Mam może niezbyt fortunne pytanie. Czy w ciąży można stosować cygnolinę?
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 10:25 pm
Witaj Gabeczka
Jest mi znana taka wypowiedź:
Cytat:
Cygnolina podczas ciąży jest zakazana - przynajmniej mi zakazano jej stosowania. Ale o tym musi każdorazowo indywidualnie zadecydować lekarz prowadzący
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 8:36 am
...ciaza to pomimo wszystko dosc odmienny stan i jednak zalecałabym kontakt z lekarzem i to nie tylko dermatologiem ale tez i ginekologiem....w razie czegus jeden i drugi zobowiazany jest posiadac taką MADRA KSIAZECZKE DO KTOREJ POWINIEN ZAJRZEC PODCZAS WIZYTY.....(tam wiedza tajemna jest dotyczaca wszelkich chorob,lekow i masci zakazanych w ciazy i ich bezpiecznych zamienników)
A TAK WOGÓLE TO GRATULUJE! KIEDY I JAKIE DZIECIATKO NAM SIE URODZI?
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
dziękuje na odpowiedź. Dzieciaczek lub dzieciaczki (mogę być bliźniak, ale to dopiero się okaże) przyjdą na świat styczeń/luty 2012
jak tylko się rodzinka mi się powiększy to się podzielę się z Wami
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 5:41 pm
...ja w ciazy w takiej euforii byłam ze zeby mnie kto zabił nie pamietam nawet czy miałam łuszczyce....dostałam zylaki...to pamietam
Buska maska siarkowa to dermokosmetyk...nie powinien zaszkodzic ale...poczytaj co tam w ulotce pisze..
...matko jak ten czas leci ...dopiero po waszych ciazach widze ...jak malo pamietam tego co złe było...a ile szczescia ze zdołała sie utrzymac...i ta pierwsza i ta ...ostatnia
Kurcze dbajcie dziewczyny zeby nie wiadomo co,dbajcie nawet jak miałybyscie przesadzac
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 7:34 pm
Viximenne napisał/a:
Mogę używać Buską maskę siarczkową? Bo nie mogę się dostać do dermatologa, taki wysyp hehe
Producent reklamuje i żele na rozstępy i olejki, dla kobiet w ciąży, produkowane na bazie siarczki. To myślę, że jak najbardziej możesz
Chociaż znam wypowiedź i taką ""Jeśli chodzi o stosowanie maski siarczkowej u kobiet w ciąży to niestety nie mamy kontrolowanych badań klinicznych u takich kobiet , dlatego należy stosowanie jej zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym" ale to wypowiedź producenta z 2008r.
Polecam metodę leczenia rybkami Garra Rufa, sprawdzone i skuteczne leczenie łuszczycy i egzemy! Już jest w Lublinie www.fishspalublin.pl Warto spróbować i się przekonać!
Ja to sprawdziłam i jestem zachwycona efektami!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum