Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiany w leczeniu łuszczycy
Autor Wiadomość
infatylka

Wysłany: Czw Sie 25, 2011 6:22 pm   Zmiany w leczeniu łuszczycy

http://prozdrowie.pl/Arty...zeniu-luszczycy - tu przeczytałam o najnowszym rozporzadzeniu ministra na temat łuszczycy

Nie mogę pojąć jak to się dzieje, że takich decyzji nie konsultuje się z konsultantem krajowym w dziedzinie dermatologii!

Chcieli dobrze, a wyszło jak zwykle!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 25, 2011 7:34 pm   

Ale też i p. konsultant nie wspomina, że dotychczasowe leczenie lekami biologicznymi, oparte było przede wszystkim, o programy badawcze-sponsorowane w główniej mierze przez firmy farmaceutyczne.
A z tego co mi wiadomo: stare programy się kończą a nowych, firmy farmaceutyczne nie widzą potrzeby wprowadzania. Tu dla mnie jest dramat. Ludzie leczeni już tymi lekami, zostawia się samym sobie, z zapoczątkowaną już ingerencją lekami biologicznymi w ich system immunologiczny. Gdzie byli Ci konsultanci, bo to, że nie spodziewali się takiego obrotu sprawy, nie uwierzę. Larum, bo "złoty cielec" zamka wrota? :shock: Chciałabym się mylić w swoich osądach :hmm:

Odpowiedz do tematu