Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaleczyć łuszczycę bez sterydów? Jak?
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 2:58 pm   

Mój też raz coś podupadł a później się sam pozbierał nie dbam o niego za bardzo ale się trzyma zwłaszcza jak mi jest potrzebny a i syn czasem ma problemy z uchem to też korzysta z jego właściwości.

kacper 007 

Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 5:47 pm   

jak zwykle nie wiem gdzie pisałem to pisze tu,nie czytam wszystkiego bo jak włonczam kompa to mam i z 60 do czytania to nie mam na to czasu a i tak w wiekszosci to sie jedna ciagle rzadzi i wymandrza,niewazne powoli lecze głowe za uszami mniej czoło jeszcze czerwone,mam problem z pazurami u nóg,zauwazyłem ze są żółtawe i odchodza od skóry,ciekaw jestem co to znowu niech ktos powie czy to łuszczyca.Mało cos szater widac chora?

Gosiaczek68 

Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 6:07 pm   

Kacper może nie lataj po tematach i poczytaj spokojnie czego temat dotyczy a nie wciskaj :hmm: swoje trzy grosze bez sensu..

grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:40 pm   

A ja od jakiegoś czasu stosuję kąpiele 20 min.w słomie owsianej-super robi na skórę,głowę też w tym zanurzam.Łuszczyca blednie,łuska schodzi.Warto spróbować.Po kąpieli smaruję ciało kojąco -natłuszczającym kremem Pharmacerisa z ichtiolem i wit.E i F.Super łagodzi świąd.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 11:27 pm   

tez bym sprobowala ale nie bardzo wiem gdzie slome owsiana zdobyc...

kropki22

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 10:02 am   

O geranium dużo czytałam i szukałam wszędzie ale nikt ze znajomych nie posiada, no ale póki co ucho boleć przestało, tylko teraz złapało mi gardło i mam okropny katar :zly:
Też pokąpałabym się w tej słomie ale nie wiem skąd ją wytrzasnąć? :hmm: Pochwaliłam za wcześnie moją Łuszczycę, bo niby wysypów przy jakiejś chorobie nie ma ale zauważyłam, że te plamki które były blade już są ciemniejsze i powstaje łuska a wcześniej tak się nie działo :(

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 10:38 am   

Jak brak dostępu do słomy, to wart popraktykować płatki owsiane. U mnie działały rewelacyjnie.
Kropeczko spokojnie, smaruj dalej, takie przesilenia bywają często, i to nieważne czym się smarujesz. Rób swoje dalej. Jak troszkę więcej tej łuski jest, to może popraktykuj, w międzyczasie, siarkow-salicylową? Nie zaszkodzi :hmm:
Jak tak czesto te zaziębienia, to wzmocnić organizm mus: kwas foliowy, vit. B complex ale też vit. A. Daj szansę temu Twojemu ciałku dojść do siebie. Buziaki niedzielne :*

grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 12:49 pm   

Tak,płatki owsiane też są dobre.Jeśli trzeba to mogę zamówić w zielarni i podesłać pod wskazany adres. :grin:
A poza tym może Wam się to wyda obrzydliwe,ale słyszałam,że warto spróbować namaczać i przecierać zmiany własnym moczem.Chyba spróbuję.Wiem ,że np. w Rumunii kobiety przecierają sobie skórę własnym moczem i mają piękną cerę. W sklepach są kremy z mocznikiem,więc lepiej przecierać własnym niż cudzym. :mrgreen:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 3:32 pm   

jak się byznes opłaci to wam wyślę tę słomę u mnie ci jej dostatek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gosiaczek68 

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 5:00 pm   

A jak przygotować taką kąpiel z płatków owsianych lub ze słomy. Tylko proszę o dokładnie tak jak przepis na ciasto np 2 szk czegoś i 2 szk czegoś :lol: bo ja nie kumata w tych sprawach :hmm:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 5:11 pm   

Gosiu do gara> pogotować z 15-20 min.> i do wanny. Tylko trzeba pamiętać, żeby po takiej kąpieli, koniecznie utrzymać ciepłotę ciała>pod pierzynkę albo w cieplutki szlafroczek :hmm:

