Dziękuję za odpowiedzi czyli wychodzi na to, że oprócz metod naturalnych lepiej nic nie stosować w ciąży? A da się uniknąć tego, by dziecko nie zachorowało? Zapewne większość z Was ma dzieci, czy występują u nich jakieś objawy łuszczycy? Jeśli tak to co stosujecie dla dzieci? i w jakim wieku dziecko miało pierwsze objawy choroby? (o ile oczywiście miało) A może jakoś specjalnie dbacie o skórę dziecka, żeby w razie czego uniknąć wysypów? ale to tak zapobiegawczo
Pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Wrz 14, 2011 2:34 pm
Nie istnieje zadna terapia profilaktyczna p/ łuszczycy.jezeli dziecko ma gen przekazany przez ktoregos z rodzicow to nic nie da sie zrobic,wysyp nastapi w momencie którego trudno przewidziec dlatego i zapobiec mu raczej sie nie da.Mam dwóch synów zaden z nich nie jest chory na łuszczyce,posiadaja jednak poronna postac łuszczycy-problem dotyczy skóry głowy-okazjonalnie pojawiaja sie jakies pojedyncze zmiany.przy odpowiedniej higienie -mycie,strzyzenie,stosowanie szamponów leczniczych-całkowicie niewidoczne.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
u mnie mama ani tato nie chorujom tylko ja mam na głowie ,trochu na twarzy i na pazurach to jak bede miał dziecko to ono tez bedzie chore,kurcze to nie jest fajne nawet tego mi lekarze nie mówili to co teraz robic zeby sprawdzic,ale dym kurde
Gabeczka, też Ci życzę powodzenia. Dla otuchy powiem, że mnie staranie o dziecko zajęło 1,5 roku, no może troszkę więcej. Jak przestaniecie się starać - tylko pójdziecie na żywioł - często tak mówią lekarze - to samo się rozwiąże. Nie wiem na ile to prawda, mimo wszystko powodzenia!!!
Ps. Jak zwykł mawiać mój partner, a co mnie bardzo podnosiło na duchu - Jak nie będziemy mieć swoich to adoptujemy, przecież jest tyle dzieci na świecie.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 1:53 pm
Fajniutkiego masz partnera Vix, jest o co się oprzeć Buziaki i niech się przędzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum