Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca krostkowa
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 16, 2011 11:37 pm   

Generalnie, to na urlopik mi już czas, oj czas. Zwidy miewać zaczynam, czytam ponownie i nadal je widzę. Na oddech czas mi....obowiązkowo. Zawsze to lepsze, niż psychiatra :hmm:

luke123 

Wysłany: Sro Sie 17, 2011 2:39 pm   

nnoo ja sie kuruje i widze jakąś poprawe jednak w tym bałaganie maści witamin i naswietlen nie wiem dlaczego zaczerwienienie znika, choć pomału. (co najlepiej pomaga)

Ogólnie dalej chodze na palcach, już sąsiadki sie krzywo patrzą... mam chomika w kieszeni i nie chce go zbudzić ;)

pozdrawiam i dziekuje za rady

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sie 17, 2011 2:56 pm   

Cieszę się Luke, ważne, że do przodu. Jeszcze dzień, jeszcze dwa i rozgryzę Twoje poczucie humorku :> Wtedy, to dopiero będzie bal :mrgreen:

luke123 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 10:56 am   

wróciłem tutaj więc sie pogorszyło. To mój temat to sobie bede pisał moją historię choroby ;) .

Pogorszyło sie ostatni z tą moją łuszczycą więc poszedłem do lekarza "domowego", przepisał mu Dermovate.

3 x dziennie smarować... Wczoraj smarowałem 3x od 16:00 do 24:00. Oszczednie ale dokładnie i dziś już widze bardzo mocną poprawe.

Przez ostatnie dni, stopy mi gniły, jesli udało sie dobrze nasmarować to z łusek robił się korzuch jak ba budyniu....

Za to po kapieli, wstałem rano i stopy miałem drewniane. Wiedziałem że jak na nich stane to mi pęknie na pół jak dywan na mrozie. :roll:

1 rok męki z chorymi stopami. 600 godzin w aucie i 200godzin w domu w 1 msc. (ciezarówka). A tu 14h Dermovate i znaczna poprawa.

Tak szczerze to mi mieśnie zanikają na nogach i wszedzie :hmm: kupiłem sobie rolki ale niestety nie da rady na nich jezdzić.

zobaczymy co bedzie z tą kuracją Dermowate.

Do dziś stosowałem masc NITROFURGAZON ( nie wiem jak ona leczy, jednak ma swietną konsystencję ?? do smarowania, swietnie natłuszcza i kosztuje od 6-8 zł ... około 7 masci po 25g.
Mam też "buskie spa siarczkowe" ale wszystko co z siarką ma na celu usunąć łuske a ja nie mam z tym problemu więc nie uzywam. Ogólnie usuniecie łuski w kąpieli wiąze sie z mocnymi bólami na nast. dzien

Kupowałem też LINOMAG, jednak droższy i wydaje mi sie że nie każda tubka z apteki ma swoją zawartość.

moje stopy lubią gorącą wode... jadnak strasznie schną po takiej kuracji. Ogólnie cikepłe powietrze powoduje schnięcie, gdzies czytałem tutaj.

noo.. to sie spisałem :) żałuje ze tej łuszczycy nie mam w wygodniejszym miejscu.

pozdr. Łukasz

basia44 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 11:09 am   

Na stopy jeśli mogę polecam epikrem po takiej gorącej kąpieli jaką lubisz świetnie zmiękcza naskórek natłuszcza i likwiduje swędzenie jeśli takowe jest koszt jakieś 10 zł pudełeczko.

