Wysłany: Czw Maj 26, 2011 6:37 pm łuszczyca a harcerstwo
Witam!
Chciałbym Was spytać, czy to że jestem chory na łuszczycę ma jakiś zły wpływ na to że chcę zostać harcerzem?
Chodzę do liceum i planuję przystąpić do harcerstwa, ponieważ bardzo się tym interesuję.
Mam na myśli to że będę narażony na urazy mechaniczne, itp. robiąc różne rzeczy w lesie, itd.
Czy łuszczyca wykreśla to wszystko, że nie mogę poszaleć w lesie i trochę zaniedbać swoje ciało?
pozdrawiam serdecznie
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 7:27 pm
Młody przyszły druhu, Harcmistrz PL mówi Ci, nie poddawaj się. Nie widzę żadnych przeciwwskazań, trafisz tam na ludzi bardzo empatycznych. Takie od zawsze były nasze ideały. A reszta: musisz sam poobserwować, jeżeli ł. rozsiada Ci się na wszelkich zadrapaniach, trzeba uważać-rękawiczki? ja nie mam takiego problemu, leczy się na mnie jak na psie
Można poszaleć w lesie, nie zaniedbując swojego ciała, to tylko kwestia ułożenia sobie dobrego planu dnia i samozaparcia. Z harcerskim pozdrowieniem Czuwaj
hades doszlam do podharcmistrza spokojnie - nie ma co demonizowac luszczycy moim zdaniem - w normalnym zyciu tez musisz uwazac na urazy a w lesie po prostu dlugie spodnie i porzadne buty ale to nieluszczyki tez powinny
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Macie racje, łuszczyca nie powinna być żadną przeszkodą w robieniu tego co się lubi
Gdy zaleczę do końca mój wysyp to zgłoszę się do harcerstwa.
tygryska gratuluję Ci dojścia do stopnia podharcmistrza
może kiedyś też osiągnę ten stopień...
jak cie to zaciekawi i bedzie bawic to na pewno ci sie uda pani ł nie jest przeszkoda jak sie cos lubi - fakt ze ja bylam w harcerstwie w troche innych czasach nie wiem jak to teraz wyglada
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 8:27 am
...DAWNIEJ TO BYŁO JEDNO HARCERSTWO I...JASNE ZASADY....teraz to tak ludzie poudobrzali ze nie wiadomo o co kamann...byle tylko namieszac,poprzekrecac i po swojemu pozmieniac...była jedna organizacja która skupiała wszystkich bez wzgledu na wyznanie czy pochodzenie...teraz sie licytuja kto bardziej patriotyczny...na pokaz
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 11:50 am
racja, albo się kloca o zastrzeżenie znaku zhp, tez widzę, ze to nie to samo, co kiedyś jak już odchodziłam, a właściwie brałam urlop to widziałam, ze ludzie zabiegają o chwale i sławę i pozycje mijając się przy tym z celami ZHP
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum