Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
NEORAL SANDIMUN
Autor Wiadomość
tomili

Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 8:36 pm   NEORAL SANDIMUN

Witam jestem tu nowy ale też mogę powiedzieć cos o tej chorobie. Leczę się od około 8 lat. Najpierw zaczęło się delikatnie tj obsypało uszy, łokcie. Potem było już tylko gorzej. Tragedia zaatakowało paznokcie. Zaczeły aż ropieć i schodzić. Najgorsza odmiana uszczycy jeśli można tak to nazwać. Łokcie całe w łuskach do tego nogi a nawet miejsca intymne. Dwa razy lezałem w szpitalu- neotigason i wszystkie możliwe masci . Nic nie pomogło. Od poczatku września lekarz zapisał mi Sandimun Neoral. Rewelacja. wszystko schodzi. stany zapalne wyleczone i jest coraz lepiej polecam

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 9:40 am   

Sandimmum Neoral to lek immunosupresyjny, bardzo silny. Podaje się go przy przeszczepach. Ma bardzo dużo skutków ubocznych. Po odstawieniu miałam wysyp jakiego świat nie widział. Działa tylko w czasie podawania. Przy łuszczycy to jest ostateczność, bo nic silniejszego nie ma.U mnie pojawiło się nadmierne owłosienie, nadciśnienie, zawroty głowy i na dodatek spuchła mi noga. Od pół roku opuchlizna nie schodzi i żaden lekarz nie wie dlaczego. Uważaj na wątrobę. I rób często badania krwi.

tomili

Wysłany: Nie Paź 01, 2006 7:20 pm   

Dzięki Frenia. Ja narazie nie mam skutków ubocznych. Cieszę się z rezultatów i zapomniałem o wszystkim. Oczywiście jestem pod stałą kontrolą lekarską. Okresowe badania itp. Wiem że to najsilniejszy lek ale było ze mną już tragicznie. Palce spuchnięte, schodzące zdeformowane paznokcie. Teraz poprawiło się bardzo. Lepiej żyć i nie myślec o skutkach ubocznych niż tak jak żyłem wcześniej. Pozdrawiam i dzięki za informację, Zyczę powodzenia

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Nie Paź 01, 2006 7:29 pm   

Chciałam Cię tylko przestrzec, a nie wystraszyć. Mam znajomą, która bierze to już od 5 lat z małymi przerwami i czuje się dobrze. Cieszę się, że Ci pomaga. Ja sobie poradziłam inaczej. Usunęłam migdały i to chyba pomogło. Zniknęło 80%. I nie pracuję (nie mam stresu).

asienka 

Wysłany: Pon Paź 02, 2006 8:02 am   

tomili a jak paznokcie ?? to moja największa zmora :) powiedz cos wiecej

tomili

Wysłany: Sob Paź 07, 2006 10:09 pm   

właśnie jeśli chodzi o paznokcie to zadziałało super. nic wcześniej nie działało. Napewno nie pomogą maści musi być coś mocnego właśnie jak sandimmun neoral. Ja oczywiście nie namawiam bo może faktycznie ma ten lek wiele skutków ubocznych ale zaryzykowałem i jak narazie jestem bardzo zadowolony

finixum

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 9:48 am   sandinum neoral

witaj, ja jestem po długotrwałej terapii leczeniem sandinnum neoral, (5 lat z przerwami). lek rewelacyjny łuszczyca znikła nagle, (ale nie z głowy). W czasie brania leku: nadmierne owłosienie twarzy i ciała, opuchnięte nogi, i parę kilo więcej. Po odstawianiu leku powroty i to nie stopniowe tylko wielkie place. Obecnie musiałam tabletki odstawić ponieważ: nadciśnienie, kłopoty z żołądkiem, nieprawidłowe filtrowanie jednej nerki i powiększona wątroba. Bardzo uciążliwe było również cuchnący mocz. Także nie polecam. Także nie warto, ta choroba nie jest śmiertelna a z sandinuum noeral gwarancja skrucenia życia conajmniej o 10 lat - umierasz na uszkodzenie nerek, wątroby, i po co?

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 3:13 pm   

ja właśnie jestem podczas kuracji Sandimmun neoral, biore już trzeci miesiąc...... i wydaje mi sie to cholernie długo ale w porównaniu z trzema latami to :shock: :shock:

w sumie to dopiero teraz widzę chociaż lekką poprawę, oprócz tego smaruję jeszcze na przemian Dermovate i Sorel....

Naprawde nie wyobrażam sobie że można to tak długo brać biorąc pod uwagę listę skutków ubocznych.... :???:

Odpowiedz do tematu