Płatki: torebkę-0,5 kg., najpierw przepuszczam przez blender- nie muszę wtedy cedzić tego wywaru, idzie w rury jak nic; gotuje toto w garnku, potem do wanny i dopuszczasz ciepłą wodę ile tam chcesz.
Na koniec najprzyjemniejsze- polegiwanie w domowym SPA. Przy okazji można dodać do tego gotowanka: siemię lniane i np. szałwię :mrgreen:

Tu jeszcze przepis "starego" :mrgreen: praktykanta. BT37 napisała:
Cytat:
....kąpiele w ziołach to bardzo prosta sprawa. Zawsze dużo o nich mówię, ponieważ regularne kąpiele naprawdę pomagają. Potrzebne zioła to brzoza, skrzyp polny, pokrzywa, szałwia, zielone liście orzecha włoskiego, hyzop lekarski, może też być rumianek ( ale tu trzeba uważać, bo on uczula ) słoma owsiana lub zamiennie płatki owsiane, może też być siemię lniane. Co do ziół to można używać jednego, dwóch lub mieszać ze sobą wszystkie. Dobrze byłoby zawsze stosować szałwię lub liście orzecha włoskiego, które działają antyseptycznie, a do tego inne zioła + słoma lub płatki. Jeśli chodzi o mnie to wrzucałam wszystko do największego garnka jaki miałam w kuchni i gotowałam pod przykryciem ok. 10 -15 min. od chwili zagotowania, odstawiałam na 15 - 30 minut, po czym przecedzałam to do wanny. Kąpiel trwała 20 - 30 minut i to codziennie na początku. Po miesiącu, gdy skóra była już w dość dobrym stanie kapiele co drugi dzień, potem 2 razy w tygodniu, a teraz raz w tygodniu

Gosiaczek68 

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 6:06 pm   

Dzięki pięknie . Domowe SPA do przygotowania w najbliższym czasie. :* Troszkę relaksacyjnie i zapobiegawczo bo moja ł w odwrocie. Jeszcze jedno pytanie, placki po łuszczycy mam brunatne wszyscy mają jasne tylko ja taka jakaś inna jestem. :> Czym to potraktować żeby ćut wyjaśniały. Boję się że to zmiany nieodwracalne po sterydach jednak całe lata ją traktowałam dermovate. Pusty łeb jestem, stara a taka głupia. Stosowałam piling z soli i skub do ciała zlazła ta opalona skóra, ale placki cały czas są brunatno szare. A ja chcę takie gładziusieńki i czyściutenie. Wymagająca jestem, jak już to wszystko . Ha ha :lol: I kto by pomyślał że tak to będzie, Dzisiaj z czysym sumieniem ubrałam sie w sukienkę i nikt nie patrzył na moje nogi albo patrzył i podziwiał jakie to ja mam zgrabniutkie. Buziaczki :*

kacper 007 

Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 6:50 am   

chciałem powiedziec ze nigdzie nie latam po tematach tylko w tym zaczolem pisac to i pisze cały czas o swoim problemie,chyba mam prawo też ,pracuje i nie mam czasu siedziec godzinami i czytac wszystko co tu wypisujecie a szukam pomocy to chyba moge nie?kurcze było fajne forum a teraz to masakra jakas sie robi

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 10:43 am   

Puma Ty tak ochoczo o tę słomę, a jak Dosia ma je w "belach" w sensie tych ogromniastych kołach, i takie coś Ci przytacha? Z Dośką nic nie wiadomo, ona podzielna mocno :mrgreen:

PS. NIE KARMIĘ TROLLA :banan: Kacperku arrivederci ode mnie :*

Gosiaczek68 

Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 11:37 am   

Przepraszam Kacper jeżeli cię uraziłam :tuli: nie to było moim zamiarem. Ja też pracuję. Nie podobała mi się tylko twoja krytyka. A może na zgodę :drink: ?

Odpowiedz do tematu