luke123 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 12:28 pm   

kąpiel.... po kapieli to chyba dobry pomysł żeby sie smarować MAGICZNYMI maściami, bo wpija bardzo szybko... :idea:

a jak nie nasmaruje to łuska zamienia sie w pineski :idea:

basia44 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 12:34 pm   

Miałam podobnie i to mi pomagało skóra po tym nie pęka,nie jest to magiczna maść a zwyczajna z apteki ale działa magicznie(jest bez recepty)
Poczytałam twoje wcześniejsze wpisy i dorzucę jeszcze żel z żywokostu a przy poceniu nóg moczenie w szałwii to samo działa na dłonie.
Przy takiej skorupie na stopach można nie zauważyć że się ma buty na nogach bo się ich nie czuje :grin:

luke123 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 1:08 pm   

jasne... odchodzi ta skórka jak farba na moim fiacie :) uwielbiam ją zrywać. a pod spodem taka biała odparzona skórka z 5 malutkimi głebokimi perfect dziurkami. Mają twarz rosiczki.

epikrem, żel z żywokostu sobie zapisze, dziekuje

basia44 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 2:36 pm   

http://www.gorvita.com.pl/el_z_ywokostem.html
Zel taki tych innych nie stosowałam to nie wiem jak działają
puma................... rokitnik u mnie nie działał tak jak powinien tzn tak jak ma zalecenia

daro 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:00 pm   

Jak masz dużą i twardą łuskę to w ciągu jednego dnia lub dwóch pozbędziesz się jej okladami z zieonej herbaty, o których tu już była mowa :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:18 pm   

Łukasz witam Cię ponownie :* Gdzieś Ty bywał, jak Ciebie nie było?
Maści zakupione, czekają, ale namiarów brak. Tamte poszły w kosmos. Dawaj tu albo tam :mrgreen:

luke123 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:31 pm   

jas_17 ja ogólnie jestem mało dostepny w sieci i rzadko w domu. Tutaj przychodze tylko jak jest bardzo źle :) ))

Podaj mi numer konta i kwotę na maila ( widoczek@gmail.com) Namiary będą w przelewie. Moze masz elektroniczne konto... czy tam jak :) .

Tak sobie pomyślałem że fajnie by było napisać wszystkie maści ich zastosowanie w jednym poście... Czyli te do nawilżania, leczenia, wskazania i przeciw.

czyli np. epikrem, linomag, olej'e, itd. podzielić na grupy, bo własnie biegam po forum i spisuje wszystkie specyfiki, i chyba sobie musze w zeszycie cos takiego zrobic bo zapomne :)

ale pomysł jest przedni ! przyznajcie miłe Niewiasty :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:37 pm   

przyznajemy luke :) i nawet ma byc zrealizowany - nie tylko takie mascie ale ogolnei poszczegolne leki ;) tylko troche z tym bedzie zajecia ;)

luke123 

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:43 pm   

daro nie mam w zasadzie problemu z łuską... ona chyba po prostu musi być. (mogę jej sie pozbyć w kąpieli lub rozmoczyć do postaci błota linomagiem lub olejem).

jednak pod luską pozostaje takie czerwoniutkie ciałko co mi coś w zasadzie przypomina ale nie będe sie wypowiadał bo to nie forum erotyczne :oops: :) ... i okropnie boli. Wieć doszedłem sam do wniosku ze łuska musi być.. odrywam tylko te łuski które sterczą i będą tworzyć gwozdzia po kąpieli lub nad ranem.

Musze Wam przyznać że to potrafi niesamowicie swędzieć, kłóć. Nawet podejrzewam że łazi po pokoju jak śpie :razz:

kolor czerwony stopy = tragedia
kolor buraczkowy stopy = tragedia tragedia.

jak dotykam palcem i nie pojawia sie nic białego = tragedia

dziś dotykam i pojawia sie kolor biały, bo wczoraj i przed wogóle :hmm:

ogólnie mi cos wyskoczyło na buzce ale to moze nie luszczyca... wygniotłem sobie syfki 2 tygodnie temu i one do dzis sobie coś tam dziwnie.. a pies to trącał ;)

pozdrawiam

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:46 pm   

Luke namiary na gada albo na PW :hmm: O reszcie pogadamy potem. Tylko taki kierunek jest możliwy :mrgreen:

Odpowiedz do tematu