoś przez kila godzin leży na słońcu i wysusza sobie skórę to ja się nie dziwię .
Dalej te leczenie biologiczne , przecież z tego co ja wiem to nie jest jeden lek... chyba i są rożne programy prowadzone ja nie mówię o tym 1000 ludzi refundowanych w tym roku podajże , może moje leczenie będzie na czymś innym polegało.. zobaczymy.Zresztą ja nie lubię zgłębiać tematu leczenia , bo leczenie zostawiam w rękach lekarzy , jak nie tu to gdzieś indziej trzeba zapukać i tyle .
Jakie rady ... masakra , przecież napisałem wyraźnie , że to jest placebo a nie leczenie . To jest twój 4 zgryźliwy post chyba , myślę ze nie jesteś taka z natury zgryźliwa , ale masz problem taj jak ja , tylko ja potrafię słuchać i szanuje zdanie innych a ty czujesz się taka.... tylko dlatego ,ze jesteś anonimowa .
Ja nie mam zamiaru nikomu doradzać , bo wiem , że to tej choroby należy mieć indywidualne podejście ... a to , że jestem człowiekiem otwartym na nowe znajomości to moja własna sprawa.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 3:38 pm
Oczywiście, że Twoja własna sprawa
Tylko jakoś tak zagmatwanie piszesz, dla mnie trudno Cię ogarnąć. Masz potrzebę nowych znajomości, daj Swoje bliższe namiary albo może sam napisz do ludzi, którzy Ci tu "podchodzą". To najprostsza droga, uwierz praktykowi. Asortyment masz tu NAS duży a i ludzie chętnie się odzywają, spróbuj tej drogi Pozdrawiam
Wiesz zrobiłem tak w 1 poście podałem maila , nie mam także zamiaru zaczepiać przypadkowych ludzi bo zdaje sobie sprawę z tego , że nie wszyscy mają do tego takie podejście jak ja , ale dzięki .. z tą praktyką to dodałaś mi siły
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 5:04 pm
Cieszę się, że wreszcie zaczynamy nadawać na tych samych falach.
Rady praktyka: jeżeli chcesz/masz potrzebę kontaktu z drugim człowiekiem, daj coś o sobie. Jasno napisz czego oczekujesz. Co prawda nie jesteśmy stronką towarzyską ale bardzo lubimy ze sobą rozmawiać. Szkopuł w tym, ze ja np. nie wiem czego oczekujesz? kto Ty jesteś? jakie są Twoje oczekiwania?
Dziewczyny na początku Twojego tu pobytu, próbowały zagaić ale jakoś to nie poszło w stronę, której oczekiwałeś... chyba. Większość z nas siedzi już tu troszkę i naprawdę chętnie gadamy, tylko więcej uwagi trzeba temu poświęcić. Moim zdaniem najlepsze są rozmowy, tylko ktoś musi zrobić ten pierwszy krok. Stawiam na Ciebie, choć jestem przypadkowym ludziem Nie poddawaj się i zawalcz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum