Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry lekarz w Lublinie
Autor Wiadomość
Ligotka 

Wysłany: Pon Cze 13, 2011 4:36 pm   Dobry lekarz w Lublinie

Witam wszystkich. Znacie może jakiegoś dobrego lekarza w Lublinie. Nieważne państwowo czy prywatnie. Pozdrawiam

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 14, 2011 1:16 pm   

Od nas chyba nikt się w Lublinie nie leczy.
Ale zerknij na to http://luszczyca.org.pl/p...?showtopic=1345 i łap kontakt z tymi ludźmi. Agpelę polecam. Długo walczy, stamtąd jest i ma duże rozeznanie w interesującym Cię temacie, moim zdaniem. Pozdrawiam :smile:

Elm 

Wysłany: Nie Lip 24, 2011 12:07 am   

Z lublina polecam Panią dr. Piłat. Nie pamiętam dokładnie jak ma na imię. Przyjmuje w poniedziałki i czwartki w przychodni niedaleko MediaMarktu i Leclerka...

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 4:54 pm   

:hmm:
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Sob Maj 11, 2013 2:27 pm, w całości zmieniany 5 razy  

szater 

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 5:11 pm   

Wiec moze cosik wyjasnie:

cygnolina na wszystkich szkoleniach dermatologów jest przedstawiana jako srodek powoli wycofywany bo bardzo szkodliwy,jest zalecenie aby go jak najmniej używac
(pomijam fakt iż na studiach bardzo niewiele czasu poswieca sie na nauke zastosowania cygnoliny!!! a łuszczyca to jedna ztysiąca chorób skóry

Prodermina-dopiero wraca na "salony" po osmiu latach niebytu i zakazu stosowania....wiec moze spokojnie podchodzmy do tego co lekarze mogą a tego co chcą.

Nie wierze też ze wszyscy zapomnieli o analogach wit D3,naswietlaniach,Elidelu,Protopicku i innych nowych preparatach stosujac tylko i wyłącznie ....sterydy :evil:

basia44 

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 5:21 pm   

Cytat:
bo inni lekarze nawet nie chcą słyszeć o leczeniu innym niż sterydy i udają, że w ogóle nie słyszą pacjenta

a ja się z tym zgadzam po kilku latach leczenia nie miałam pojęcia co to łuszczyca
a już cygnolina dziegcie były mi obce
my chorzy nie musimy się znać na lekach tym bardziej ich skutkach ubocznych ale lekarz który kończył studia w tym kierunku ma obowiązek poinformować o wszystkim pacjęta a tego nie robi wielu
jak i o różnych formach leczenia a nie pisać tylko sterydy :hmm: :hmm: :hmm:
i mieć pacjenta z głowy
wielu nawet nie zerknie na zmiany co można wyczytać z opisu piszących na forach
nie mówiąc o tym żeby informował o skutkach ubocznych zalecanych terapi :hmm: :hmm:

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 6:34 pm   

...
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Wto Mar 05, 2013 9:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

rawr 
żyj.

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 9:33 pm   

Ja np. polecam dr. Alicje Szczęsną. Ten lekarz nie lubi sterydów za bardzo i zawsze wysłucha, czasem coś podpowie - to ona poleciła dr Kaszubę i leki biologiczne. Jeśli mamy z rodzicami jakieś pytania na temat nowych specyfików to wyjaśni.

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 9:17 am   

rawr ale to chyba nie są lekarze z Lublina?

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 9:55 am   

Ja chodzę do doktora Chodorowskiego. Chodzę co prawda w Świdniku, ale wiem, że pracuje w Klinice Dermatologicznej w Lublinie, więc jest szansa, że można się jakoś do niego zarejestrować. Osobiście jestem bardzo zadowolona. :mrgreen:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 12:45 pm   

Viximenne cz ten lekarz leczy metodami niesterydowymi? i czy przyjmuje na NFZ? (obojętnie czy Lublinie czy w Świdniku, dojadę sobie).

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 9:21 pm   

Tak, przyjmuje na NFZ. Mnie leczy środkami niesterydowymi, bo mu na dzień dobry powiedziałam, że nie chcę żadnych sterydów więc kombinuje jak może byle nie dać sterydu. :) Sam pyta czy chcę wypróbować jakiś tam lek - tu pada z jego strony propozycja z dokładnym opisem co zawiera i jak działa dana substancja. I chyba nie jest za wielkim zwolennikiem proderminy, bo mi ją odradzał.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lut 01, 2013 9:41 am   

Dziękuję Ci za odpowiedź :tuli:

kasiaz 

Wysłany: Wto Lut 05, 2013 1:43 pm   

bezapelacyjnie dr Borzęcki z MedLaser na Młyńskiej w Lublinie tel 81 532 90 90 - cięzko sie dodzwonic ale trzeba uzbroić sie w cierpliwośc i próbowac do bólu lub podjechac na miejsce do rejestracji. Gdyby nie było do niego miejsca ( przyjmuje zarówno pryatnie jak i na NFZ) to generalnie sa tam inni dermatolodzy którzy sa w jego zespole i sa OK. Lekarz specyficzny - osobom wrażliwym i bez poczucia humoru - nie polecam . jest troszkę zakręcony. na ich stornie jest spis lekarzy którzy tam przyjmują ( www.med-laser.pl)

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Wto Lut 05, 2013 4:22 pm   

Nie wiem jak z łuszczycą, ale moja koleżanka jeździła do niego z synkiem (5 lat), który miał jakieś brodawczaki czy coś w ten deseń - już dokładnie nie pamiętam. Była wcześniej u co najmniej 10 lekarzy i dopiero on pomógł, więc myślę, że jest godny polecenia. :)

Odpowiedz do tematu