Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Elocom-płyn
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 10:33 am   

A ja ze swojej strony podrzucę jeszcze do rozważenia i popraktykowania, na tę rozognioną skórę....Basiny żel z żywokostu. Stosuję na wszelki podrażnienia, i sprawdza się. Bardzo :grin:

basiakasia1 
Basiakasia

Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 7:21 pm   

dziękuję wam bardzo za opinie,
Będę stosować nadal cocois, bo jak na ironię losu, od wczorajszego mojego wpisu jakby jest lepiej i nie swędzi tak bardzo :mrgreen:
Zastosuję też dziś drożdże i oprócz tego od poniedziałku intensywnie nawilżam głowę Cerkogelem (10% mocznika) - pani poleciła mi to w aptece.
Jestem bardzo zadowolona z tego specyfiku, bo jak smaruję głowę to skóra jest fajnie nawilżona a przy okazji nie tłuści mi włosów, więc jadę ze smarowaniem nawet w pracy :smile:

grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 9:28 pm   

A ja zrezygnuję z tego elocomu.Może znajdę coś bezpieczniejszego

daimon

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 10:06 pm   stosowanie

jak to z nim jest p. dermatolog mi to przepisala w plynie na glowe. rozumiem kilka kropel i raz dziennie wieczorem.ale po ymuciu czy przed umyciem? i przez ile dni? czy nakladac to na gole rece czy przez gumowe rekawiczki?

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 10:18 pm   

Witaj na forum :)
Po umyciu jak usuniesz łuskę, jak wyschną włosy, - jak to zrobić poczytaj na forum :) Nie trzeba rekawiczek, wszystko masz napisane w ulotce.

Elocom to mocny lek, pomoze szybko, moim zdaniem jest dobry tylko wtedy jak trzeba sie gdzies pokazac i nienagannie wyglądac, zmiany niestety często równie szybko wracają, nie mozna go stosowac codziennie przez dlugi czas bo mozna sobie zrobic krzywde. Poczytaj na naszym forum o elocomie, jest naprawde mnóstwo postów dlatego nie bede sie rozpisywał dłuzej :)

szater 

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 10:54 pm   

Daimon witaj na forum...proponuje przejsc do strony 1wszej jest tam własciwie wszystko na temat tego sterydu a takze o szamponie który w/g mnie pomimo ze sterydowy duzo lepiej działa niz Elocom...pytaj w razie czego.... :mrgreen:

waldek 
WALDEK

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 11:41 pm   

ELOCOM DAJ SOBIE SPOKOJ Z TYM STERYDEM.JA OD NIEGO ZACZYNALEM BO LEKARZ SIE NIE POZNAL .ZNIKA SZYKO ALE POZNIEJ JEST CO RAZ GORZEJ .Mozna ale na bardzo duze zmiany i naprawde dwa trzy dni .Zacznij od lagodniejszych srodkow .

Gosiaczek68 

Wysłany: Sob Paź 15, 2011 7:55 pm   

Podobnie jak waldek, odradzałabym Elokom, też go stosowałam. Jak masz skórę czystą od sterydów, to zacznij od czegoś naturalnego. Polecam papkę z drożdży, fajnie działa na skórę.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Paź 15, 2011 8:46 pm   

i buska maske siarczkowa...

Odpowiedz do tematu