Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 9:11 am
ok zapytam w aptece, wiem ze robione na receptę 5 zł, bez recepty 20 zł ale może z ta jest inaczej, narazie nic nie kupuje, czekam na ta panią , wiem na pewno ze może się to wielkościowo nie zmniejsza, ale robią się prześwity na zmianach jakby zagojenie, zbladło, czasem na tym się zrobi coś a la łuska, taki cienki płatek, ale to np z nocy, a rano i tak smaruje,
narazie traktuje to maścią rumiankowa, która chce zużyć do końca, bo ładnie natłuszcza i olejkiem arganowym od Agi zaczęłam te miejsca w ciągu dnia - dwa razy- natłuszczać no i obowiązkowo wieczorkiem kąpiel w słomie owsianej, narazie robię tylko to, nic innego nie stosuje,
smarowałam nagietkowa, ale narazie odstawiłam ja, rumiankowa się lada dzień kończy stad nad czymś się rozglądam, olejku tez za dużo nie mam, wiec obserwuje bacznie , jak on działa, niestety nie stosuje olejku z wiesiołka bo mi się potłukł , bo przed olejkiem arganowym smarowałam olejkiem z wiesiołka, jak mi się nieco budżet zasili to go znowu kupie do picia i smarowania
w aptece czeka na mnie ziele kozieradka to naturalny steryd, w aptece poleciła mi pani na zmiany łuszczycowe spróbować robić z tego okłady, wiec może zacznę je robić wieczorkiem przed kapaniem, narazie nie mam samochodu i nie mam go jak odebrać
mam uraz kolana, coś musiałam przeciążyć je, dokładnie stawu kolanowego, mąż mi załatwił lekarza wczoraj, bo tak miałam wizytę na lipca i do lipca kuśtyk , no i mam rehabilitacje na to kolano 1 zabieg 20 zł [/center]
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 12:38 pm
Tak właśnie trzymaj, powoli i małymi kroczkami. Na leczenie ziołami czy metodami naturalnymi potrzeba czasu. Tu nic nie stanie się nagle, chyba że cud. Ale szukać trzeba i sprawdzać też, tylko z głową.
Może uda Ci się gdzieś zdobyć, tę maść na proderminie. Tania i warta zachodu, zrobiłam rozeznanie co do jej skuteczności, powinna zadziałać. Pozdrawiam
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 5:00 pm
Ja z mocznikiem mam Hasceral. Mi nie przeszkadza nawet okluzje na to robię.
Ja z dziegdzi chciałam kupić Psorisan i w aptece mi powiedzieli, że jest wycofywany z aptek. A ponoć ma powrócić Delatar tylko, że na recepte.
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 6:06 pm
pani była, jestem bardzo zadowolona, bo dostałam cały nowy preparat dermorevitalu, mówią mi ze stosują go osoby z łuszczycą, ze od nich zamawiają, ma kilka takich osób i działa na nie świetnie
dostałam tez taka nowość HemaGel, z nadzieja ze być może to pomoże, chociaż na te mniejsze zmiany na rekach, ten preparat opracował pan, który odkrył soczewki kontaktowe
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 1:15 pm
jestem, komp mi chodzi jak nie powiem co po tej ich konserwacji,
milo ze pamiętacie jesteście
dzisiaj nie mam siły budzę się rano patrze a moja ma łuska na łusce, takie schodzące płatki, jak nieraz po opalaniu, myślałam ze coś mnie trafi i myślę teraz co wczoraj jadła , dzisiaj spróbuje kozieradkę, jak tylko uda mi się wypędzić łuskę
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 5:33 pm
Lenka słońce oczywiście, że wysusza ale też doskonale leczy. Nawilżanie i natłuszczanie po takiej kąpieli słonecznej, powinno załatwić sprawę tego wysuszenia podczas opalanka
Po głowie chodzą mi te bakterie w gardle i nosie Dominiki, Lenka koniecznie dokończ leczenie w tym kierunku.
Tej maści z antybiotykiem, nie dostałam w tym tyg., postaram się w następnym i dam znać.
Chodzi też za mną glistnik ale tu sprawę muszę obgadać jeszcze. Basiu a Ty, jak na to się zapatrujesz?
Gdzieś mi umknęło o tych bakteriach nie doczytałam albo zapomniałam .Mamy się spotkać w tym tygodniu to zobaczę jak to teraz wygląda,u mnie słońce wysuszało do tego stopnia że niczym nie mogłam tego natłuścić mimo że przed też natłuszczałam także nie wiem muszę to zobaczyć.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 11:03 pm
ta maść o której piszesz zawiera gentamycyne, coś mi się tak kojarzy albo coś znowu namieszałam, szwagierka leczy swoja łuszczyce - tył głowy, łokcie - taka maścią bedicort G tydzień i nie , z dużym powodzeniem, ona zawiera gentamycyne , muszę pomyśleć
póki co dzisiaj ja smarowałam tylko rumiankowa maścią i ładne plamy są bez tej cholernej łuski, lepiej zadziałało niż siarkowa,
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 11:37 pm
Jeżeli ta salicylowa niekoniecznie, to sprawdź może czy mała nie ma czasami uczulenia na salicyl, tu może być pies pogrzebany, dość często to się u nas zdarza. Z tego też mogą wynikać problemy z cygnoliną
Ta maść o której wspomniałam, na dziś nieaktualna. Ale na przyszłość, myślę warta rozważenia. Znam poglądy, że ł. ma podłoże bakteryjne. Sama nie używałam i nie sprawdziłam ale będę znała wyniki jej działania-jeżeli ją jeszcze dostanę; znam bardzo chętnego króliczka doświadczalnego. Jednak jak wspomniałam, to bliżej nieokreślona przyszłość.
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 12:41 pm
moja szwagierka ma luszczyce, meza siostra, ale taka na łokciach i z tylu glowy i smaruje sie taka mascia bedicort G z gentamycyna i tydzien i nie ma sladu, jak z nia rozmawialam, ona jest na bazie antybiotyku
ciekawe nikt nigdy nam nic na antybiotyku na łuszczyce nie przepisał, na ziarniniaka tak,
a oto najświeższe fotki naszej ble
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum