Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja historyjka od niedawna
Autor Wiadomość
EWaa

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:57 am   

żelka...... na początku po smarowaniu zeszlo mi po ok 2tygodni , pózniej wysypalo mnie calkowicie , wszedzie nawet na czterech literach, i stopniowo smarujac i stosując inne srodki zaczęlo schodzić ok 4-5 miesiecy, calkowite zaleczenie w moim przypadku trwało rok , teraz stosuje sie do zasad: nawilżanie, natluszczanie, witaminy, dieta , minimalny stres.

anoil87 
ruda

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 8:23 pm   

z minimalnym stresem to chyba jest najciężej.... przynajmniej w moim przypadku a to chyba oznacza że sie chyba nigdy nie wylecze :lol: :cool:

a taka pozytywna myśl mi właśnie wpadła do głowy :razz:

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:44 pm   

No czes! :P Ja mam 16 lat i w ostatnie wakacje pojawiła się u mnie Pani Ł! Mam na prawym łokciu i 2 plamy na nogach o średnicy ok. 3 cm. A wiecie co mnie ciekawi? Bo Wy piszecie że to się u was rozszerza itd. A ja mam te same plamy cały czas.....:P Nie wiecie czemu?? Pozdrawiam gorąco wszystkich łuszczakófff.....:*:*:*:*
A najlepsza metoda to NO STRESS!!!! i RELAX
Mi pomaga krem Nivea :) i Drożdże =* :wink:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:46 pm   

Drozdze? po nich znika czy co?

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 3:01 pm   

Do 1/2 paczki drożdży dodaje ok 2 łyżki mleka i oliwe z oliwek....Działa fantastiko! A Ty Żeluś troszkę wiary w siebie =* Saluto! :)

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:07 pm   

I zostawic na ile? I po jakim czasie sa efekty?

EWaa

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:25 pm   

żelka doskonale cie rozumiem , jestes załamana i zrozpaczona tym co ci wylazło, a na dodatek masz tak malo lat, u mnie bylo tak samo chciaz calosciowo wysypalo mnie juz całkiem niedawno , ale nie mozesz byc tak w "gorącej wodzie kapana" nie da sie powiedzieć kiedy, za ile dni ci to zejdzie , wiem jest lato , upał poszloby sie gdzieś , krotkie rekawy itp. ale musisz byc cierpliwa , i konsekwentna w zaleczaniu , sprobuj pewnych porad a napewno znajdziesz swój "zloty środek" w walce z tą chorobą.

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:28 pm   

Próbuje wszytskiego... co jest inne niz metody lekarskie jak leki.
Herbata, te drozdze i slonce...
musze probowac i sie pytac bo jak leki dzialaja to juz wiem

EWaa

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:34 pm   

i herbata zielona na oklady pomaga , i papka drożdzowa na glowe pomaga , pamietaj tylko, ze jak bedziesz pic ziola to broń boże nie wychoć np. po dzurawcu na slońce i na solke

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:38 pm   

ziół zadnych nie pije tylko raz zrobilam oklad na noge z herbaty to chyba troche pomogl... nie wiem jak z tymi drozdzami ale niewiem czy oplaca mi sie robic je.
Musze wiedziec po jakim czasie efekty bo jak szybciej niz po moich masciach to sprobuje i czy mozna je na cialo

EWaa

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:42 pm   

przy łuszczycy nie ma szybciej , no chyba , że po sterydach mocnych , papke mialam na skóre glowy i chwale sobie , weż rozpisz tygodniowy plan co i jak stosować i kiedy i ile , systematycznosć !!!!!!!

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:47 pm   

ja sobie spróbuje z tymi drożdżami bo jeszcze tego nie robiłam..... :!:

a co do efektów to każdy człowiek jest inny i ciężko to określić w dniach, może za chwile a może nawet nigdy, chyba z wszystkimi lekami na łuszczyce tak jest niestety :???: ...

Żelka sądze że maści drożdżom nie przeszkodzą, smarować sie możesz pare razy dziennie a między tym okładać drożdżami :smile:

poza tym drożdże to sama natura więc są bezpieczne..... :smile:

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:52 pm   

A czy u Was też się zaczęło od pojedyńczych plamek?? Bo ja mam 3 przez około rok i nie wiem czy mam się jakoś psychicznie przygotować. Chociaż tak bardzo się tym nie przejmuje:P Pozdrawiam :*

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:55 pm   

paulinuskaxD napisał/a:
A czy u Was też się zaczęło od pojedyńczych plamek?? Bo ja mam 3 przez około rok i nie wiem czy mam się jakoś psychicznie przygotować. Chociaż tak bardzo się tym nie przejmuje:P Pozdrawiam :*

Mi wyskoczyla jadna troche nizej niz na karku pozniej jeszcze dwie na plecach po jakis 2 miesiacach potem jedna przy uchu, na palcu (wtedy poszlam do pediatry) gdy dostalam na rekach (to rodzinny dermatolog) a jak dostalam na nogach (to juz prywatny der) a jak mam teraz jeszcze brzuch i glowe to tylko sie leczyc

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:00 pm   

no to złapałam doła.......:(

Odpowiedz do tematu