Przy łuszczycy paznokci sprawdza się skrzyp i pokrzywa można łykać w tabl lub pić herbatkę,można też zażywać cynk np.przez miesiąc może to nie wyleczy od razu ale napewno wspomoże regeneracje płytki paznokci.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
moja mama wyleczyla z pani ł paznokcie u stop... no ok zaleczyla w kazdym razie baardzo dlugo miala zmiany na paznokciach u stop - probowala roznych rzeczy w koncu sie pogodzila troche bo nic nie chcialo dzialac - co ciekawe luszczyca ustapila jak zaczela sie kapac w wodzie z solą (najczesciej ktoras z najtanszych z biedronki) a kapala sie w solach bo nadwyrezyla mocno sciegno w lopatce i takie kapiele minimalizowaly jej bol - paznokcie wyleczyly sie przy okazji
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Ja też mam problem z paznokciami i strasznie mnie bolą, mi pomaga Folic, (kwas foliowy) ale trzeba go zażywać systematyczne aby widzieć poprawę, paznokcie mniej bolą. Pozdrawiam
_________________ Beata
"Zycie nie daje nam tego, czego chcemy, tylko to, co dla nas ma."
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 6:24 pm
Betti, myślę, ze powinnaś dołączyć też skrzyp-o krzemie myślę. Ja wspomagam się Skrzypo Vitą 40+, ze względu na dużą łamliwość paznokci, ł. tam nie mam.
U mnie o dziwo paznokcie mam twarde, ale co z tego jak mi pół paznokcia odstaje ,a później się robi czarny( nie za każdym razem). Muszę się rzeczywiście zmobilizować, kupić tak jak polecasz skrzyp i go zażywać. Ja mam zawsze problem z zażywaniem czegokolwiek. bo zawsze zapominam.
Dzięki.
Skoro zawzięłam się i kończę łuszczycę cygnoliną to może ( nie no napewno)i ten skrzyp będę zażywać. Myślałam nawet swego czasu nad capivit a+e, ale jak zwykle tylko myślałam i taka była moja walka z łuszczycą.(nie to co teraz z Wami)
Pozdrowionka .
_________________ Beata
Oczywiście folik zażywam jak już mnie porządnie bolą palce
_________________ Beata
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 10:04 pm
Na zapominanie najlepsze jest wyznaczenie sobie godzinki lub miejsca, wtedy się lepiej pamięta, w nawyk wchodzi
Folic myślę, że lepiej systematycznie, w dawce profilaktycznej. Ja ze względu na krew- łykam dawkę leczniczą.
Na paznokcie, to ten krzem zbawienny i szukać trzeba wszystkiego w tym kierunku Ale z leczeniem ł. paznokcia, czytałam, że fakt- trudno jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum