Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsze oznaki Łuszczycy
Autor Wiadomość
nutka 

Wysłany: Czw Sty 11, 2007 6:58 pm   

Dokładnie... Masz racje Daro. Polecamy to czego sami spróbujemy i co przede wszystkim działa, po to między innym są fora na konkretny temat :)

frida277 
foczka

Wysłany: Czw Sty 11, 2007 9:15 pm   

Drozd wiesz, jestem bezpośrednią osobą i powiem Ci otwarcie, że dotknęły mnie twoje uszczypliwe uwagi dotyczące przepisu na maść. Jeżeli nie chciałeś skorzystać to nie musiałeś - prosiłeś o pomoc więc starałam się Ci pomóc. Jak widać zupełnie niepotrzebnie. Jeśli chcesz wiedziec to ja i jeszcze kilka osób w mojej rodzinie stosuje taką maść i byc może Cię zaskoczę ale to skutkuje. Dodam, że mamy rózne odmiany łuszczycy i mimo to pomaga. To żadan filozofia zrobic taką maść. Wystarczy chcieć i sie postarać. A żywicę zbiera się bardzo prosto - nacinając pod skosem pień świerku i mocując na druciku kubeczek od jogurtu. Żywica sama spłynie. Dziwisz się , że dermatolodzy idą po prostej lini oporu i przepisują maści ze sterydami a Ty czego oczekiwałeś? Wspaniałej maści, łatwej i przyjemnej a do tego super skutecznej?! Trzeba się trochę napracować, żeby osiągnąć pewne rezultaty a domowe sposoby są często dużo skuteczniejsze niż gotowe wyroby...

kasia

Wysłany: Pią Sty 12, 2007 1:32 pm   

JA miałam czerwone plamy łuszczycy na twarzy mi pomogło jak stosowałam lorinden A np. wieczorem a nastepnego dnia myłam twarz i stosowałam Psorisan rano. Wieczorem znow Lorinden A i tak na przemian jak bedzie znaczna poprawa to stosowac Lorinden tylko wieczorem i Psorisan nastepnego dnia wieczorem. Wiem ze ciezko kupic psorisan wiec mozna go zastapic mascia Delatar. Warto zazywac wiatminy jak Betakaroten E albo wiesiołek do tego witamina B2, Betasol.

nutka 

Wysłany: Pią Sty 12, 2007 1:45 pm   

No nie wiem... Lorinden A to też maść sterydowa. Ja bym jej nie stosowała na skórę twarzy.

kasia

Wysłany: Sob Sty 13, 2007 7:57 pm   

Szczerze polecam swoja metode, stosowałam rozne masci i fleksiderm i alantal masc nagietkowa i propolisowa ale czasem nic innego nie pomoze niz steryd a plamy miałam okropne. Stosowałam tez ta metode tzn. lorinden A i Psorisan kilka lat temu na plamke na nodze i mi znikneła i nie było nawrotow. Czy na twarzy mi wroci łuszczyca nie wiem mam nadzieje ze tak samo mi pomoze jak pomogła na nodze. Wiem ze na twarzy jest delikatniejsza skora ale wiadomo ze tonący brzytwy sie chwyta :-)

Kasia23dublin 

Wysłany: Sro Maj 02, 2007 12:50 pm   Re: Pierwsze oznaki Łuszczycy

Moj dermatolog zabronil stosowania sterydow, powiedzial ze to ostatecznosc-teraz jest lek divonex ktory pomaga w zupelnosci po 6 tyg stosowania, mi pomaga tez solarium i ogolnie slonce..pierwsze oznaki luszczycy pojawily sie u mnie przed matura-stres:(ale eraz przeprowadzilam sie do Dublina mieszkam tam juz od 3 lat i luszczyca znikal jak reka odja..pojawia sie tylko na lokciach i to co jakies 3 miesiace zazwyczaj bardzo malutko....jestem bardzo zadowolona!!

Odpowiedz do tematu