Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Sucha twarz czerwone łuszczące się plamy
Autor Wiadomość
okicze

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 12:42 pm   Sucha twarz czerwone łuszczące się plamy

Witam serdecznie,
przedstawie mój problem którego nikt nie może rozwiązać, a dermatolog kieruje tylko do alergologa przepisując maść sterydową.

Oto linki do dwuch zdjęć, są to zdjęcia mojej skóry w okół ust.

http://imageshack.us/phot....sc00155wp.jpg/

http://imageshack.us/phot....sc00157ac.jpg/

Mam ten problem od paru lat, aczkolwiek teraz się to nasiliło i zaczeło mnie to poprostu irytować.

Po obu stronach ust mam czerwone suche placki, niekiedy bardzo schodzi tam skóra, niekiedy wogóle (są tylko czerwone-widoczne)a np rano i wieczorem jest tak jak widać na zdjęciach.
Dodam, że przepisano mi dwie maści, sterydową i z witaminami i cholesterolem - nic nie pomaga w tych miejscach po posmarowaniu bardzo piecze, czy to będą maśi te czy inne piecze i nie pomaga.
Czerwone suche placki mam również na policzkach, ale tam jak narazie skóra nie schodzi. Do tego dochodzą czasem jakieś wypryski i inne 'anomalie', cokolwiek nie dam na twarz to i tak zaraz jest sucha i bardzo piecze. Kremy rumianek i inne rzeczy nic nie pomagają.
Proszę o rade bo mój dermatolog potrafi tylko skierować mnie na testy alergiczne. (alergie na siersci pylki oraz gluten)
Na czole oraz gdzie indziej mam poprostu placki różowej skóry, nie czerwonej.
Czy przypadkiem nie jest to łuszczyca?

szater 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 1:31 pm   

Przykro mi ale u mnie sie zdjecie nie otwiera....dlaczego nie zrobisz tych badan zleconych przez alergologa?bo tego to akurat niekoniecznie rozumiem?masz pomoc i nie chcesz skorzystac?
...mysle że zbyt duzo oczekujesz od nas,chorych...wydaje mi sie ze powinienes zrobic badania i po wynikach zgłosic sie do lekarza specjalisty ktory wypowie sie w tej sprawie bardziej autorytatywnie.
jezeli chodzi o moje zdanie-to nie jest to łuszczyca-miejsce lokalizacji,pojedynczy wykwit utzymujacy sie tylko na twarzy:bardziej to jakies zapalenie grzybicze,atopowe ,błonnica skóry i mnóstwo zakazen wirusowych.Podejdz spokojnie:poddaj sie badaniu,ustala prawidłowe leczenie i....bedzie dobrze

okicze

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 2:46 pm   

Byłem na testach alergicznych i wyszło mi to co napisałem w nawiasie, oraz na pleśń ale w małym stopniu. Acha i jeszcze na kurz....

szater 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 5:08 pm   

Sorki moze nie doczytałam...ale co dalej?jakies zalecenia...jakies leczenie...wrociles do lekarza z tymi wynikami czy jak bo niejasne to wszystko co piszesz.
Moze tak :napisz co dokladnie stwierdził lekarz alergolog i jakie zalecenia w kwesti leczenia zapodał,rowniez interesuje mnie opinia dermatologa na temat twoich wynikow,jakie z kolei dermatolog zapodał leczenie.bardzo wazna rzecza jest co Ty sam zrobiles w tym kierunku-jestes uczulony na gluten wiec jaka diete stosujesz i co robisz aby zlikwidowac zmiany ktore sa wynikiem alergii.
Skoro wiesz juz bo masz wyniki ze jest to alergia to dlaczego doszukujesz sie w swoich zmianach łuszczycy? :shock:

okicze

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:54 pm   

o to poprawne linki

http://imageshack.us/phot...dsc00155wp.jpg/

http://imageshack.us/phot...dsc00157ac.jpg/

unikając glutenu czy zaleceń lekarzy nie zauwazylem zadnej poprawy.
prosze o pomoc.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:54 pm   

http://imageshack.us/phot...dsc00157ac.jpg/
http://imageshack.us/phot...dsc00155wp.jpg/

teraz powinny sie otwierac

okicze

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:55 pm   

o dziękuję :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:55 pm   

sorki jednoczesnie to zrobilismy :)

okicze

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:56 pm   

No tak, to ja przepraszam.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 11:37 pm   

Mój młody ma podobnie, jak się zapuści, w sensie: nie dosmaruje, zaniedba. Był u lekarza i p. doktor nie rozpoznała ł., łyka jakieś tablety zwiększające ilość wody w skórze, i na maksa musi pilnować nawilżania i natłuszczania. Bardzo dobrze sprawdza się u niego maść z vit. A. Cholera wie, czy to nie są jakieś początki ł.? Na razie nie szaleję.

basia44 

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 6:50 am   

Przy takich plamach ja łykałam większe dawki wit B2

okicze

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 7:22 am   

Maść z witaminami i cholesterolem - bardziej natłuszcza mi skóre niż nawilża, piecze w tych miejscach, chwilowo pomaga, ale po paru godzinach jest to samo.
Maść sterydowa - nie pomaga.
Acne-derm czy jakos tak - nie pomaga.
Balsamy nawilzające - pieką nie pomagają.

Dodam że mam wysypke na rękach na brzuchu i indziej.... na płyny nawilżające np z dzonsona i inne.

szater 

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 8:59 am   

Masc z cholesterolem powinna natłuszczac a nie nawilzac,ciagle nie piszesz CO ZALECILI LEKARZE...piszesz teraz o wysypce,okazuje sie ze jest wiecej róznych symptomow.Napisz dokładnie jakie leczenie zaordynowali lekarze specjalisci i co zastosowałes ze nie działa.

jezeli chodzi o łuszczyce to generalnie jej zmiany nie szczypia!-swedza to i owszem,moga reagowac szczypaniem w momencie reakcji uczuleniowych na :cygnoline lub salicylany

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 1:28 pm   

szczypia rowniez jak sie rozdrapie...

okicze

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 2:29 pm   

Lekarz dermatolog zalecił alergologa, alergolog testy. I testy wykazały moje uczulenia... i na tym się rzecz skonczyła.

Odpowiedz do tematu