Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:06 am łuszczyca, a wojsko
W związku z tym, że przerwałem studia, w każdej chwili mogę dostac bilet do wojska. Czy mając dokumenty stwierdzające u mnie tą chorobę mogę się wymigac? W tej sytuacji byłby to jedyny plus łuszcycy . Z góry dziękuję za poradę, pozdrawiam łuszczyków!!!
Ja dostałem kategorie D dzieki chorobie - niezdolny do sluzby w czasie pokoju, czyli poki wojny nie bedzie wojsko sie o Ciebie nie upomni. Warto wziac ze soba jakis papierek ze masz ta chorobe albo miec wyrazne wysypy podczas komisji.
_________________ oprócz błękitnego nieba... tylko muzyki i fajnych imprez mi potrzeba
...oj temacicho stare ale jako ciekawostke powiem,ze kiedys nie lukali no to i do woja brali
jeno dzieki przemianom i braku kasy w MONie do woja nie polazłem a trafiłem do WZŁ-2 i tylko rok spedziłem w tym dziwnym woju
PS.nigdy sie nie starałem o zastepcze wojo a na komisyji zapodałem,iz chce do floty ...widocznie uznali mnie za idiote i nie wzieli....
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 10:30 am
Patrzyli i to dokładnie.Były i są specjalne procedury dotyczące kogo,z jaką choroba i do jakiego rodzaju wojsk można przyjąc.Niestety łuszczyca tak jak inne choroby psujace abraz estetycznosci dyskwalifikowała do służby w pewnych rodzajach wojsk(wojska specjalne:komandosi,spadochroniarze,nurkowie,kompania reprezentacyjnaWP, Marynarka Wojenna)
PS swoją droga to napatrzyłam sie różnych cudów na komisjach wojskowych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum